Forum de spiritualitate

Ultimele subiecte
» Mai este cineva pe aici?
Dum Aug 11, 2013 8:58 am Scris de Tudorel666

» CRESTINI fara denominatiune
Sam Mar 09, 2013 7:18 pm Scris de crestinul

» Cine este in realitate Isus!
Dum Iul 08, 2012 2:11 pm Scris de Fairy

» NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE
Dum Iul 08, 2012 2:06 pm Scris de Fairy

» Ok
Mier Iun 16, 2010 11:37 am Scris de Tudorel666

» ARMONII MAJORE 2010...autor Mihai LEONTE
Mar Iun 15, 2010 3:42 am Scris de Mihai LEONTE

» vizitati
Lun Iun 14, 2010 9:59 am Scris de padawanu

» REVERII ADVERSE...poezii de Mihai LEONTE
Joi Iun 10, 2010 4:16 am Scris de Mihai LEONTE

» SCRIERI INOCENTE...de Mihai LEONTE
Vin Iun 04, 2010 4:05 pm Scris de Mihai LEONTE

» Cenzura istoriei!!!
Joi Iun 03, 2010 6:37 pm Scris de Ancuta

» Distihurile lui Bujor...autor Mihai LEONTE
Mar Mai 25, 2010 3:28 am Scris de Mihai LEONTE

» Despre crestinismul originar
Lun Mai 24, 2010 11:41 am Scris de Tudorel666

» Dorurile mele
Sam Mai 22, 2010 11:39 am Scris de Tudorel666

» VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE
Mier Mai 19, 2010 4:24 am Scris de Mihai LEONTE

» MIRAJELE ALBASTRE...poezii de Mihai LEONTE
Mier Mai 12, 2010 4:18 pm Scris de Mihai LEONTE

» APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE
Dum Mai 09, 2010 7:04 am Scris de Mihai LEONTE

» RENASTEREA ZAMOLXIANISMULUI RELIGIA STRABUNILOR ROMANILOR
Mier Mar 24, 2010 12:01 pm Scris de HareKrishna

» Vishnuism-monoteismul hindus
Mier Mar 24, 2010 11:59 am Scris de HareKrishna

» Despre capitalismul salbatic
Mar Mar 02, 2010 2:54 pm Scris de wima2203

» Ce nu se spune despre Miscarea Legionara?
Mar Mar 02, 2010 2:39 pm Scris de wima2203

» E Omul urmasul lui Adam?
Dum Ian 31, 2010 9:46 pm Scris de Anticristul01

» Bine v-am gasit!
Dum Ian 31, 2010 8:13 pm Scris de Anticristul01

» POZE USERI
Joi Ian 28, 2010 3:37 pm Scris de IrinucaM

» Inaugurarea celei mai inalte cladiri din lume-DUBAI 2009
Mar Ian 12, 2010 9:06 pm Scris de Anticristul

» Arte martiale
Lun Ian 11, 2010 4:00 am Scris de IrinucaM

» Scrisoare adresata FEDERATIEI RUSE
Lun Ian 11, 2010 3:19 am Scris de IrinucaM

Cine este conectat?
In total este 1 utilizator conectat: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 1 Vizitator

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]


Recordul de utilizatori conectati a fost de 28, Joi Oct 02, 2014 3:20 am
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Botezul Biblic !

Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 7]

1 Botezul Biblic ! la data de Vin Iun 27, 2008 5:20 pm

No Name


inger
Așa cum rezultă din prima predică a lui Petru și din toate celelalte cazuri, pocăința și întoarcerea la Hristos preced botezul (Rom. 2, 4). Un sugar nici nu știe despre ce este vorba, nici nu are deosebirea păcatulului și nici nu poate să se pocăiască. Stropirea sau udarea sugarului nu este - dacă o luăm corect - de fapt un botez. Dogma unora potrivit căreia „ în locul tăierii împrejur, care era un semn din Vechiul Testament, a fost rînduit botezul în Noul Testament” , nu este valabilă pentru că nu există nici o încuviințare scripturală.

Există teologi care caută o „ ușă dosnică” , pentru a justifica „ botezul sugarilor” . Ei se referă la textul din Fap. 16, 32 explicînd că temnicerul din Filipi s-ar fi botezat cu toată casa lui. Ei susțin ipoteza conform căreia în casa respectivă ar fi fost, probabil, și copii, lucru neconfirmat de relatarea biblică. Înainte de actul botezului a avut loc vestirea Cuvîntului. Noi citim: „ ...și i-au vestit Cuvîntul Domnului, atît lui cît și tuturor celor din casa lui.” Aici este vorba despre o casă în care oamenii au auzit Cuvîntul prin predică, au primit credința în Dumnezeu și s-au lăsat botezați.

Alții se întemeiază, la „ botezul sugarilor” , pe fraza exprimată de Domnul: „ Lăsați copilașii să vină la Mine... ” (Mar. 10, 14). Cine citește mai departe va constata că Domnul nu a stropit copilașii, ci i-a luat în brațe, i-a mîngîiat și i-a binecuvîntat.

Apoi mai există și aceia care nu dau nici o importanță botezului. Ei se referă la exprimarea lui Pavel: „ De fapt, Hristos m-a trimis nu să botez, ci să propovăduiesc Evanghelia ” (1 Cor. 1, 17). Acest verset nu anulează porunca misionară de a vesti Evanghelia și de a boteza. Acest text ne arată doar că Pavel s-a dedicat mai ales vestirii și învățăturii, iar actul botezului l-a lăsat altor frați.

Istoricii bisericii au mai aflat că primii creștini și cei deveniți credincioși în primele secole au fost botezați în Numele lui Isus Hristos, și nu în formula „ În Numele Tatălui, al Fiului și al Duhului Sfînt , așa cum se întîmplă de la instituirea bisericii romane.” (Dr. J. J. Herzog, Abriß der gesamten Kirchengeschichte; pag. 29; K. D. Schmidt, Grundriß der Kirchengeschichte, pag. 73 și altele). Porunca pentru botez, din Mat. 28, 19: „ Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezîndu-i în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfîntului Duh” a fost înțeleasă și practicată corect de apostoli și de frații din timpul imediat următor. Cine citește cu răbdare va afla că nu este vorba despre o formulă, ci despre Nume: „ ...botezîndu-i în Numele... ” De aceea ei au botezat, conform poruncii Domnului, în Numele Domnului Isus Hristos.

Dumnezeu S-a descoperit ca Tată, ca Fiu și ca Duh Sfînt. Aceasta s-a întîmplat în Numele noutestamentar de legămînt Iahshua=Isus, Nume în care copiii Noului Legămînt trebuie botezați. Dumnezeu este Tatăl nostru, de aceea noi ne rugăm: „ Tatăl nostru care ești în ceruri, sfințească-Se Numele Tău ”, dar aici este vorba despre Numele în care urmează să se facă botezul.

Mărturia unanimă din timpul apostolilor este copleșitoare și clară. După pogorîrea Duhului Sfînt, apostolul Petru a ținut prima predică și le-a spus celor ce au fost mișcați lăuntric: „ Pocăiți-vă, și fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre” (Fap. 2, 38). Aici, la înființarea Bisericii primare creștine, li s-a spus celor deveniți credincioși ce trebuie să facă: să se pocăiască, și cum trebuie să se lase botezați. Petru știa, prin descoperire, despre care Nume este vorba, și l-a exprimat. Prin aceasta practica botezului apostolic a fost stabilită și ancorată în adevăr, de la început.

Vezi profilul utilizatorului

2 Re: Botezul Biblic ! la data de Vin Iun 27, 2008 6:38 pm

erezie!

Vezi profilul utilizatorului

3 Re: Botezul Biblic ! la data de Vin Iun 27, 2008 9:21 pm

Emil Condor

avatar
vrajitor
No Name a scris:Cine citește cu răbdare va afla că nu este vorba despre o formulă, ci despre Nume: „ ...botezîndu-i în Numele... ” De aceea ei au botezat, conform poruncii Domnului, în Numele Domnului Isus Hristos.

Dumnezeu S-a descoperit ca Tată, ca Fiu și ca Duh Sfînt. Aceasta s-a întîmplat în Numele noutestamentar de legămînt Iahshua=Isus, Nume în care copiii Noului Legămînt trebuie botezați.
Mărturia unanimă din timpul apostolilor este copleșitoare și clară. După pogorîrea Duhului Sfînt, apostolul Petru a ținut prima predică și le-a spus celor ce au fost mișcați lăuntric: „ Pocăiți-vă, și fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre” (Fap. 2, 38 ) . Aici, la înființarea Bisericii primare creștine, li s-a spus celor deveniți credincioși ce trebuie să facă: să se pocăiască, și cum trebuie să se lase botezați. Petru știa, prin descoperire, despre care Nume este vorba, și l-a exprimat. Prin aceasta practica botezului apostolic a fost stabilită și ancorată în adevăr, de la început.
Cat se poate de biblic. AMIN!

Cei ce se botează în numele treimii, afirmă prin aceea că se îngroapă în moartea Duhului, care este minciună: Duhul nu a fost mort nicicând!

Vezi profilul utilizatorului

4 Re: Botezul Biblic ! la data de Sam Iun 28, 2008 6:52 am

Ce va zbateti ca sa explicati un ritual care nu il intelegeti ? Botezul a fost si el un ritual luat de "crestini" de la paganii din prejur. In Judaism nu exista botez insa se spala tot trupul in bai traditionale numite Mikve. De exemplu, femeile religioase, cand li se termina menstruatia lunara, fac baie la Mikve. Dar asta nu prea se aseamana cu botezul care da sa se inteleaga ca apa are propietati sfante. La evrei nu exista apa sau relicve sfinte si daca cu sulurile de Tora ei se poarta deosebit asta este numai pe urma onoarei care ei o au pentru ea. Sfant este numai Unicul Dumnezeu si Kodesh ha kodeshim, Camera interioara in care s`au pastrat tabele poruncilor din Marele Templu care nu mai exista.

Vezi profilul utilizatorului

5 Re: Botezul Biblic ! la data de Sam Iun 28, 2008 3:28 pm

No Name


inger
Dorstor a scris:erezie!

Apostolul Pavel a scris către Biserica din Efes: „ un singur Domn, o singură credință, un singur botez” (cap. 4, 5). Astăzi există multe orientări de credință, diferite feluri de botezuri și, tot așa, există diferite cunoștințe despre Domnul. Dar mărturia unitară și armonioasă a Scripturii, în ce privește botezul, nu poate fi trecută cu vederea. Învățăturile stabilite la început, în timpul creștinismului primar, sînt modelul unic valabil, atîta timp cît Biserica Dumnezeului Celui viu este pe pămînt. Practica botezului trinitar introdusă odată cu înființarea „ bisericii imperiale romane” , și care a fost folosită și la creștinarea forțată, este de fapt nebiblică. Există numai un singur original. Toate celelalte sînt falsuri, chiar dacă textul din Mat. 28, 19 constituie suportul acestor practici false. Apostolii au înțeles porunca misionară și au executat-o.

Cu formula „ În Numele Tatălui, al Fiului și al Duhului Sfînt” se fac multe lucrări rele în țările occidentale creștine, ca, de exemplu: descîntece pentru oameni și animale, spiritism etc. Jurămintele, la intrarea în diferite loje francmasonice, se depun tot în formula trinitară. Fiecare păstor știe despre necazurile în care ajung oamenii prin practici oculte. Întrebați, cei în cauză răspund: „ Aceasta se întîmplă în Numele lui Dumnezeu! ” , fără a înțelege că nu este decît un hocus-pocus sub cea mai smerită mască. Oamenii ajung în felul acesta sub influența Satanei, fără să bage de seamă. Această ignoranță este strigătoare la cer. Ea rezultă dintr-o cunoaștere falsă privitoare la Dumnezeu - care se bazează pe ideile trinitare - și este în legătură cu înțelegerea greșită a poruncii pentru botez.

Vezi profilul utilizatorului

6 Re: Botezul Biblic ! la data de Dum Iun 29, 2008 12:29 am

HIRAN


demon
Der Bedeu a scris:1. Ce va zbateti ca sa explicati un ritual care nu il intelegeti ? Botezul a fost si el un ritual luat de "crestini" de la paganii din prejur.
2. In Judaism nu exista botez insa se spala tot trupul in bai traditionale numite Mikve. De exemplu, femeile religioase, cand li se termina menstruatia lunara, fac baie la Mikve. Dar asta nu prea se aseamana cu botezul care da sa se inteleaga ca apa are propietati sfante.
3. La evrei nu exista apa sau relicve sfinte si daca cu sulurile de Tora ei se poarta deosebit asta este numai pe urma onoarei care ei o au pentru ea. Sfant este numai Unicul Dumnezeu si Kodesh ha kodeshim, Camera interioara in care s`au pastrat tabele poruncilor din Marele Templu care nu mai exista.

1. Din ce am inteles, userii care au postat nu se refereau la un ritual simbolic deoarece mantuirea nu este simbolica, ci ei se refereau la un legamant efectiv facut cu Domnul Isus Hristos "spre iertarea pacatelor", dar si "spre primirea darului Duhului."

2. Moise a poruncit lucrurile care erau umbra (simbolul) celor ce aveau sa vina in realitate. Dar exemplele date nu prefigurau in nici un caz botezul.
Evrei 9:10 Ele sunt doar niste porunci pamantesti, date, ca toate cele privitoare la mancari, bauturi si felurite spalaturi, pana la o vreme de indreptare.
Apoi nicaieri botezul nu da sa se inteleaga ca apa are niscaiva proprietati sfinte. Daca ar fi asa, ce nevoie am mai avea de Domnul Iisus cand doua treimi din suprafata planetei este acoperita de ape.
1 Petru 3:21 Icoana aceasta închipuitoare va mantuieste acum pe voi, si anume botezul, care nu este o curatire de intinaciunile trupesti, ci marturia unui cuget curat inaintea lui Dumnezeu, prin invierea lui Isus Hristos,

3. Nici la ucenicii Domnului Iisus nu exista asa ceva.
Totusi la evrei exista: de exemplu "apa de curatire" facuta cu cenusa unei vaci rosii (vezi Numeri cap. 19), sau uneletele preotesti care indeplineau ritualurile la templu.
Cat despre tablele Legii si Sfanta Sfintelor a fost scris:
Ieremia 3:16 Cand va veti inmulti si veti creste in tara, in zilele acelea, zice Domnul, nu se va mai vorbi de chivotul legamantului Domnului, si nu-i va mai veni nimanui in gand, nu-si vor mai aduce aminte de el, nu-i vor mai simti lipsa, si nici nu vor mai face altul.
Marcu 15:38 Perdeaua dinlauntrul Templului s-a rupt in doua de sus pana jos.
Astfel ca prin Iisus Hrisos accesul in Sfanta Sfintelor este liber pentru oricine.
Camera din Ierusalimul pamantesc nu mai exista dar in Ierusalimul ceresc exista.

Vezi profilul utilizatorului

7 Re: Botezul Biblic ! la data de Dum Iun 29, 2008 1:11 am

Emil Condor

avatar
vrajitor
Der Bedeu a scris:Botezul... un ritual
Pentru multi a devenit un ritual dar mai sunt si din cei care, prin el, fac legământ cu Domnul, confirmând public despre credinta lor în Numele prin care sunt botezati.
In Judaism nu exista botez
Acum, probabil nu există, te cred, dar în trecut, Ioan Botezătorul boteza chiar pe iudei. Îti amintesti ceva despre aia?
botezul care da sa se inteleaga ca apa are propietati sfante.
Botezul nu mântuieste, apa nu are proprietăti miraculoase - credinta din inimă e importantă.
Sfant este numai Unicul Dumnezeu.
De acord! Si... care e Numele Lui? El S-a prezentat omenirii sub diferite denumiri dar un singur Nume mântuitor, asa cum si Zaharia spune: "Domnul e singurul Domn si Numele Lui e singurul Nume".
Der Bedeu, uite că mai sunt dintre cei ce lăsându-se condusi de Duhul, înteleg pe Dumnezeu mai bine. Spre exemplu:
HIRAN a scris: Din ce am inteles, userii care au postat nu se refereau la un ritual simbolic deoarece mantuirea nu este simbolica, ci ei se refereau la un legamant efectiv facut cu Domnul Isus Hristos "spre iertarea pacatelor", dar si "spre primirea darului Duhului."

Vezi profilul utilizatorului

8 Re: Botezul Biblic ! la data de Vin Iul 11, 2008 1:40 pm

Vizitato


Vizitator
[quote="HIRAN"]
Der Bedeu a scris:Marcu 15:38 Perdeaua dinlauntrul Templului s-a rupt in doua de sus pana jos. Astfel ca prin Iisus Hrisos accesul in Sfanta Sfintelor este liber pentru oricine.
Camera din Ierusalimul pamantesc nu mai exista dar in Ierusalimul ceresc exista.
Așa învață unele biserici, ignorând Scriptura și trăgând o concluzie bazată pe liberul arbitru.
Sfânta Sfintelor dacă s-a rupt, înseamnă că Duhul nu mai este acolo, pt că nu mai este curat.
S-a oficializat divorțul de națiunea Israel (Deut 24:1, Isaia 50:1) ca și custode al Scripturii (Rom. 3:1,2).

Iar, accesul pt toată lumea este o minciună grosolană. Numai cei aleși au acces, pt că numai lor li s-au plătit păcatele.

9 Re: Botezul Biblic ! la data de Vin Iul 11, 2008 1:42 pm

Vizitato


Vizitator
Botezul, curățirea ceremonială, este un SEMN al faptului că păcatele ți-au fost curățite de Hristos cu foc, adică prin plata lor în iad.

10 Re: Botezul Biblic ! la data de Sam Iul 12, 2008 7:58 am

Vizitato


Vizitator
Zexelica a scris:Botezul, curățirea ceremonială, este un SEMN al faptului că păcatele ți-au fost curățite de Hristos cu foc, adică prin plata lor în iad.

Ce pacate poate sa aiba un bebe????? Ala doar ce s-a nascut....

11 Re: Botezul Biblic ! la data de Sam Iul 12, 2008 10:14 am

un bebe nu face pacate dar e nascut in pacate si nu nici curat nu e caci mintea lui nu este statornicita in harul Duhului sfant ... cu alte cuvinte el pacatuieste cu mintea pacate foarte subtiri , aproape insesizabile ... insa cand se face mare se face vizibila si fiara din el ...

Vezi profilul utilizatorului

12 Re: Botezul Biblic ! la data de Sam Iul 12, 2008 1:23 pm

HIRAN


demon
Emanuel a scris:un bebe nu face pacate dar e nascut in pacate si nu nici curat nu e caci mintea lui nu este statornicita in harul Duhului sfant ... cu alte cuvinte el pacatuieste cu mintea pacate foarte subtiri , aproape insesizabile ... insa cand se face mare se face vizibila si fiara din el ...

Iata ca s-a gasit locuinta fiarei.

Totusi o intrebare: din moment ce bebele acela este botezat si popa sufla Duh Sfant peste el cand e mic, ce mai cauta fiara acolo ? Cum se impaca Duhul Sfant cu fiara ?

Vezi profilul utilizatorului

13 Re: Botezul Biblic ! la data de Sam Iul 12, 2008 2:23 pm

Vizitato


Vizitator
HIRAN a scris:
Emanuel a scris:un bebe nu face pacate dar e nascut in pacate si nu nici curat nu e caci mintea lui nu este statornicita in harul Duhului sfant ... cu alte cuvinte el pacatuieste cu mintea pacate foarte subtiri , aproape insesizabile ... insa cand se face mare se face vizibila si fiara din el ...

Iata ca s-a gasit locuinta fiarei.

Totusi o intrebare: din moment ce bebele acela este botezat si popa sufla Duh Sfant peste el cand e mic, ce mai cauta fiara acolo ? Cum se impaca Duhul Sfant cu fiara ?
Foarte tare!

Mai întreabă-l cum de Ioan botezătorul a primit Duhul în burtă la mă-sa fără să fie botezat cu apă beach

14 Re: Botezul Biblic ! la data de Sam Iul 12, 2008 5:12 pm

Vizitato


Vizitator
Emanuel a scris:un bebe nu face pacate dar e nascut in pacate si nu nici curat nu e caci mintea lui nu este statornicita in harul Duhului sfant ... cu alte cuvinte el pacatuieste cu mintea pacate foarte subtiri , aproape insesizabile ... insa cand se face mare se face vizibila si fiara din el ...
lol! lol! lol! Pai bebele ala nici nu stie cum i-l cheama, daramite sa se mai si gandeasca la pacatele alea...... bebele se gandeste la papa, nani, caca (scuzati expresia! Embarassed )..... lol! lol! lol!

15 Re: Botezul Biblic ! la data de Sam Iul 12, 2008 7:24 pm

Anticristul


eliberat
Emanuel a scris:un bebe nu face pacate dar e nascut in pacate si nu nici curat nu e caci mintea lui nu este statornicita in harul Duhului sfant ... cu alte cuvinte el pacatuieste cu mintea pacate foarte subtiri , aproape insesizabile ... insa cand se face mare se face vizibila si fiara din el ...

Am vazut la televizor nu chiar de mult O oarecare vedeta care si a botezat fiul cu multa pompa si fast.Si dupa ce preotul la scos din apa pe bebelus la dat parintilor in mina si a spus"Ita mi ati dat un copil pagin si eu va restitui un copil crestin.Cit adevar si cite minciuni exista in aceasta afirmatie?
1)Daca parinti care l au nascut erau crestini,cum au putut sa nasca un copil pagin? Paginismul era totusi o religie, cu reguli cum e si crestinismul,ori a fi pagin inseamna a practica regulile religiei pagine.Ceea ce este exclus la un copil nou-nascut crestin.
2)Chiar daca ar fi fost pagin sau orice altceva ibainte de scufundare in apa cum de a devenit deodata crestin fara sa practice nimic?
3)Daca sa zicem ca preotul acela era putin destept ar fi putut zice ,da mi-ati dat un copil nascut in pacat si eu va restitui unul nascut din apa si din Duh (Hai sa zicem)
Poate ar fi fost putin mai credibil ,dar asa ,raspundeti si voi.Poate a ti prins evenimentul la televizor

Vezi profilul utilizatorului

16 Re: Botezul Biblic ! la data de Sam Iul 12, 2008 7:34 pm

Vizitato


Vizitator
Io mai am o intrebare cu referire la botezul asta: am inteles ca odata cu ritualul respectiv, la care io nu-i dau mare importanta, devii si MEMBRU AL BISERICII!!!!!!! Inteleg sa aibe loc ritualul, daca parintii is crestini,..... da' de ce trebuie sa devii si membruu FARA VOIA TA??????? Nu e mai normal sa se faca doar ritualul si copilul, cand va creste si va fi major in gandire, sa FIE INTREBAT daca vrea sa ramana sau nu in cadrul bisericii crestine????

17 Re: Botezul Biblic ! la data de Sam Iul 12, 2008 8:19 pm

No Name


inger
Anton_LaVey a scris:Io mai am o intrebare cu referire la botezul asta: am inteles ca odata cu ritualul respectiv, la care io nu-i dau mare importanta, devii si MEMBRU AL BISERICII!!!!!!! Inteleg sa aibe loc ritualul, daca parintii is crestini,..... da' de ce trebuie sa devii si membruu FARA VOIA TA??????? Nu e mai normal sa se faca doar ritualul si copilul, cand va creste si va fi major in gandire, sa FIE INTREBAT daca vrea sa ramana sau nu in cadrul bisericii crestine????

De la înființarea bisericii universale s-au introdus, s-au proclamat și s-au învățat multe lucruri ca fiind dogme, acestea neavînd însă nimic comun cu creștinismul. Credincioșii de atunci nu cunoșteau lumînările, nici tămîia sau apa sfințită. Același lucru se potrivește și la declararea celor decedați ca fiind mîntuiți sau sfinți. Atunci nu a existat o liturghie zilnică, nu a existat nici rugăciunea către mama lui Dumnezeu și nici mănăstiri. Înaintea mea se află o listă de proclamații diferite, asupra cărora vom reveni, ajungîndu-se pînă la declararea, în anul 1870, a infailibilității papei, care, în ciuda opoziției din propriile-i rînduri, a fost totuși aprobată (numai în Germania au fost 79 de teologi împotrivă, și 25 pentru!), la fel este și dogma lansată în 1950, potrivit căreia Maria s-ar fi ridicat la cer cu trup și suflet. Toate aceste lucruri nu posedă nici cea mai mică bază biblică, pentru că este scris: „ Nimeni nu s-a suit în cer, afară de Cel ce S-a pogorît din cer, adică Fiul omului, care este în cer” (Ioan 3, 13).

Vezi profilul utilizatorului

18 Re: Botezul Biblic ! la data de Dum Iul 13, 2008 9:53 am

Vizitato


Vizitator
No Name a scris:
Anton_LaVey a scris:Io mai am o intrebare cu referire la botezul asta: am inteles ca odata cu ritualul respectiv, la care io nu-i dau mare importanta, devii si MEMBRU AL BISERICII!!!!!!! Inteleg sa aibe loc ritualul, daca parintii is crestini,..... da' de ce trebuie sa devii si membruu FARA VOIA TA??????? Nu e mai normal sa se faca doar ritualul si copilul, cand va creste si va fi major in gandire, sa FIE INTREBAT daca vrea sa ramana sau nu in cadrul bisericii crestine????

De la înființarea bisericii universale s-au introdus, s-au proclamat și s-au învățat multe lucruri ca fiind dogme, acestea neavînd însă nimic comun cu creștinismul. Credincioșii de atunci nu cunoșteau lumînările, nici tămîia sau apa sfințită. Același lucru se potrivește și la declararea celor decedați ca fiind mîntuiți sau sfinți. Atunci nu a existat o liturghie zilnică, nu a existat nici rugăciunea către mama lui Dumnezeu și nici mănăstiri. Înaintea mea se află o listă de proclamații diferite, asupra cărora vom reveni, ajungîndu-se pînă la declararea, în anul 1870, a infailibilității papei, care, în ciuda opoziției din propriile-i rînduri, a fost totuși aprobată (numai în Germania au fost 79 de teologi împotrivă, și 25 pentru!), la fel este și dogma lansată în 1950, potrivit căreia Maria s-ar fi ridicat la cer cu trup și suflet. Toate aceste lucruri nu posedă nici cea mai mică bază biblică, pentru că este scris: „ Nimeni nu s-a suit în cer, afară de Cel ce S-a pogorît din cer, adică Fiul omului, care este în cer” (Ioan 3, 13).

M-ai lamurit de imi vine sa-mi dau foc affraid .......... ce intreb io si ce se raspunde????? De ce dracu' tre sa devii membru in bor FARA VOIA TA, fara sa fii intrebat daca vrei???? grav e ca daca vrei sa fii exclus ... NU TE ELIMINA !!!!!! ( vesi cazul aluia care se judeca cu ei pe motiv ca nu vor sa il excluda.....).....

19 Re: Botezul Biblic ! la data de Dum Iul 13, 2008 10:18 am

anticristul a pus o intrebare dar a raspuns singur la ea : popa ala a vrut sa spuna nascut in pacate si nascut din apa si din Duh , dar s-a exprimat oarecum confuz ...

anton , a face parte din biserica ortodoxa este o chestie foarte foarte relativa ; faci parte din ea atata timp cat respecti poruncile Mantuitorului ... deci copilul imediat dupa botez devine membru al bisericii ; apoi dupa ce este luat acasa la parintii lui , el fiind inca un copil mic si fara puterea de a decide nimic , va ramane crestin adevarat sau in interiorul bisericii NUMAI daca parintii lui vor ca el sa faca parte din aceasta biserica ... adica daca parintii lui vor decide sa il aduca la biserica in fiecare sarbatoare si sa il impartaseasca la biserica , el va face parte din biserica , iar daca nu nu va mai face parte , nici copilul nici parintii ... copilul fiind insa lipsit de vointa nu poate sa decida nimic ,nici a face parte nici a nu face ; pentru el decid ca de altfel in toate lucrurile , parintii lui care il cresc si care raspund de el in fata oamenilor si a lui Dumnezeu ... tu esti impotriva ca parintii sa decida pentru copil totul din viata lui pana la varsta la care va putea sa decida singur ? caci copilul fiind inca incapabil de orice decizie , daca nu ar fi nimeni care sa decida in locul lui , atunci ce s-ar mai intampla cu copilul respectiv ? iar daca parintii decid si cand sa manace copilul si cand sa doarma si restul , si ei il cresc si il hranesc si ii aduc de mancare , copilul fiind in imposibilitatea de a face el toate acestea , atunci de ce ar fi rau sa decida parintii sa faca parte copilul , pana la varsta la care sa poata decide singur , si din ce anume biserica sa faca el parte ... este asta un pacat ? eu cred ca nu ... caci odata ce parintii decid totul pentru copil , este normal sa decida si carui Dumnezeu sa fie el inchinat ; iar cand va ajunge la varsta de a putea decide si singur nu il mai obliga nimeni ce sa faca ; poate sa se faca si satanist , nimeni nu il mai obliga sa ramana in crestinism ... deci copilului nu i se face nici un rau de catre parinti ca decid ei pentru el la varsta la care el nu poate decide nimic , caci nu il lezeaza cu nimic pe copil , nu ii lezeaza cu nimic libertatea de a alege , deoarece el nici nu poate sa aleaga nimic ; tot asa cum si niste parinti satanisti decid pentru copii lor sa ii inchine lui satan sau i nbiserica satanista , si nimeni nu poate sa spune nimic impotriva parintilor caci ei sunt cei care raspund de copil si ei sunt cei care il cresc ... insa mai apoi copilul va decide singur daca sa ramana satanist sau crestin ... nu este asat corect ? eu zic ca da ...

Vezi profilul utilizatorului

20 Re: Botezul Biblic ! la data de Dum Iul 13, 2008 10:38 am

Vizitato


Vizitator
Uite ... io sunt un caz din alea... care s-a trezit crestin fara voie...asta nu-i nimic.... da m-am saturat sa mi se spuna de nustiu cate ori: " cum sa nu crezi, doar esti botezat!" vreau sa NU MAI fiu luat drept ceea ce nu sunt!!!!!! Nu sunt crestin si gata!!!!!! Cum sa le fac pe persoanele alea sa inteleaga asta??????

21 Re: Botezul Biblic ! la data de Dum Iul 13, 2008 11:02 am

Azazel


demon
Biserica din ce sa faca si ea bani ?! Trebuia cineva sa ia bani si din nasteri, nunti si inmormintari, asa ca popii s-au gindit ca acestea sunt niste venituri sigure si continue. Rusine lor!

Vezi profilul utilizatorului

22 Re: Botezul Biblic ! la data de Dum Iul 13, 2008 11:44 am

biserica are nevoie de bani pentru a exista si a face binele la oamani saraci , si pentru a se extinde in misiunea ei ... fara bani nimic nu se poate face in lumea asta ... sau tu ce ai fi vrut , ca toti din biserica sa traiasca cu aer sau sa fie pustnici si sa nu aiba nici o legatura cu oamenii ?

Vezi profilul utilizatorului

23 Re: Botezul Biblic ! la data de Dum Iul 13, 2008 12:23 pm

Vizitato


Vizitator
Emanuel a scris:biserica are nevoie de bani pentru a exista si a face binele la oamani saraci , si pentru a se extinde in misiunea ei ... fara bani nimic nu se poate face in lumea asta ... sau tu ce ai fi vrut , ca toti din biserica sa traiasca cu aer sau sa fie pustnici si sa nu aiba nici o legatura cu oamenii ?

Face bine pe dracu!!!!!!! Cui????? Pai tocmai de babe pensionare si sarace profita la maxim!!!! Vreau exemple in care biserica a facut bine! Poate i-si fac bine doar lor...... una e sa ai legatura cu oameni si alta e sa i-i inseli si sa i-ti bati joc de ei pe fata!!!!!!!! Si n-o mai da de gard....... zi-mi cum dracu sta treaba cu "botezu" lu' peste!!!!!

24 Re: Botezul Biblic ! la data de Dum Iul 13, 2008 2:59 pm

HIRAN


demon
Emanuel a scris:1. biserica are nevoie de bani pentru a exista
2. si a face binele la oamani saraci , si pentru a se extinde in misiunea ei ... fara bani nimic nu se poate face in lumea asta ...
3. sau tu ce ai fi vrut , ca toti din biserica sa traiasca cu aer sau sa fie pustnici si sa nu aiba nici o legatura cu oamenii ?

1. Biserica este trupul lui Hristos, iar Hristosul inviat din morti nu mai moare niciodata. Cum ar putea sa nu existe trupul lui Hristos ? Sau a ajuns Dumnezeu la mana Cezarului pentru a fi ?

2. Nu mai traim pe vremea lui Pazvante. Avem ajutoare sociale si de sanatate, ajutoare de somaj, sistem de pensii, spitale si invatamant finantate de la buget, etc.
Pe vremea lui Stefan cel Mare si mai tarziu bisericile erau improprietarite si li se recunostea dreptul de a colecta bani de la populatie, insa biserica se ocupa de invatamant de sanatate si protectie sociala.
Astazi insa i-au hipnotizat pe parlamentari si ministrii de finante incat li s-au retrocedat pamanturi si paduri, colecteaza bani de la oameni, vand apa si brelocuri la preturi de bunuri de folosinta indelungata si sunt scutiti la plata impozitului si TVA si pe deasupra mai au si salariu de la buget, iar de dat inapoi societatii dau vrajeli.

3. Nu conteaza ce vrem noi, dar macar de putin bun simt sa dea dovada clericii si sa nu se mai plimbe in masini opulente de peste 30.000 EURO bucata, sa lase vilanele la saraci si sa locuiasca in case normale cu 4-5 camere, sa lase afacerile si politica deoparte ca sa aiba timp de cele sfinte.

Iata ce salarii au ei numai din bugetul statului, (deci din contributiile tuturor inclusiv a satanistilor), in afara de ce mulg de la oile oarbe.
http://www.ziare.com/Deputatii_i_au_marit_salariul_Patriarhului_Daniel_cu_peste_1_300_lei-336027.html

Vezi profilul utilizatorului

25 Re: Botezul Biblic ! la data de Dum Iul 13, 2008 6:44 pm

Vizitato


Vizitator
Emanuel a scris:biserica are nevoie de bani pentru a exista si a face binele la oamani saraci , si pentru a se extinde in misiunea ei ... fara bani nimic nu se poate face in lumea asta ... sau tu ce ai fi vrut , ca toti din biserica sa traiasca cu aer sau sa fie pustnici si sa nu aiba nici o legatura cu oamenii ?
Săracii cărora scrie să le facă bine sunt cei nesalvați, săracii spirituali, nu săracii lumii acesteia.
Însă, în loc de apă (Cuvântul Domnului) le dau otrava șarpelui, o doctrină falsă fabricată de niște minți rebele.

Continut sponsorizat


Sus  Mesaj [Pagina 1 din 7]

Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum