Forum de spiritualitate

Ultimele subiecte
» Mai este cineva pe aici?
Dum Aug 11, 2013 8:58 am Scris de Tudorel666

» CRESTINI fara denominatiune
Sam Mar 09, 2013 7:18 pm Scris de crestinul

» Cine este in realitate Isus!
Dum Iul 08, 2012 2:11 pm Scris de Fairy

» NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE
Dum Iul 08, 2012 2:06 pm Scris de Fairy

» Ok
Mier Iun 16, 2010 11:37 am Scris de Tudorel666

» ARMONII MAJORE 2010...autor Mihai LEONTE
Mar Iun 15, 2010 3:42 am Scris de Mihai LEONTE

» vizitati
Lun Iun 14, 2010 9:59 am Scris de padawanu

» REVERII ADVERSE...poezii de Mihai LEONTE
Joi Iun 10, 2010 4:16 am Scris de Mihai LEONTE

» SCRIERI INOCENTE...de Mihai LEONTE
Vin Iun 04, 2010 4:05 pm Scris de Mihai LEONTE

» Cenzura istoriei!!!
Joi Iun 03, 2010 6:37 pm Scris de Ancuta

» Distihurile lui Bujor...autor Mihai LEONTE
Mar Mai 25, 2010 3:28 am Scris de Mihai LEONTE

» Despre crestinismul originar
Lun Mai 24, 2010 11:41 am Scris de Tudorel666

» Dorurile mele
Sam Mai 22, 2010 11:39 am Scris de Tudorel666

» VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE
Mier Mai 19, 2010 4:24 am Scris de Mihai LEONTE

» MIRAJELE ALBASTRE...poezii de Mihai LEONTE
Mier Mai 12, 2010 4:18 pm Scris de Mihai LEONTE

» APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE
Dum Mai 09, 2010 7:04 am Scris de Mihai LEONTE

» RENASTEREA ZAMOLXIANISMULUI RELIGIA STRABUNILOR ROMANILOR
Mier Mar 24, 2010 12:01 pm Scris de HareKrishna

» Vishnuism-monoteismul hindus
Mier Mar 24, 2010 11:59 am Scris de HareKrishna

» Despre capitalismul salbatic
Mar Mar 02, 2010 2:54 pm Scris de wima2203

» Ce nu se spune despre Miscarea Legionara?
Mar Mar 02, 2010 2:39 pm Scris de wima2203

» E Omul urmasul lui Adam?
Dum Ian 31, 2010 9:46 pm Scris de Anticristul01

» Bine v-am gasit!
Dum Ian 31, 2010 8:13 pm Scris de Anticristul01

» POZE USERI
Joi Ian 28, 2010 3:37 pm Scris de IrinucaM

» Inaugurarea celei mai inalte cladiri din lume-DUBAI 2009
Mar Ian 12, 2010 9:06 pm Scris de Anticristul

» Arte martiale
Lun Ian 11, 2010 4:00 am Scris de IrinucaM

» Scrisoare adresata FEDERATIEI RUSE
Lun Ian 11, 2010 3:19 am Scris de IrinucaM

Cine este conectat?
In total este 1 utilizator conectat: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 1 Vizitator

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]


Recordul de utilizatori conectati a fost de 28, Joi Oct 02, 2014 3:20 am
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

ANTISEMITISMUL SI BISERICA CRESTINA.

Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 5]

1 ANTISEMITISMUL SI BISERICA CRESTINA. la data de Sam Iun 28, 2008 4:00 am

SAVIN


vrajitor
Timp de secole, creștinii din Europa au avut o atitudine discriminatorie față de evrei. Pentru mulți dintre ei prejudecata împotriva evreilor îmbrăca forma anti-semitismului. Unii cercetători privesc anti-semitismul ca pe o prejudecată religioasă. Alții îl vad ca pe o varietate anti-evreiască a unui sentiment de ură generală îndreptată împotriva minorităților etnice. În concepția anti-semită, evreii reprezintă forțe misterioase, mitice și diabolice, sunt atotputernici și joacă un rol sinistru în istoria omenirii. În Evul Mediu, creștinii anti-semiți predicau interzicerea contactului cu evreii și mulți credeau că evreii sunt aliații Diavolului. cercetători privesc anti-semitismul ca pe o prejudecată religioasă. Alții îl vad ca pe o varietate anti-evreiască a unui sentiment de ură generală îndreptată împotriva minorităților etnice.

Mulți credeau ca de fapt evreii nici nu sunt oameni și că folosesc magia pentru a crea aparența că sunt ca ceilalți. Toate aceste credințe s-au amestecat cu superstițiile privind puterea magică a sângelui uman, vrăjitoria și perversiunea, ajungându-se la \"eticheta de sânge\", falsa acuzație că evreii folosesc sângele copiilor creștini în ritualurile lor. Asemenea idei stereotipe despre evrei au interacționat în mintea multor europeni cu teamă de orice era străin cunoașterii lor, dar și cu tensiunile economice și sociale. Ca rezultat, violența anti-semită s-a manifestat în repetate rânduri.

Biserica creștina și diverse guverne au adoptat legi care interziceau evreilor să desfășoare anumite activități, să aibă anumite ocupații, îi obligau să locuiască numai în anumite zone, îi împiedicau să urmeze studii universitare sau chiar îi îndepărtau de pe teritoriul anumitor state. Secole la rând, Biserica Romano-Catolică a încurajat credințele și atitudinile anti-semite. Deși învățăturile Bisericii nu au susținut și nici nu au justificat uciderea evreilor, propagarea urii, insultelor, degradării și deseori demonizarea evreilor a făcut ca mulți catolici să accepte măsurile anti-semite introduse de naziști și colaboratorii acestora în secolul XX.

Aceeași situație este valabila și pentru bisericile protestante. Pamfletul intitulat Despre evrei și minciunile lor, scris în 1542 de reformatorul religios german Martin Luther, conținea un limbaj extrem de violent. Acesta îi instiga pe creștini să incendieze sinagogile, să distrugă casele evreilor și să-i pună pe evrei în grajduri și îi sfătuia pe oamenii de stat să îi alunge pe evrei din țările lor. Scrierile lui Luther au avut o influență semnificativă asupra teologilor germani protestanți și a contribuit la crearea unui climat de opinie care cerea sau aproba persecutarea evreilor. In secolul al XIX-lea, evreii din majoritatea țărilor europene au fost emancipați � adică li s-au garantat drepturi egale cu cele ale cetățenilor creștini și celorlalți cetățeni ai statelor respective.
de asemenea, biserica ortodoxa a jucat rolul necesar de a inflama ura contra evreilor.in multe tari crestine ortodoxe, ajutorul voluntar dat nemtilor in opera lor de a ucide pe evrei,si progromurile care le-au pretedat, de populatia locala, impins fiind de un antisemitism violent, mentinut de invatatura biserici ortodoxe,a provocat multe victime nevinovate, ca in ucraina, rusia, si in romania.

Revoluția industrială era în desfășurare și evreii au început să joace un rol important ca întreprinzători în noile industrii și afaceri. Mobilitatea socială și economică precum și avansul cultural al evreilor europeni în această perioadă au făcut din ei unul din cele mai vizibile simboluri ale modernizării. Indivizii care s-au opus modernizării din secolul XIX de la aristocrați la țărani , îi percepeau pe evrei ca pe o forța distructivă. Atitudinea tradițională, care a persistat și după emanciparea evreilor, și noua imagine a evreilor s-au combinat cu frustrările contemporane și mania rezultatelor din schimbările sociale aduse de capitalism.

În a doua jumătate a secolului XIX, anti-semitismul modern a penetrat cercurile politice catolice și partidele. Ziarul iezuit Civilta Cattolica, publicat la Roma, răspândea permanent prejudecăți anti-semite a căror influență se resimțea cu mult dincolo de granițele Italiei. În Austria, Partidul Social Creștin, care se bucura de sprijinul Bisericii Catolice, cuprindea puternice elemente anti-semite și a reînviat eticheta de sânge. În Franța, presa catolică răspândea și ea idei anti-semite, mai ales în timpul afacerii Dreyfus (o controversata propagandă de presă ce implica un ofițer evreu din armata franceză care fusese condamnat pe nedrept pentru trădare, în 1894).
Pe la jumătatea secolului al XIX-lea în Europa a apărut o nouă teorie: cea a rasei.

Potrivit acestei teorii, umanitatea era împărțită în rase \"superioare\" și rase \"inferioare\". După părerea adepților acestei teorii, evreii erau o rasă sub-umană și o amenințare mortală la adresa \"purității\" raselor \"superioare\". Apariția partidelor și organizațiilor anti-semite, indiferent că se bazau pe principii economice, religioase sau de rasă, sau pe o combinație a tuturor acestora, constituie caracteristică cea mai importantă a anti-semitismului politic modern. Asemenea partide s-au manifestat mai ales în Germania în anii 1880. În Imperiul Rus anti-semitismul a devenit politica oficială a guvernului care, în 1881 și 1882, a încurajat violente atacuri armate împotriva evreilor, cunoscute ca pogromuri. La începutul secolului XX existau mulți anti-semiți convinși pe tot teritoriul Europei, dar mai ales în Franța, Germania, Austro-Ungaria, Rusia și România. Deși partidele anti-semite nu au primit prea mare susținere din partea electoratului, anti-semitismul nu era doar foarte răspândit, ci și acceptat din punct de vedere social.

Apariția națiunilor-state în estul Europei după prăbușirea imperiilor Rus, Imperiul German și Austro-Ungar la sfârșitul primului război mondial (1914 - 1918) a adus un val de anti-semitism fără precedent. Atât indivizi, cât și guverne au săvârșit acte ostile evreilor. Mulți dintre liderii Revoluției Bolșevice din 1917 din Rusia comunistă erau evrei, ceea ce a alimentat ideile anti-semite ale conservatorilor anti-comuniști din multe țări. În perioada cuprinsă între sfârșitul primului război mondial și începutul celui de-al doilea război mondial în unele țări măsurile anti-semite au devenit politica oficială de stat. În țări ca Polonia, România și statele baltice Lituania, Letonia și Estonia, ideile tradiționale anti-semite s-au împletit cu noua imagine a evreilor ca promotori ai comunismului.

Atitudinea față de evrei în Germania după Primul Război Mondial
Mulți germani i-au învinovățit pe evrei pentru înfrângerea Germaniei în primul război mondial, unii susținând chiar că aceștia au trădat națiunea germană în timpul acestui război. Mai mult, la sfârșitul războiului un grup cu orientare comunistă a încercat să organizeze o revoluție de tip bolșevic în statul german Bavaria. Majoritatea liderilor acestei tentative eșuate erau evrei. Ca urmare, unii germani îi asociau pe evrei cu bolșevicii și priveau ambele grupări ca pe inamici periculoși ai Germaniei.
După război, în Germania s-a instaurat Republica de la Weimar. Politicienii și intelectualii evrei au jucat un rol important în viața Germaniei în timpul acestei republici și mulți ne-evrei au fost nemulțumiți de influența lor.

Având ca baza convingerile sale anti-semite, Adolf Hitler a atacat rolul impresionant jucat de evrei în societatea germană în timpul Republicii de la Weimar, mai ales în cercurile intelectuale și în politica de stânga, referindu-se la ei ca ciumă și cancer. În cartea sa Mein Kampf, publicată în 1926, Hitler a pus situația grea a Germaniei la sfârșitul primului război mondial pe seama unei conspirații internaționale a evreilor, folosind termeni ca extirpare și exterminare în relație cu aceștia. El susținea că evreii au dobândit puterea economică și abilitatea de a controla și manipula mass-media în avantajul propriu și a scris despre necesitatea eradicării puternicei lor poziții economice chiar prin eradicare lor fizică, dacă este cazul.

Unicitatea anti-semitismului nazist
Legarea acuzațiilor anti-semite de problema rasială a determinat gravitatea extremă și efectele genocide ale nazismului. Naziștii credeau că evreii sunt răspunzători de ceea ce era privit că degenerarea societății moderne. Hitler vedea ideologiile moderne ce susțineau ideea de egalitate și emancipare ca pe o revoltă a claselor și indivizilor inferiori conduși de evrei. Naziștii considerau bolșevismul că pe cea mai radicală formă recentă a vechii conspirații evreiești ce urmărea dezmembrarea și dezintegrarea națiunii, iar pentru Hitler nazismul era o doctrină a salvării umanității de pericolul evreiesc-bolșevic. Era convins că rasa germană trebuia să dobândească și să păstreze supremația totală prin războiul total împotriva evreilor, un război în care unica alternativă, pentru ambele tabere, era victoria sau dispariția totală.

Vezi profilul utilizatorului

2 Re: ANTISEMITISMUL SI BISERICA CRESTINA. la data de Mier Iul 02, 2008 6:22 am

Zyraxes


demon
Daca tot exista corul bocitoarelor ptr evrei, hai sa amintim si ce au facut ei pe aici:
http://ro.metapedia.org/wiki/Retragerea_rom%C3%A2n%C4%83_din_Basarabia_%C5%9Fi_Bucovina_de_Nord

Nicolae Iorga, la 6 iulie 1940, scria în “Neamul Românesc” sub titlul “De ce atâta ură?”: Se adună și cresc văzând cu ochii documentele și materialele, actele oficiale și declarațiile luate sub jurământ. Inalți magistrați și bravi ofițeri care și-au riscat viața ca să apere cu puterile lor retragerea și exodul românilor au văzut cu ochii lor nenumărate acte de sălbăticie, uciderea nevinovaților, lovituri cu pietre și hiduieli. Toate aceste gesturi infame și criminale au fost comise de evreimea furioasă ale cărei valuri de ură s-au dezlănțuit ca sub o comandă nevăzută. De ce atâta ură? Așa ni se răsplătește bună-voința și toleranța noastră? Am acceptat acapararea și stăpânirea iudaică multe decenii și evreimea se răzbună în ceasurile grele pe care le trăim. Si de nicăieri o dezavuare, o rupere vehementă și publică de isprăvile bandelor ucigașe de sectanți sau sanguinari. Nebunia organizată împotriva noastră a cuprins târguri, orașe și sate. Frații noștri își părăseau copii bolnavi, părinții bătrâni, averi agonisite cu trudă(...) In nenorocirea lor ar fi avut nevoie de un cuvânt bun, măcar de o fărâmă de milă(…) Li-s-au servit gloanțe, au fost sfârtecați cu topoarele(…) li s-au luat hainele, li s-a furat ce aveau cu dânșii, ca apoi să fie supuși tratamentului hain și vandalic. Românimea aceasta, de o bunătate prostească față de musafiri și jecmănitori merita un tratament ceva mai omenesc din partea evreimii care se lăuda până ieri că are sentimente calde și frățești față de neamul nostru în nenorocire.

Vezi profilul utilizatorului

3 Re: ANTISEMITISMUL SI BISERICA CRESTINA. la data de Joi Iul 03, 2008 9:38 am

Zyraxes a scris:Daca tot exista corul bocitoarelor ptr evrei, hai sa amintim si ce au facut ei pe aici:
http://ro.metapedia.org/wiki/Retragerea_rom%C3%A2n%C4%83_din_Basarabia_%C5%9Fi_Bucovina_de_Nord

Nicolae Iorga, la 6 iulie 1940, scria în “Neamul Românesc” sub titlul “De ce atâta ură?”: Se adună și cresc văzând cu ochii documentele și materialele, actele oficiale și declarațiile luate sub jurământ. Inalți magistrați și bravi ofițeri care și-au riscat viața ca să apere cu puterile lor retragerea și exodul românilor au văzut cu ochii lor nenumărate acte de sălbăticie, uciderea nevinovaților, lovituri cu pietre și hiduieli. Toate aceste gesturi infame și criminale au fost comise de evreimea furioasă ale cărei valuri de ură s-au dezlănțuit ca sub o comandă nevăzută. De ce atâta ură? Așa ni se răsplătește bună-voința și toleranța noastră? Am acceptat acapararea și stăpânirea iudaică multe decenii și evreimea se răzbună în ceasurile grele pe care le trăim. Si de nicăieri o dezavuare, o rupere vehementă și publică de isprăvile bandelor ucigașe de sectanți sau sanguinari. Nebunia organizată împotriva noastră a cuprins târguri, orașe și sate. Frații noștri își părăseau copii bolnavi, părinții bătrâni, averi agonisite cu trudă(...) In nenorocirea lor ar fi avut nevoie de un cuvânt bun, măcar de o fărâmă de milă(…) Li-s-au servit gloanțe, au fost sfârtecați cu topoarele(…) li s-au luat hainele, li s-a furat ce aveau cu dânșii, ca apoi să fie supuși tratamentului hain și vandalic. Românimea aceasta, de o bunătate prostească față de musafiri și jecmănitori merita un tratament ceva mai omenesc din partea evreimii care se lăuda până ieri că are sentimente calde și frățești față de neamul nostru în nenorocire.Ineresant link ai adus aci. Wikipedia. Tu sti cine scrie enciclopedia asta? O sa-ti explic eu: Legionari antisemiti ca tine.de fapt cine vrea. ti se da posibilitatea si sa "modifici" ce au scris altii. Asa, dragul meu,iti poti sterge cu ce ai scris ,sti tu unde.De fapt, si la evrei.
Adevarul am sa-ti scriu eu.Basarabia nu a fost si nu este pamant Romanesc .La fel si Bucovina de nord. Nu am cititla tine ca ti-a facut mila miile de evrei care au fost omorati pe meleagurile amintite de catre Romani si aliatii lor, Germani.Dar nu ma mira ca acea ura amintita de tine de care esti plin numai incerci sa ascunzi cat de limitata inteligenta ta.

Vezi profilul utilizatorului

4 Re: ANTISEMITISMUL SI BISERICA CRESTINA. la data de Sam Iul 05, 2008 12:06 pm

Radu161

avatar
muritor de rand
"Basarabia nu a fost si nu este pamant Romanesc."
Iti recomand sa nu vii niciodata in Romania daca ai idei din astea.
Si totusi, ma intreb, al cui e daca nu al Romaniei? Al evreilor?

Acel articol nu este o inventie wikipedia. E o chestie cat se poate de reala si autentica. Am vazut-o in carti tiparite inainte de a ajunge internetul in Romania. N-ai decat sa nu crezi.

Oricum, mi se pare curios ca atribui acest articol unor legionari, avand in vedere ca varianta oficiala a asasinarii lui Iorga arata ca si criminal un legionar. Parere pe care sigur o impartasesti.

Cat despre antisemitism in general...
De aia le merge evreilor asa rau, ca tot timpul au fost persecutati...

Vezi profilul utilizatorului

5 Re: ANTISEMITISMUL SI BISERICA CRESTINA. la data de Sam Iul 05, 2008 12:47 pm

Sunna

avatar
vrajitor
Ba chiar ca articolul nu e o inventie wikipedia...Metapedia=Vikipedia sau cum? Ori pentru voi doi e totuna? affraid

http://ro.metapedia.org/wiki/Retragerea_rom%C3%A2n%C4%83_din_Basarabia_%C5%9Fi_Bucovina_de_Nord

Saitul Metapedia a fost initiat de niste suedezi ptr promovarea culturii europene, iar Zyraxes este cel care se ocupa de pagina in limba romana.

Zyraxes mi-a spus ca pe saitul Metapedia nu se pot pune decat creatii (articole) proprii si nu pasaje din carti sau de pe alte saituri ptr ca s-ar incalca legea dreptului de autor. La fel referitor si la poze, doar cele facute cu propriul aparat, si nu copiate de la altii. Articolele nu trebuie sa contina pareri proprii, ci doar ale autorilor din cartile pe care le ai pe subiectul respectiv. De exemplu, se iau mai multe surse pe subiectul Alexandru cel Bun, se citesc si se extrag ideile principale, dupa care citatele sau pasajele selectate se reformuleaza cu propriile cuvinte, insa respectand ideea avuta in vedere de autor.

Ex.
http://ro.metapedia.org/wiki/Moldova
http://ro.metapedia.org/wiki/Carpi
http://ro.metapedia.org/wiki/Dacia

Din moment ce Zyraxes e legionar, se poate trage concluzie ce influenta au articolele pe care le expune!
Personal, regret ca a parasit forumul, dar aici nu e un loc unde promovam ura sau extremismul, chiar si mascate.

Vezi profilul utilizatorului

6 Re: ANTISEMITISMUL SI BISERICA CRESTINA. la data de Sam Iul 05, 2008 1:03 pm

De obicei imi face placere sa discut cu oameni culti si destepti. De data asta voi incerca sa-ti explic unde este gresala ta si de ce eu am dreptate de data asta.

Istoria Romaniei de fapt se rezuma la istaria Muntenii si istoria Moldovii care, la un moment dat, in 1881 s`au unit si au infintat Regatul Roman(errata: Unirea s-a efectuat la 1859, dupa care a urmat plebiscitul si instalarea lui Carol I, urmat de razboiul de la 1877 si abea apoi de recunoasterea statului independent romania). In primul razboi mondial, Regatul s`a aliat la buna parte in razboi, nu ca in al doilea razboi mondial. Cand s`a terminat razboiul in 1918, aliatii au dorit sa firimiteze Imperiul Austro-Ungar si au rupt din el Transilvania. Deoarece numai la Romania se putea alipi, Romania a castigat Transilvania. Inainte de asta, Transilvania nu a facut parte din Romania.( romania a castigat Ardealuk datorita influentei lui Vaida Voevod, pt ca romania a intrat in razboi din oportunism si chiar pierduse 3/4 din teritoriu, in favoarea Germaniei, incheind pace separata la Bucuresti, fapte pt care Aliatii nu prea erau de acord sa ne sustina in alipirea Ardealului.)

Ce s`a facut-s`a facut si roata istoriei nu se va intoarce. Azi Transilvania este pamant romanesc si asa va ramane.
UN SINGUR LUCRU ROG PE CEI CARE CRED CA RADU161: FITI DREPTI CU ISTORIA SI NU INCERCATI SA O SCRIETI DIN NOU CUM VOR IGNORANTII! TRANSILVANIA A FOST DATA ROMANIEI CADOU CA RECOMPENSA CA S`A LUPTAT ALATURI DE ALIATI CONTRA IMPERIULUI AUSTRO-UNGAR. TRANSILVANIA NU A FOST "ELIBERATA" SI NU A FOST PARTE DIN ROMANIA INAINTE DE 1918.

Intr-adevar Ardealul nu a tinut de Romania, insa exista o populatie majoritar romana, iar la conf de pace de la Paris, cand s-au impartit teritoriile Austroungariei, impartirea s-a facut pe criterii etnice.

Vezi profilul utilizatorului

7 Re: ANTISEMITISMUL SI BISERICA CRESTINA. la data de Sam Iul 05, 2008 2:11 pm

Radu161

avatar
muritor de rand
Repet intrebarea, in cazul in care nu ai vazut-o:
De cine crezi ca ar trebui sa apartina Basarabia?

Ai omis sa zici ca dupa intrarea Romaniei in primul razboi mondial, trupele romanesti au intrat in transilvania. S-au retras dupa atacul din sud al bulgarilor si al nemtilor.
Romania nu a intrat din oportunism (ca asa a vrut muschii ei) ci pentru ca a fost obligata de aliati sa ia o decizie. Bonus, ni s-au promis ajutoare constand in materiale de razboi pentru a face fata luptelor. Noi am intrat in razboi, ajutoarele nu au venit. Aici dau vina pe incompetenta politicienilor care nu au fost in stare sa asigure o industrie de razboi corespunzatoare!

Si totusi, de unde a venit vorba de transilvania cand noi vorbeam de basarabia?

Ah..si inca ceva...wikipedia e scrisa atat de mult de legionari antisemiti bla bla bla , incat un articol bine documentat legat de miscarea legionara, relativ neutru, de vreo 3-4 pagini a fost inlocuit cu jumatate de pagina de fraze gen: organizatie fascista, extremista, antisemita, terorista si tot ce vrei.

Vezi profilul utilizatorului

8 Re: ANTISEMITISMUL SI BISERICA CRESTINA. la data de Sam Iul 05, 2008 2:42 pm

SPRS


demon
Radu161 a scris:Repet intrebarea, in cazul in care nu ai vazut-o:
De cine crezi ca ar trebui sa apartina Basarabia?

Ai omis sa zici ca dupa intrarea Romaniei in primul razboi mondial, trupele romanesti au intrat in transilvania. S-au retras dupa atacul din sud al bulgarilor si al nemtilor.
Romania nu a intrat din oportunism (ca asa a vrut muschii ei) ci pentru ca a fost obligata de aliati sa ia o decizie. Bonus, ni s-au promis ajutoare constand in materiale de razboi pentru a face fata luptelor. Noi am intrat in razboi, ajutoarele nu au venit. Aici dau vina pe incompetenta politicienilor care nu au fost in stare sa asigure o industrie de razboi corespunzatoare!

Si totusi, de unde a venit vorba de transilvania cand noi vorbeam de basarabia?

Ah..si inca ceva...wikipedia e scrisa atat de mult de legionari antisemiti bla bla bla , incat un articol bine documentat legat de miscarea legionara, relativ neutru, de vreo 3-4 pagini a fost inlocuit cu jumatate de pagina de fraze gen: organizatie fascista, extremista, antisemita, terorista si tot ce vrei.

Raducu,

Iti apreciez efortul, din pacate insuficient.
Romania a intrat in razboi din oportunism, de ce afirm asta? Pt ca nu a intrat in razboi decat in 1916, dupa ce negociase indelung cu puterile aliate in privinta Basarabiei si mai ales a Ardealului.
Daca romania nu era oportunista si ar fi dorit intradevar sa fie de partea aliata, ar fi facut asta inainte de ofensiva Brusilov care ar fi dus la o rasturnare decisiva de front.
Dupa unele surse, rusia ar fi tergiversat alianta cu romania pt ca era in discutie basarabia, invadata in 1812 de trupele tariste.
Ajutoarele promise de aliati soseau cu regularitate, dar prin rusia tarista, odata cu "Marea revolutie din octombrie" trenurile cu ajutoare ajungeau in mana factiunilor rivale din razboiul civil rus, asa ca au fost sistate.

Ca dovada ca intrarea in razboi nu a fost Basarabia o gasesti in urmatoarea declaratie:

"Din punct de vedere militar, strategia română a fost cea mai proastă. Alegând Transilvania ca obiectiv prioritar, armata română a ignorat total armata bulgară din spatele ei. Când ofensiva prin munți a eșuat, înaltul comandament român a refuzat să economisească forțele de pe front pentru a permite crearea unei rezerve mobile, cu care amenințarea de mai târziu a lui Falkenhayn să fie respinsă. Românii nu și-au masat nicăieri forțele în mod corespunzător pentru a obține concentrarea puterii de luptă. (Esposito, Atlas of American Wars, vol 2)"
Winkipedia, ca tot veni vorba de ea, nu este o sursa demna si corecta de informare, atata timp cat oricine poate sa faca modificari fara a justifica sau argumenta modificarea.
Recomandarea facuta de Der Bedeu este binevenita pt toti cei ce iau winkipedia ca sursa irefutabila in argument. Ea fiind cel mult o sursa primara de informare superficiala.

Vezi profilul utilizatorului

9 Re: ANTISEMITISMUL SI BISERICA CRESTINA. la data de Sam Iul 05, 2008 4:12 pm

SAVIN


vrajitor
RADU, ai aruncat, asa in viteza, un fel de remarca, care eu o iau ca intrebare din lipsa de cunostinte, si remarca era "DE AIA LE MERGE ASA BINE EVREILOR, PENTRU CA AU FOST PERSECUTATI".
ca evrei au fost persecutati in ultimi 2000 de ani in tarile crestine, si numai din 1948 in tarile arabe, este un fact istoric documentat, si nu object de parere sau credinta.
ai dreptate, sa ai senzatia neclara, ca evrei stiu sa aiba succes. simpt invidia si gelozoia, care ti-o imparti cu multi, care erau incplabili sa inteleaga succesele evreilor, si deci din ignoranta totala, ajungeau la concluzia proasta ca evrei fur, inseala, mint, etc.
ADEVARUL ESTE- ca evrei intr-o lume in care 99% din populatie erau analfabeti, au creat primele si unicele scoli elementare obligatori pentru toti copii evrei,inainte cu cca. 2000 de ani, si de ce ? pentru ca fiecare evreu trebuia sa fie capabil sa citeasca TORAH (cele 5 carti a lui moshe) si sa studieze legile date de dumnezeu. obligatie.
ca rezultat, intr-o lume de ignoranti si analfabeti, evrei au scris si citit, au devenit primi doctori, atasati la curtile regale in toate tarile, au devenit oameni de afaceri, intelegand cum se creaza o piata, cum se obtine un profit, dupa care au creat primul sistem bancher, fara de care comertul international nu ar fi putut fi developat.multe tari au ales evrei sa devina ministri de finante. prima tara care a luat asa o masura, informatia fiind de gasit in biblie, era egyptul.
ca exemplu de diferenta intre evrei si alti, aicea in canada, pe o strada in care locuiesc greci, italieni si evrei, copii care se joaca pe strada futbol, daca sant greci viseaza sa deschida un restauramt ca tata, daca sant italieni, viseaza sa intre in afacerea de gradinari si pavatut, specific lor, si evrei viseaza sa termine universitatea, sa devina dentisti, avocati sau oameni de afaceri.toate astea sant influentele de acasa.
in casa evreiasca studile copiilor iau locul intai. parinti vor intra la datori mari sa-si vada copii terminand studile inalte.asta, inevitabil, da rezultate , traduse in sucese diverse, in salari mari..
un exemplu ar fi israelul, care cu o mana pe mitralieta, fiind fortat in stare de razboi cu arabi de 60 de ani, au reusit sa construiasca o tara super moderna, un succes nemai pomenit. materialele reusitei era inteligenta, talent si mai ales educatie.taranul evreu a devenit agronom, ramanad taran.
stiintele se predau in liceu, si se practica in armata, dand nastere la industria israeliana hi-tech, cautata in toata lumea.
in toate tarile democratice, vei gasi evrei in cele mai inalte eseloane, indiferent daca vorbim de stiinte, medicina, arte diverse, economie sau politica. si au ajuns acolo prin munca grea si o multime de educatie.ca rezultat, un spital mare catolic in montreal, isi alege ca director general un evreu marocan, care a studiat in paris, la sorbon si in londra, devenind doctor in administratie. omul in plus, stie in afara de franceza si engleza, spaniola, araba, ivrit si italiana. intr-o tara de emigranti, asa o foaie de drum, este importanta, de aia este azi director general. omul a muncit, si si-a castigat pozitia pe drept.
nu strica nici faptul, ca fiind educat in continuare de peste 3000 de ani, evrei si-au developat intelectul, reprezentat azi prin locul care si lau castigat in lume, cand numeric vorbind, evrei reprezinta numai 0.02% din populatia mondiala.
cred ca la varsta ta, ai timp sa studiez si sa intelegi mai bine in viitor cea azi nu prea iti pare clar.
dar in cazul in care cele de mai sus nu sant clare, te asigur ca in ansamblu evrei nu sant nici mincinosi, hoti, inselatori, etc. motiv pentru care, nu gasesti o populatie evreiasca in nici o tara, in inchisori. si exeptile, care sant, numai dovedesc regula.
si acuma sti ceva mai mult.

Vezi profilul utilizatorului

10 Re: ANTISEMITISMUL SI BISERICA CRESTINA. la data de Sam Iul 05, 2008 8:40 pm

Radu161 a scris:Repet intrebarea, in cazul in care nu ai vazut-o:
De cine crezi ca ar trebui sa apartina Basarabia?

Ai omis sa zici ca dupa intrarea Romaniei in primul razboi mondial, trupele romanesti au intrat in transilvania. S-au retras dupa atacul din sud al bulgarilor si al nemtilor.
Romania nu a intrat din oportunism (ca asa a vrut muschii ei) ci pentru ca a fost obligata de aliati sa ia o decizie. Bonus, ni s-au promis ajutoare constand in materiale de razboi pentru a face fata luptelor. Noi am intrat in razboi, ajutoarele nu au venit. Aici dau vina pe incompetenta politicienilor care nu au fost in stare sa asigure o industrie de razboi corespunzatoare!

Si totusi, de unde a venit vorba de transilvania cand noi vorbeam de basarabia?

Ah..si inca ceva...wikipedia e scrisa atat de mult de legionari antisemiti bla bla bla , incat un articol bine documentat legat de miscarea legionara, relativ neutru, de vreo 3-4 pagini a fost inlocuit cu jumatate de pagina de fraze gen: organizatie fascista, extremista, antisemita, terorista si tot ce vrei.

POATE TE VA MIRA, DAR SI BASARABIA A FOST ALIPITA ROMANIEI NUMAI IN 1918 SI NU INAINTE. INTERNETUL ESTE PLIN CU INFORMATII ADEVARATE NU CELE SCRISE DE CATRE NATIONALISTI, LEGIONARI SI INCULTI.

Vezi profilul utilizatorului

11 Re: ANTISEMITISMUL SI BISERICA CRESTINA. la data de Dum Iul 06, 2008 1:18 am

SPRS


demon
Der Bedeu a scris:

POATE TE VA MIRA, DAR SI BASARABIA A FOST ALIPITA ROMANIEI NUMAI IN 1918 SI NU INAINTE. INTERNETUL ESTE PLIN CU INFORMATII ADEVARATE NU CELE SCRISE DE CATRE NATIONALISTI, LEGIONARI SI INCULTI.

Imi pare rau ca trebuie sa te corectez, destul de des in ultimul timp.
Nu a fost o alipire ci o revenire la teritoriul romanesc/moldovenesc. Am mentionat intr-o postare anterioara ca trupele tariste au ocupat basarabia in 1912, deci "alipirea" din 1918 despre care vorbesti este o revenire a unor teritorii la patria muma.

Vezi profilul utilizatorului

12 Re: ANTISEMITISMUL SI BISERICA CRESTINA. la data de Dum Iul 06, 2008 10:43 am

Radu161

avatar
muritor de rand
De fapt povestea e mai lunga.
Sa ne amintim de evul mediu, vremea lui Stefan cel Mare, Basarabia era parte a Moldovei. Si era cu mult inainte de vremea lui Stefan cel Mare. Basarabia a fost despartita definitiv de Moldova abia in 1812, dupa un razboi ruso-turc. Pana atunci fusese ciuntit doar sudul ei.
Dupa 1848, sudul Basrabiei este realipit Moldovei, pentru ca dupa razboiul de independenta sa fim obligati sa-l dam Rusiei in schimbul Dobrogei, in 1878.
Si de aici ajungem in 1918, unde Basarabia este realipita Romaniei.
Deci, acest teritoriu a stat separat de statele romanesti doar 102 ani, cu mici intreruperi.

Si nu trebuie sa te legi de faptul ca Romania a fost impartita in 2/3 state. Italia si Germania au avut situatii similare pana la jumatea secolului XIX. Tara Romaneasca si Moldova reprezinta Romania. Din pacate nu pot sa spun acelasi lucru si despre Transilvania, care a fost sub ocupatie.

Vezi profilul utilizatorului

13 Re: ANTISEMITISMUL SI BISERICA CRESTINA. la data de Dum Iul 06, 2008 11:04 am

SPRS a scris:
Der Bedeu a scris:

POATE TE VA MIRA, DAR SI BASARABIA A FOST ALIPITA ROMANIEI NUMAI IN 1918 SI NU INAINTE. INTERNETUL ESTE PLIN CU INFORMATII ADEVARATE NU CELE SCRISE DE CATRE NATIONALISTI, LEGIONARI SI INCULTI.

Imi pare rau ca trebuie sa te corectez, destul de des in ultimul timp.
Nu a fost o alipire ci o revenire la teritoriul romanesc/moldovenesc. Am mentionat intr-o postare anterioara ca trupele tariste au ocupat basarabia in 1912, deci "alipirea" din 1918 despre care vorbesti este o revenire a unor teritorii la patria muma.


Si mie imi pare rau ca trebuie sa te corectez. Unirea sub un rege importat din familia Hohenzolen a fost efectuata in anul 1881 . In anul 1859 s`a acceptat a face unire intre regatul Moldovei si regatul Munteniei dar de fapt au stapanit in fiecare regiune un "regent" . O "unire" ca-si cum. Numai dupa incoronarea lui Carol 1 se poate vorbi de Unire de iure si nu numai de facto.

Despre Transilvania: Ea nu a facut parte din Romania niciodata inainte de 1918. Faptul ca au trait acolo o majoritate de vorbitori Romaneste nu i-au facut automat Romani si gresesti dumneata cand ii faci cetateni Romani deoarece EI NU AU FOST NICIODATA CETATENI AI ROMANIEI. Sa nu te mire ca acei care i-ai numit Romani numai deoarece au vorbit Romaneste, AU VORBIT SI UNGURESTE! . Acuma ai cazut in put.

Stalin a avut socoteli cu Cazacii si i-a risipit prin Siberia si alte republici din URSS. In locul lor a adus cetateni Rusi. Actual , in Cazahstan sunt mai multi Rusi decat Cazaci. Si ce ?
Vine la cineva in cap sa treaca teritoarele Cazahstanului la Rusia?

Istoria trebuie nu numai a stie ci si a intelege. A o intelege nu dupa sentimente si emotii ci dupa cum s`au desfasurat actele.
Asa ca te rog, gandeste-te inca o data inainte de i-mi spoiesti replicele cu rosu.
Inca un lucru: Eu nu cred ca implantarea "corectarilor "tale in ce a scris forumistul fara nici o mentiune ca tu ai corectat este un lucru inadmisibil si nu normal. Mi se pare ca dumneata poti scrie in discutie replica ca fiecare si nu sa calci ce a scris altul. In momentul de fata,cine citeste ce am scris ,nu intelege dece am pus cu rosu si alta ideie...
Gandeste-te la asta.

Vezi profilul utilizatorului

14 Re: ANTISEMITISMUL SI BISERICA CRESTINA. la data de Dum Iul 06, 2008 11:30 am

Radu161

avatar
muritor de rand
Buletinul te face roman, sau spiritul?
Asa si cei din Basarabia au buletin de Moldova, dar se considera romani.

Romanii din Transilvania si-au pastrat limba, asta ii face romani, nu o bucata de hartie. Celelalte minoritati din Transilvania nu s-au apucat sa invete romana, decat poate in situatii deosebite. Sunt si acum unguri care nu stiu romana. Ai nostri au invatat si alte limbi de nevoie, ca sa se descurce in administratie, nu de placere. E asemanator cu a sti engleza azi. Daca stii o limba straina esti mai putin roman sau ce?

Vezi profilul utilizatorului

15 Re: ANTISEMITISMUL SI BISERICA CRESTINA. la data de Dum Iul 06, 2008 11:53 am

Der Bedeu a scris:De obicei imi face placere sa discut cu oameni culti si destepti. De data asta voi incerca sa-ti explic unde este gresala ta si de ce eu am dreptate de data asta.

Istoria Romaniei de fapt se rezuma la istaria Muntenii si istoria Moldovii care, la un moment dat, in 1881 s`au unit si au infintat Regatul Roman(errata: Unirea s-a efectuat la 1859, dupa care a urmat plebiscitul si instalarea lui Carol I, urmat de razboiul de la 1877 si abea apoi de recunoasterea statului independent romania). In primul razboi mondial, Regatul s`a aliat la buna parte in razboi, nu ca in al doilea razboi mondial. Cand s`a terminat razboiul in 1918, aliatii au dorit sa firimiteze Imperiul Austro-Ungar si au rupt din el Transilvania. Deoarece numai la Romania se putea alipi, Romania a castigat Transilvania. Inainte de asta, Transilvania nu a facut parte din Romania.( romania a castigat Ardealuk datorita influentei lui Vaida Voevod, pt ca romania a intrat in razboi din oportunism si chiar pierduse 3/4 din teritoriu, in favoarea Germaniei, incheind pace separata la Bucuresti, fapte pt care Aliatii nu prea erau de acord sa ne sustina in alipirea Ardealului.)

Ce s`a facut-s`a facut si roata istoriei nu se va intoarce. Azi Transilvania este pamant romanesc si asa va ramane.
UN SINGUR LUCRU ROG PE CEI CARE CRED CA RADU161: FITI DREPTI CU ISTORIA SI NU INCERCATI SA O SCRIETI DIN NOU CUM VOR IGNORANTII! TRANSILVANIA A FOST DATA ROMANIEI CADOU CA RECOMPENSA CA S`A LUPTAT ALATURI DE ALIATI CONTRA IMPERIULUI AUSTRO-UNGAR. TRANSILVANIA NU A FOST "ELIBERATA" SI NU A FOST PARTE DIN ROMANIA INAINTE DE 1918.

Intr-adevar Ardealul nu a tinut de Romania, insa exista o populatie majoritar romana, iar la conf de pace de la Paris, cand s-au impartit teritoriile Austroungariei, impartirea s-a facut pe criterii etnice.Uite, ce este rosu am descoperis ca sunt "reparari" a lui noul co- admin. Rosu e frumos dar cand este scris separat.

Vezi profilul utilizatorului

16 Re: ANTISEMITISMUL SI BISERICA CRESTINA. la data de Dum Iul 06, 2008 12:29 pm

SPRS


demon
Der Bedeu a scris:
Unirea sub un rege importat din familia Hohenzolen a fost efectuata in anul 1881 . In anul 1859 s`a acceptat a face unire intre regatul Moldovei si regatul Munteniei dar de fapt au stapanit in fiecare regiune un "regent" . O "unire" ca-si cum. Numai dupa incoronarea lui Carol 1 se poate vorbi de Unire de iure si nu numai de facto..

Unirea era deja efectuata la 1881 cand a fost asezat pe tron Carol I. Regentii depre care vb erau numai 1, A. I. Cuza. Faptul ca Unirea nu era inca recunoscuta pe plan politic international nu inseamna ca nu exista o Unire "de facto". Instalarea lui Carol 1 fiind doar elementul de autentificare care a condus la recunoasterea internationala.

Der Bedeu a scris:
Despre Transilvania: Ea nu a facut parte din Romania niciodata inainte de 1918. Faptul ca au trait acolo o majoritate de vorbitori Romaneste nu i-au facut automat Romani si gresesti dumneata cand ii faci cetateni Romani deoarece EI NU AU FOST NICIODATA CETATENI AI ROMANIEI. Sa nu te mire ca acei care i-ai numit Romani numai deoarece au vorbit Romaneste, AU VORBIT SI UNGURESTE! . Acuma ai cazut in put.

Nu cred ca poti gasi o postare facuta de mine in care sa afirm ca Transilvania a fost parte a regatului roman.

Der Bedeu a scris:
Istoria trebuie nu numai a stie ci si a intelege. A o intelege nu dupa sentimente si emotii ci dupa cum s`au desfasurat actele.

Ar fi foarte placut daca ai aplica ceeace recomanzi altora.

Der Bedeu a scris:
Asa ca te rog, gandeste-te inca o data inainte de i-mi spoiesti replicele cu rosu.

Ar trebui sa-mi fie cumva frica? Sa-mi pun cenusa-n cap?
Incearca amenintarile la cei mai slabi de inger.

Vezi profilul utilizatorului

17 Re: ANTISEMITISMUL SI BISERICA CRESTINA. la data de Dum Iul 06, 2008 12:30 pm

Radu161

avatar
muritor de rand
Pt savin, ca nu i-am vazut raspunsul.
Nu am absolut nici o urma de invidie fata de evrei pentru ca sunt realizati. Bravo lor!
Eu imi pun problema in felul urmator: voi tot ziceti ca evreii au patit aia, ca evreii au patit ailalta, ba holocaust, ba arabi, ba iranieni. Daca o iei asa, te gandesti ca respectiva populatie, indiferent daca are 2000 de ani de scoala, nu ar putea avea succes si sa ajunga sa aiba fraiele economiei mondiale.
Exista documente ca au fost discriminati cu diverse ocazii, dar au fost punctuale si au cuprins doar o mica parte din populatia evreiasca. Ceea ce nu i-a afectat, asta le-a asigurat continuitatea. Daca au fost discriminati intr-o parte, au plecat in alta.
Daca unii tot se mai simt discriminati, de ce nu se duc in Israel?
Si legat de Israel. Ziceti de Romania ca a fost alcatuita din "mila" marilor puteri. Dar Isrealul cum a fost facut?

Si legat de controversa cu unirea.
De fapt ea s-a oficializat in momentul in care a fost adus Carol I, in 1866.Ultima editare efectuata de catre Radu161 in Dum Iul 06, 2008 12:36 pm, editata de 1 ori

Vezi profilul utilizatorului

18 Re: ANTISEMITISMUL SI BISERICA CRESTINA. la data de Dum Iul 06, 2008 12:36 pm

SPRS


demon
Radu161 a scris:Pt savin, ca nu i-am vazut raspunsul.

Exista documente ca au fost discriminati cu diverse ocazii, dar au fost punctuale si au cuprins doar o mica parte din populatia evreiasca. Ceea ce nu i-a afectat, asta le-a asigurat continuitatea. Daca au fost discriminati intr-o parte, au plecat in alta.

Discriminarea nu a fost nici punctuala si nici pe arii restranse.
Discriminarea a facut parte din politica imperiala rusa, austriaca, germana, franceza, spaniola, etc.
Oriunde biserica crestina a fost element indisolubil in conducerea statului, a existat si politica antievreiasca.

Vezi profilul utilizatorului

19 Re: ANTISEMITISMUL SI BISERICA CRESTINA. la data de Dum Iul 06, 2008 12:38 pm

Radu161 a scris:Buletinul te face roman, sau spiritul?
Asa si cei din Basarabia au buletin de Moldova, dar se considera romani.

Romanii din Transilvania si-au pastrat limba, asta ii face romani, nu o bucata de hartie. Celelalte minoritati din Transilvania nu s-au apucat sa invete romana, decat poate in situatii deosebite. Sunt si acum unguri care nu stiu romana. Ai nostri au invatat si alte limbi de nevoie, ca sa se descurce in administratie, nu de placere. E asemanator cu a sti engleza azi. Daca stii o limba straina esti mai putin roman sau ce?


Lasa omule spiritul in liniste ca nu discutam de el. Nici de "o bucata de hartie". Intrebarea este daca cineva care numai vorbeste chineza se poate clasa ca un cetatean chinez si tara lui sa o alipim chinei ?

Eu am pretins ca faptul ca majoritatea au vorbit romaneste in Transilvania , asta nu a facut-o pamant Romanesc.Si inca , acei care au vorbit Romaneste in Transilvania nu au fost niciodata cetateni Romani...

Acuma vreau sa aduc inca o ideie ca sa fac viata grea la "nationalisti". Cum si dece s`a facut socoteala ca "majoritatea " in Transilvania au vorbit Romaneste ? Dece nu s`a facut socoteala daca acei vorbitori Romaneste sunt majoritatea si daca se ia in socoteala toata populatia Ungariei?

In acord cu logica patriotilor Romani,am fi putut pe vremuri sa alipim sate si orasele din Romania la statul Israel....

Vezi profilul utilizatorului

20 Re: ANTISEMITISMUL SI BISERICA CRESTINA. la data de Dum Iul 06, 2008 12:42 pm

SPRS


demon
Der Bedeu a scris:
In acord cu logica patriotilor Romani,am fi putut pe vremuri sa alipim sate si orasele din Romania la statul Israel....


Norocul Romaniei ca la vremea respectiva nu exista statul Israel. Smile

Vezi profilul utilizatorului

21 Re: ANTISEMITISMUL SI BISERICA CRESTINA. la data de Dum Iul 06, 2008 12:54 pm

Radu161

avatar
muritor de rand
Si eu am incercat sa-ti explic ca acei oameni care vorbeau romana, erau romani, nu de alta etnie. Intr-o tara unde limbi oficiale erau maghiara si germana.

Cati evrei erau in Romania? 500000? La o populatie de de 10000000....nu prea inteleg unde bati cu alipirea Romaniei la Israel.

Vezi profilul utilizatorului

22 Re: ANTISEMITISMUL SI BISERICA CRESTINA. la data de Dum Iul 06, 2008 1:03 pm

SPRS a scris:
Radu161 a scris:Pt savin, ca nu i-am vazut raspunsul.

Exista documente ca au fost discriminati cu diverse ocazii, dar au fost punctuale si au cuprins doar o mica parte din populatia evreiasca. Ceea ce nu i-a afectat, asta le-a asigurat continuitatea. Daca au fost discriminati intr-o parte, au plecat in alta.

Discriminarea nu a fost nici punctuala si nici pe arii restranse.
Discriminarea a facut parte din politica imperiala rusa, austriaca, germana, franceza, spaniola, etc.
Oriunde biserica crestina a fost element indisolubil in conducerea statului, a existat si politica antievreiasca.


Hai sa chemam boala pe nume si sa nu ne ascundem dupa degete.NU A EXISTAT O POLITICA ANTIEVREIASCA , A EXISTAT ANTISEMITISM CARE LA INCEPUT A FOST PROPAGAT DE BISERICA .Mai tarziu regimul a invatat ca evreii le pot face un mare serviciu ca tapi ispasitori. Evreii au fost facuti cu timpul vinovati de toate necazurile tarilor si a popultiei crestine.

Ai scris: "Exista documente ca au fost discriminati cu diverse ocazii, dar au fost punctuale si au cuprins doar o mica parte din populatia evreiasca" La ce te ai referit exact ?
La Inchizitia si alungarea din Spania sau poate la la cei 6 milioane care au fost omorati foarte "punctual ?

Ma mira cata ignoranta in replica asta a ta. Scri: Ceea ce nu i-a afectat, asta le-a asigurat continuitatea. Daca au fost discriminati intr-o parte, au plecat in alta.
Gresesti mult domnule. Ceace a asigurat continuitatea a fost religia si solaridatea poporului ista si nu ca au fost omorati foarte punctuali. Viata usoara le-ai facut: "Daca au fost discriminati intr-o parte, au plecat in alta. ".No problem. Poate ne scri dumneata de unde ai cules perlele astea?

Vezi profilul utilizatorului

23 Re: ANTISEMITISMUL SI BISERICA CRESTINA. la data de Dum Iul 06, 2008 1:14 pm

Imi pare rau dar nu te inteleg sau mai bine zis inteleg ca ma faci un "anti GOIM" ? TE-AM AMENINTAT CU CEVA? NU AM SCRIS FRUMOS?
Tot ce vreau este ca discutile sa nu fiu cenzurate si dreptul celui care scrie o replica sa nu-i se cenzureze si sa nu fiu adougate fraze care nu au fost scrise de el. Este pentru prima data ca se intampla asa ceva la un fotum de discutii. (Acuma este numai a treia oara, pana la 7 ori mai am 4...)

Vezi profilul utilizatorului

24 Re: ANTISEMITISMUL SI BISERICA CRESTINA. la data de Dum Iul 06, 2008 1:16 pm

SPRS


demon
Der Bedeu a scris:
SPRS a scris:
Radu161 a scris:Pt savin, ca nu i-am vazut raspunsul.

Exista documente ca au fost discriminati cu diverse ocazii, dar au fost punctuale si au cuprins doar o mica parte din populatia evreiasca. Ceea ce nu i-a afectat, asta le-a asigurat continuitatea. Daca au fost discriminati intr-o parte, au plecat in alta.

Discriminarea nu a fost nici punctuala si nici pe arii restranse.
Discriminarea a facut parte din politica imperiala rusa, austriaca, germana, franceza, spaniola, etc.
Oriunde biserica crestina a fost element indisolubil in conducerea statului, a existat si politica antievreiasca.


Hai sa chemam boala pe nume si sa nu ne ascundem dupa degete.NU A EXISTAT O POLITICA ANTIEVREIASCA , A EXISTAT ANTISEMITISM CARE LA INCEPUT A FOST PROPAGAT DE BISERICA .Mai tarziu regimul a invatat ca evreii le pot face un mare serviciu ca tapi ispasitori. Evreii au fost facuti cu timpul vinovati de toate necazurile tarilor si a popultiei crestine.

Ai scris: "Exista documente ca au fost discriminati cu diverse ocazii, dar au fost punctuale si au cuprins doar o mica parte din populatia evreiasca" La ce te ai referit exact ?
La Inchizitia si alungarea din Spania sau poate la la cei 6 milioane care au fost omorati foarte "punctual ?

Ma mira cata ignoranta in replica asta a ta. Scri: Ceea ce nu i-a afectat, asta le-a asigurat continuitatea. Daca au fost discriminati intr-o parte, au plecat in alta.
Gresesti mult domnule. Ceace a asigurat continuitatea a fost religia si solaridatea poporului ista si nu ca au fost omorati foarte punctuali. Viata usoara le-ai facut: "Daca au fost discriminati intr-o parte, au plecat in alta. ".No problem. Poate ne scri dumneata de unde ai cules perlele astea?

Nu inteleg de ce ai dat reply la mesajul meu care iti sustine punctul de vedere.
Sa inteleg ca te grabeai si nu ai realizat ca dai citat de la un alt user?

Apropo, antievreiesc este totuna cu anti-semitism.Ultima editare efectuata de catre SPRS in Dum Iul 06, 2008 1:17 pm, editata de 1 ori

Vezi profilul utilizatorului

25 Re: ANTISEMITISMUL SI BISERICA CRESTINA. la data de Dum Iul 06, 2008 1:16 pm

Radu161

avatar
muritor de rand
"Ce nu te omoara te face mai puternic"
Eu zic de continuitatea fizica a poporului.
Si faza cu 6 milioane...get real! Am mai explicat de ce.

Recunosc ca la un moment dat devii ignorant dupa ce auzi in continuu aceleasi autocompatimiri. (aici nu vorbesc de forum ci de ce se intampla in mass media cand isi mai aduc aminte de evrei)
Si sincer, nici nu am asa mare interes pentru ce s-a intamplat in restul lumii. Pe mine ma intereseaza aberatiile care se zic fata de ce s-a intamplat in Romania.

Vezi profilul utilizatorului

Continut sponsorizat


Sus  Mesaj [Pagina 1 din 5]

Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum