Forum de spiritualitate

Ultimele subiecte
» Mai este cineva pe aici?
Dum Aug 11, 2013 8:58 am Scris de Tudorel666

» CRESTINI fara denominatiune
Sam Mar 09, 2013 7:18 pm Scris de crestinul

» Cine este in realitate Isus!
Dum Iul 08, 2012 2:11 pm Scris de Fairy

» NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE
Dum Iul 08, 2012 2:06 pm Scris de Fairy

» Ok
Mier Iun 16, 2010 11:37 am Scris de Tudorel666

» ARMONII MAJORE 2010...autor Mihai LEONTE
Mar Iun 15, 2010 3:42 am Scris de Mihai LEONTE

» vizitati
Lun Iun 14, 2010 9:59 am Scris de padawanu

» REVERII ADVERSE...poezii de Mihai LEONTE
Joi Iun 10, 2010 4:16 am Scris de Mihai LEONTE

» SCRIERI INOCENTE...de Mihai LEONTE
Vin Iun 04, 2010 4:05 pm Scris de Mihai LEONTE

» Cenzura istoriei!!!
Joi Iun 03, 2010 6:37 pm Scris de Ancuta

» Distihurile lui Bujor...autor Mihai LEONTE
Mar Mai 25, 2010 3:28 am Scris de Mihai LEONTE

» Despre crestinismul originar
Lun Mai 24, 2010 11:41 am Scris de Tudorel666

» Dorurile mele
Sam Mai 22, 2010 11:39 am Scris de Tudorel666

» VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE
Mier Mai 19, 2010 4:24 am Scris de Mihai LEONTE

» MIRAJELE ALBASTRE...poezii de Mihai LEONTE
Mier Mai 12, 2010 4:18 pm Scris de Mihai LEONTE

» APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE
Dum Mai 09, 2010 7:04 am Scris de Mihai LEONTE

» RENASTEREA ZAMOLXIANISMULUI RELIGIA STRABUNILOR ROMANILOR
Mier Mar 24, 2010 12:01 pm Scris de HareKrishna

» Vishnuism-monoteismul hindus
Mier Mar 24, 2010 11:59 am Scris de HareKrishna

» Despre capitalismul salbatic
Mar Mar 02, 2010 2:54 pm Scris de wima2203

» Ce nu se spune despre Miscarea Legionara?
Mar Mar 02, 2010 2:39 pm Scris de wima2203

» E Omul urmasul lui Adam?
Dum Ian 31, 2010 9:46 pm Scris de Anticristul01

» Bine v-am gasit!
Dum Ian 31, 2010 8:13 pm Scris de Anticristul01

» POZE USERI
Joi Ian 28, 2010 3:37 pm Scris de IrinucaM

» Inaugurarea celei mai inalte cladiri din lume-DUBAI 2009
Mar Ian 12, 2010 9:06 pm Scris de Anticristul

» Arte martiale
Lun Ian 11, 2010 4:00 am Scris de IrinucaM

» Scrisoare adresata FEDERATIEI RUSE
Lun Ian 11, 2010 3:19 am Scris de IrinucaM

Cine este conectat?
In total este 1 utilizator conectat: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 1 Vizitator

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]


Recordul de utilizatori conectati a fost de 28, Joi Oct 02, 2014 3:20 am
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

UN BARBAT SI O FEMEIE.

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 UN BARBAT SI O FEMEIE. la data de Sam Iun 21, 2008 4:31 pm

SAVIN


vrajitor
UN BARBAT SI O FEMEIE

DE CERBU

Ateii spun ca omul l-a facut pe dumnezeu dupa imaginea lui.
Judaismul spune ca dumnezeu la facut pe om dupa imaginea sa.dupa cum ati vazut in partea anterioara, judaismul traieste cu ideia ca dumnezeu exista. interesant ca oameni pot sa se intrebe de existenta lui dumnezeu, dar nu se poate pune in chestiune existenta noastra. noi stim ca noi existam., dar nu stim de ce, ce rost are viata? cine santem noi intradevar? care trebuie sa fie functiuna noastra in viata asta, pe pamant? oare intradevar noi santem superior fata de restul lumi animale, sau numai ne inchipuim ca santem superiori.?

judaismul valoreaza mult intrebarile, si are raspunsuri pentru cele mai fundamentale probleme de existenta umana. ca noi avem nevoie de dumnezeu, ar fi clar, dar de ce are nevoie dumnezeu de noi, este un mister. este greu de crezut ca dumnezeu se plictiseste, si deci a hotarat sa institue circul uman. ca, santeti de acord, vazuti de departe, santem un circ.

nu stim de ce, dar e clar ca dumnezeu a vrut oameni sa existe. interesant este faptul ca pentru dumnezeu era foarte simplu sa inceapa cu cateva milioane de oameni, sau mai mult. in schimb, dumnezeu a inceput cu un singur om. si judaismul ne invata ca in felul asta dumnezeu a vrut sa ne invete anumite adevaruri despre noi.

in filmul lui steven spielberg, "lista lui schindler", filmul sa inchis pe urmatoarea linie care ne vine din talmud: "CINE SALVEAZA NUMAI O SINGURA VIATA, A SALVAT TOTA LUMEA".
acesta linie din talmud recunoaste cel mai profund adevar si anume valoarea infinita a veti umane.
ceva mai departe voi discuta cartile relevante judaismului, inclusiv talmudul.
dovada inportanti vieti e faptul ca toata omenirea a inceput cu o singura persoana. daca cineva l-ar fi omorat pe adam, nu ar mai fi fost omenira. toate generatile care au urmat dupa adam, nu ar fi existat. deci, fiecare persoana azi este un adam potential. omoara o persoana, si ai anulat viitorul, salveaza o persoana si ai salvat viitorul.

adam , ca primul om este omul fiecaruia, crestin sau evreu, alb sau negru, american sau african, toti, absolut toti, sau tras din adam, omul care a fost facut in imaginea lui dumnezeu.
omul a fost creat la sfarsitul creatiei, dupa ce totul era creat. uni zic ca de aia omenirea arata asa cum arata, ca dumnezeu era deja obosit.
dar talmudul explica ca era un motiv dece omul a fost creat la sfarsitul creatiei. pentru ca el, omul, era MOTIVUL creatiei. totul a fost creat pentru om. dar ca acest fapt sa nu se urce la capul omului, dumnezeu a numit primul om ADAM. adam vine de la cuvantul ADAMA cea ce inseamna in ivrit pamant. era felul in care dumnezeu ia amintit lui adam, si prin el, restul omeniri, ca DIN TARANA ATI VANIT SI IN TARANA VA VETI INTOARCE.

de unde a luat dumnezeu pamantul de care sa intrebuintat sa-l creieze pe adam? raspunsul in talmud este ca dumnezeu a luat pamant din toate colturile lumi, in asa fel , ca omul sa se simpta bine ori si unde pe planeta.

dar cea ce face omul special, este felul in care adam, si deci urmasi sai, au devenit vivanti: SI EL (DUMNEZEU), A SUFLAT PRIN NAS RESPIRATIA VIETI, SI OMUL A DEVENIT VIVANT.
PRAF SI RESPIRATIE DIVINA.

judaismul crede ca toata conditia umana e bazata pe doua surse, adica jumata praf si jumate divinitate, si noi ne traim viata incercand sa decidem care din cele doua surse ne va controla. rabini au zis ca este o lupta in noi intre dorinta subconstienta a sufletui nostru sa fie adevarat ca sursa si intre corpul nostru care cauta placeri carnale si materiale. ideal ar fi ca sufletul si corpul sa invete sa coopereze, ca e mai beneficial ca conflictul. dar dece dumnezeu a creat un corp si un suflet?

pentru ca un corp fara suflet este un animal. pentru ca un suflet nu poate exista pe pamant fara un corp. de aia legea evreiasca cere ca amandoua, suflet si corp sa fie tratate cu multa grija si respect.
sufletul nu are voie sa sustina ca este mai sfant decat corpul, pentru ca sufletul nu poate exista fara corp., si prin munca corpului ajunge sufletul la perfectie.iar corpul fara suflet putrezeste.
. un evreu are o obligatie religioasa sa aibe grije de corpul sau. o fi numai un corp, dar in el se afla spiritul lui dumnezeu.deci un corp curat nu eate numai sanatos, dar si o conditie necesara sa te apropi de divinitate.

de acea, inainte de a da legile pe sinai, dumnezeu a ordonat ca toti evrei sa se pregateasca pentru intalnirea cu divinu, prin spalatul corpului si a hainelor. curatenea era necesara pentru santificatie, pentru a fi gata de a primi legile lui dumnezeu.

nu numai ca este o obligatie sa-ti menti corpul curat, dar deasemenea trebuie sa te menti sanatos. nu este de mirare ca fiecarui mama evreiasca viseaza ca fiul sau sa devina doctor. sa vindeci corpul este un act religios, este O MITZVAH, adica un ordin gasit in TORAH, si o mitzvah e obligatoriu pentru fiecare evreu. poate asta explica dece in istorie, doctori evrei erau cei mai bine cotati de toata populatia.
de acea se spune printre evrei: NU EXISTA O ALTA BOGATIE DECAT SANATATEA.
un evreu nu are voie sa se tatueze. tatuajul este socotit ca o desecretie a corpului.
un corp fara suflet, este un corp mort . si deci nu numai de corp trebuie sa avem grije, dar si de suflet. in fond, e sufletut care da definitia omului. ca si corpul, sufletul trebuie si el hranit. un maxim evreiesc spune: UN SUFLET SANATOS INTRUN CORP SANATOS.
scrie in biblie ca noi santem creati in imaginea lui dumnezeu. cum e posibil, cand noi toti santem asa de diferiti? in plus, cum putem avea imaginea lui dumnezeu, cand dumnezeu nu are un corp, o imagine. totusi noi, oameni, santem singura creatie de care scrie ca santem in imaginea lui dumnezeu. daca nu putem fizic fi ca dumnezeu, atunci ce a pus el in noi ca se poate zice "in imaginea sa". si uite raspunsele judaismului:

--maimonides, preeminent filozof evreu, a sustinut, ca noi avem intelectul lui dumnezeu. el explica ca diferenta intre animale si oameni este capacitatea noastra de a gandi. animalele pot gandi intrun anumit nivel numit instinc, dar nu sant capabil de a forma concepti.
ei nu pot crea. omul poate.omul este singurul animal care rade si plange, pentru ca santem singuri care vedem diferenta intre ce este si ce ar putea fi.
aceste posibilitati ne face sa ne apropiem de divin, sa fim in imaginea sa.

--.capacitatea de a gandi nu este singurul lucru care ne face unici. noi avem in corpul nostru, care este muritor, sufletul care este nemuritor. corpurile noastre vor dispare , dar sufletul, introdus in noi de dumnezeu, va continua in esenta sa, va trai la infinit. deci asta ce a crezut dumnezeu cand a spus ca santem creati in imaginea sa. fiecare persoana pe pamant cara putin din dumnezeu in eil.
deci imaginativa cat de inportant este fiecare persoana, si cand se zice ca dumnezeu este intre noi, e adevarat, prin noi, si cei care sant in jurul nostru


UN BARBAT SI O FEMEIE
(DRAGA EVA)


DECE O FEMEIE FACE PRAF ASA REPEDE PE UN BARBAT? PENTRU CA BARBATUL
E FACUT DIN PRAF.

DECE O FEME TRAIESTE MAI MULT DECAT UN BARBAT ? PENTRU CA E FACUTA
DIN MATERIAL MAI BUN.

CAND ADAM A VAZUTO PE EVA PRIMA OARA A EXCLAMAT:
O, DOAMNE !
O, DUMNEZEULE!
CE FRUMOASA !
NU. A EXCLAMAT....VAI DE CAPUL MEU. ISTORIA CONFIRMA CA AVEA DREPTATE.

NOI NU PUTEM TRAI CU FEMEIA, NU PUTEM TRAI FARA FEMEIA.

ADAM SE PLICTISEA. DUMNEZU CERE LUI ADAM SAI DEA O MANA SI UN PICIOR
CA SAI CREIEZE O PARTENERA. ADAM REFUZA, CA PE PICIOR MERGEA SI CU
MANA MANCA. ATUNCI DUMNEZU IA CERUT SAI DEA UN OS, CA AVEA DEAJUNS.
ADAM IA SPUS...IA CE VREI, SI SA CULCAT.
CAND SA TREZIT A VAZUTO PE EVA, IN TOATA SPLENDOAREA EI GOALA. ADAM
INTREABA PE DUMNEZEU "ASTA E".
DUMNEZEU RASPUNE : CU NUMAI UN OS, ASTA E".

AM FOST INDRAGOSTIT DE ACEASI FEMEIE DE 49 DE ANI. DACA NEVASTAMEA
AFLA, MA OMOARA.

CINEVA MIA FURAT CARTEA DE CREDIT. DAR NU MA PLANG LA POLITIE. A
CHELTUIT CU MULT MAI PUTIN DECAT NEVASTA MEA.

DECE BARBATI EVREI MOR INAINTEA NEVESTILOR . PENTRU CA VOR.

DECE DIVORTURILE EVREIESTI COSTA ASA DE MULT ? PENTRU CA MERITA.

tot ce am scris mai sus este umor evreiesc. umor care reflecta
tensiunea intre feminin si masculin. o tensiune care a fost creata
de dumnezeu. NUMAI DUMNEZEU STIE DE CE.

prima femeie a avut ca nume hava, numele original in ivrit. hava
inseamna mama celor care VOR trai. adam inseanca ca A VENIT din
pamant.
ea e VOR TRAI, adica viitorul, el este A VENIT adica trecutul.
rabini explica ca cu trecutul si viitorul, se poate construi prezentul.
cel mai noblu lucru care un om poate sa faca e sa imitez pe
dumnezeu. deci nu e de mirare ca cele mai raspandite meseri intre
evrei e medicina si cei care aranjeaza casatori.
uite ca deabea dumnezeu a terminat sa -l creeze pe adam, ca a si vrut
sa-l opereze. in gluma se zice ca asta este dovada ca dumnezeu era
evreu.
dupa creerea lui adam, dumnezeu sia dat seama ca "nu e bine ca un
om sa fie singur" (biblie, genesis -be resit, 2:18).
adam era in gradina raiului, dar fara alcineva cu el, era in
paradisul dracului.
si deci dumnezeu a creat inca o data, si uni zic ca se vede ca cu
experienta, dumnezeu si-a inbunatatit productia.
este clar pentru judaism ca dumnezeu nu a creat femeia numai pentru
nevoile de reproducere a speci umane. dumnezeu putea crea un sistem
asexual. femeia a fost creata, pentru ca fara femeie, barbatul e
incomplect.
si daca judaismul a ajuns la aceasta concluzie, uita ca marele
filozof grec aristophanes a sustine la fel : "nu este nicio placere
pentru un barbat daca nu e inpartita cu o femeie".
hava, eva, trebuia, in idea creatiei, sa fie cel mai bun prieten al
barbatului. in biblie i se da o designatie : 'ezer chi negdo ". ezer
inseamna ajutor. dar negdo inseamna in opozitia lui. adica ce,
incearca sa-l ajute, dar nu cum crede el. si atuncea in "MY FAIR
LADY", un spectacol de mare succes, se pune intrebarea : "DE CE O
FEMEIE NU POATE SA FIE CA UN BARBAT".
RASPUNSUL E CA FEMEIA A FOST CREATA SPECIAL SA FIE DIFERITA DE BARBAT.
ea e sa fie opozita barbatului. balantand deficientele barbatului cu
natura ei diferita. un barbat si o femeie trebuie sa se
complimenteze. diferentele intre sexe sant create special de
dumnezeu. cred ca francezi au inteles foarte bine punctul asta
zicand :"VIVE LA DIFFERENCE ".
FEMEIA NU A FOST FACUTA DIN CAPUL LUI ADAM CA SA NU-L CONDUCA.
FEMEIA NU A FOST FACUTA DIN PICIORELE LUI ADAM, CA EL SA NU O ABUZE.
FEMEIA A FOST FACUTA DIN SUBMANA LUI ADAM, CA EL SA O PROTEJEASCA.
dar in timp ce adam a fost creat din pamant, eva a fost creata din
os. osul e mult may solid decat pamantul.rabini spun ca femeia are o
putere emotionala mai mare decat barbatul.cum acesta remarca e de
gasit pentru prima oara intrun text foarte vechi, e de remarcat ca
deabea in secolul 20 sa scris in literatura stintifica sociala ca ,
cu toate ca femeia e mai emotionala decat barbatul, barbati sat mai
slabi emotional, barbati nu suporta stress emotional, pe cand femeile
suporta cu mult mai bine acest fel de stress. asta ce face femeile
mai solide emotional.
in plus, cand biblia ne povesteste cum dumnezeu a creat femeia, un
cuvant este intrebuintat, "vayiven", cea ce este legata de cuvantul
pentru intelegere profunda. talmudul conclude ca dumnezeu a
inbogatit femeia cu mult mai multa intuitie si intelegere, in
comparatie cu barbati.
este extrem de interesant de remarcat ca in timpul revelatie la
muntele sinai, dumnezeu ia spus lui mose sa vorbeasca mai intai cu
ficele lui israel, inainte de se va adresa barbatilor, intrebandule
daca vor sa primesca "TORAH", LEGEA SI INVATATURILE LUI DUMNEZEU.de
ce ? pentru ca dumnezeu stia ca barbati se vor lua dupa opinia
femeilor. deci dupa cum vedeti, nimic nu sa schimbat in mii de ani.
in judaism se socoteste ca femeia are mai multe atribute decat barbati.
cuvantul in ivrit pentru mila este "RAHAMIM", si acest cuvant se
trage de la cuvantul "REHEM = VAGINA".
SI SA NU UITAM CA UNUL DIN NUMELE LUI DUMNEZEU ESTE FEMININ. CHIAR SI
DUMNEZEU ALEGE SA FIE CATEODATA CA O FEMEIE.
judaismul crede in noblesa femei asa de mult, ca , a facut o
obligatie religioasa pentru barbati sa cante un cantec de
conplimente,in fiecare vineri seara, la masa de sabath, in care se
subliniaza atributele femeilor, si care se numeste "O FEMEIE DE MARE
VALOARE".

IN CONCLUZIE:

--dumnezeu a facut un singur om la inceput, ca toata omenirea sa aibe
aceasi radacina.

--dumnezeu a creat oamul dintro amestecatura de surse pamantesti si
surse divine.
femeia si barbatul sant obligati sa aibe grija si de corp si de
suflet, ca sant legati unul de altul.

--idea ca omul e creat in imaginea lui dumnezeu, se refera la crerul
si sufletul nostru, si nu la aspectul fizic, ca dumnezeu nu are
aspect fizic.

--femeia si barbatul sant diferiti, dar se complimenteaza. un barbat
si o femeia formeaza o unitate perfecta.

--oameni se nasc cu un suflet curat, ne patat, fara nicio relatie cu
sa intamplat in trecutul istoriei. e o foaie alba.

--dumnezeu a lasat lumea neterminata, si inperfecta, ca noi sa avem
oportuntatea sa complectam actul divin al creatiei.

--oameni vin pe lumea asta cu libertate de vointa, si de acea,
omenirea este responsabila de actiunile lor.

DE CERBU.

Vezi profilul utilizatorului

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum