Forum de spiritualitate

Ultimele subiecte
» Mai este cineva pe aici?
Dum Aug 11, 2013 8:58 am Scris de Tudorel666

» CRESTINI fara denominatiune
Sam Mar 09, 2013 7:18 pm Scris de crestinul

» Cine este in realitate Isus!
Dum Iul 08, 2012 2:11 pm Scris de Fairy

» NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE
Dum Iul 08, 2012 2:06 pm Scris de Fairy

» Ok
Mier Iun 16, 2010 11:37 am Scris de Tudorel666

» ARMONII MAJORE 2010...autor Mihai LEONTE
Mar Iun 15, 2010 3:42 am Scris de Mihai LEONTE

» vizitati
Lun Iun 14, 2010 9:59 am Scris de padawanu

» REVERII ADVERSE...poezii de Mihai LEONTE
Joi Iun 10, 2010 4:16 am Scris de Mihai LEONTE

» SCRIERI INOCENTE...de Mihai LEONTE
Vin Iun 04, 2010 4:05 pm Scris de Mihai LEONTE

» Cenzura istoriei!!!
Joi Iun 03, 2010 6:37 pm Scris de Ancuta

» Distihurile lui Bujor...autor Mihai LEONTE
Mar Mai 25, 2010 3:28 am Scris de Mihai LEONTE

» Despre crestinismul originar
Lun Mai 24, 2010 11:41 am Scris de Tudorel666

» Dorurile mele
Sam Mai 22, 2010 11:39 am Scris de Tudorel666

» VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE
Mier Mai 19, 2010 4:24 am Scris de Mihai LEONTE

» MIRAJELE ALBASTRE...poezii de Mihai LEONTE
Mier Mai 12, 2010 4:18 pm Scris de Mihai LEONTE

» APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE
Dum Mai 09, 2010 7:04 am Scris de Mihai LEONTE

» RENASTEREA ZAMOLXIANISMULUI RELIGIA STRABUNILOR ROMANILOR
Mier Mar 24, 2010 12:01 pm Scris de HareKrishna

» Vishnuism-monoteismul hindus
Mier Mar 24, 2010 11:59 am Scris de HareKrishna

» Despre capitalismul salbatic
Mar Mar 02, 2010 2:54 pm Scris de wima2203

» Ce nu se spune despre Miscarea Legionara?
Mar Mar 02, 2010 2:39 pm Scris de wima2203

» E Omul urmasul lui Adam?
Dum Ian 31, 2010 9:46 pm Scris de Anticristul01

» Bine v-am gasit!
Dum Ian 31, 2010 8:13 pm Scris de Anticristul01

» POZE USERI
Joi Ian 28, 2010 3:37 pm Scris de IrinucaM

» Inaugurarea celei mai inalte cladiri din lume-DUBAI 2009
Mar Ian 12, 2010 9:06 pm Scris de Anticristul

» Arte martiale
Lun Ian 11, 2010 4:00 am Scris de IrinucaM

» Scrisoare adresata FEDERATIEI RUSE
Lun Ian 11, 2010 3:19 am Scris de IrinucaM

Cine este conectat?
In total este 1 utilizator conectat: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 1 Vizitator

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]


Recordul de utilizatori conectati a fost de 28, Joi Oct 02, 2014 3:20 am
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Cine este in realitate Isus!

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 10 ... 19  Urmatorul

In jos  Mesaj [Pagina 2 din 19]

26 Re: Cine este in realitate Isus! la data de Mier Iul 09, 2008 6:42 pm

No Name


inger
Azazel a scris:Dumnezeu CREATORUL nu ar fi facut acest sacrificiu cu ISUS,nu ar fi avut nici un sens sa sacrifice propriul fiu ,daca vroia sa se faca cunoscut ar fi gasit alta cale sa o faca
ISUS daca a existat a fost un simplu om si atit,dar se pare ca nici nu a existat
DUMNEZEU CREATORUL inca nu s-a facut cunoscut oamenilor pentru ca nu are motiv sa o faca
Fiecare popor si-a inchipuit cite un dumnezeu sau mai multi ,suntem departe de adevar


Taina cea mare, pe care nici un om nu o poate explica, constă în faptul că Domnul Dumnezeu a venit, în Noul Testament, din plinătatea trupului Său duhovnicesc, într-un trup de carne, părăsind slava, devenind om. Mai întîi a fost creat Adam într-un trup duhovnicesc, și anume după chipul lui Dumnezeu (Gen. 1, 27). În cap. 2 se relatează că Adam a fost apoi făcut din pămînt. Astfel a devenit o ființă duhovnicească trăind într-un chip pămîntesc. Cînd Adam era în trupul duhovnicesc, Eva era deja în el. Ea a fost scoasă abia după ce el a fost creat în trupul de carne. Și Biserica se afla deja în Dumnezeu cînd El a fost în trup duhovnicesc. Ea a fost luată afară abia după ce El a apărut în trupul de carne.

Omul nu a fost neascultător în trupul duhovnicesc și apoi a căzut, ci a fost în trupul de carne. Din starea aceasta decăzută el trebuia răscumpărat și reașezat din nou în nemurire. De aceea Domnul ne-a devenit asemenea nouă ca să plătească în trupul Său de carne (Col. 1, 22) prețul pentru mîntuirea noastră, pentru ca noi să putem deveni iarăși fiii și fiicele lui Dumnezeu. A avut loc un început nou, o Creație nouă.

Vezi profilul utilizatorului

27 Re: Cine este in realitate Isus! la data de Mier Iul 09, 2008 6:51 pm

Numai asta mai lipsea. Sa inceapa aci o cearta intre catolici la protestanti la ortodoxi samd.
Ce a scris aci Emanuel este cam "neexact" deoarece daca vrea sa vada ce au facut crestinii ortodocsi a lui in anii 40 din secolul trecut,poate sa viziteze muzeul evreiesc de pe strada Mamulari in Bucuresti.
Sunt acolo albume de fotografii unele mai groaznice decat altele. De exemplu,cum au fost atarnati la abator ca vitele, evrei vi. Mi se pare ca el stie ca si progromul din Iasi si Satul Frumos nu a fost facut de catre crestini catolici sau protestanti ci de soldati romani,viteji de religie ortodoxa.

Vezi profilul utilizatorului

28 Re: Cine este in realitate Isus! la data de Mier Iul 09, 2008 10:16 pm

iata adevarul despre filmul mincinos al ateilor si satanistilor despre care a fost vorba la inceput :

Voi posta azi o analiza a documentarului Zeitgeist , cu atat mai mult cu cat este mai facil de vizionat de publicul roman , aparand si versiunea Zeitgeist subtitrare . Productie a anonimului Peter Joseph , are parte de o masiva promovare pe internet si cuprinde trei parti :

1 ) Un atac ateu acerb impotriva crestinismului . Se incadreaza in politic corect .

2 ) 09.11. Non politic corect .

3 ) PAPUSARII din finante banci , non politic corecta .

Subiectele de la 2) si 3) sunt catalogate de catre politicul corect ca fiind teorii ale conspiratiei si erau de obicei dezbatute de catre non-atei de diferite religii . Voi arata de ce de aceasta data acest Joseph ataca PAPUSARII de pe pozitii atee ( preponderent anti crestine )


Pentru aceasta , sa analizam


PARTEA 1 )

Filmul incepe cu un desen animat ce sugereaza conceptia evolutionismului ateu de la bacterie pana la omul ce scrie Biblia ( realizatorii straduindu-se spre final sa o invoce ca fiind sursa tuturor relelor ) .

Urmeaza o bascalie la adresa lui Dumnezeu , a legilor Lui , a iadului , a iubirii Lui fata de oameni .

In continuare realizatorii dau dovada faptului ca nici Sfanta Scriptura n-au citit-o si nici nimic din crestinism n-au inteles . Doresc ei sa demitizeze nasterea din Fecioara a Domnului , Fecioara , precum si activitatea pe pamant , rastignirea , moartea , invierea si inaltarea lui Iisus la ceruri , explicand ca si alte zeitati conform altor religii au facut identic iar toate au un mit comun : Horus .

Si incep ei a da exemple :

Despre invierile celor ce urmeaza voi vorbi la final .

Attis din Frigia

FALS .

Conform cultului orgiastic al Cybelei , Attis n-a fost Fiul lui Dumnezeu , n-a propovaduit ce a propovaduit Iisus , a desfranat cu zane si nimfe si in final geloasa Cybele i-a luat minþile ºi, într-un acces de nebunie, acela s-a automutilat , dupa care a fost metamorfozat de Cybele în pin . Care Cybele a fost si a ramas o curva iar cultul ei era unul al curviei . Toate acestea n-au nici o treaba cu crestinismul .

Dionisos

FALS .

Acela , în mitologia greacã era zeul vinului ºi al viþei de vie, denumit (la romani) ºi Bacchus . Era fiul lui Zeus cu o muritoare , dar Zeus avea nevasta pe zeita Hera si ii placeau pamantencele . Deci Zeus nu seamana cu Dumnezeu . Dionisos propovaduia cultul lui pe tot pamantul ( hal de cult , al betiei ... ) dar pe cei ce nu-i primeau cuvantul ii pedepsea aspru . Deci nu seamana cu Iisus , caci El n-a pesepsit pe nimeni . Mai mult , la serbarile dionisiace , totul se termina cu o orgie . Deci n-are nici acesta nici o treaba cu crestinismul .

Si mai dau ei exemple de zeitati , unele de-a dreptul macabre , ce doreau chiar sacrificii umane , predilect copii .

Toti acestia , deci inclusiv Iisus , ar porni de la un mit comun , prim , acela al lui Horus . Dar Horus era fiul lui Osiris si al sotiei ( si in acelasi timp sorei ! ) lui , Isis . Deci nu era fiul lui Dumnezeu iar Osiris nu era nici atat Tatal Ceresc . Ba mai mult , un zeu , Typhon , l-a omorat pe Osiris , iar cand Horus a crescut , si-a razbunat tatal ... O nebunie .

Intr-adevar , unii inviau dar nu era vorba de invierea de tip Iisus si inaltare la cer , nu era vorba de o inviere de tipul celei de care vor avea parte toti oamenii la Judecata finala de obste . Mortile si invierile acelora simbolizau moartea si invierea naturii , perpetuu , dupa anotimpuri . A amesteca lucrurile , inseamna a nu avea nici o treaba cu teologia si cu istoria religiilor .

Si ce este cel mai important , realizatorii n-au inteles nimic din ceea ce inseamna Sfanta Treime si cum este cu ipostasurile ...

Mai observa ei ca toate religiile vechi vorbesc de potop . Si vin cu o explicatie tembela , cum ca istoria lui Noe este copiata dupa mitul lui Ghilgames . Dar pamantul este mare ... Tocmai faptul ca toate popoarele vechi , fara legatura intre ele , vorbesc despre potop , ar trebui sa-i faca sa se gandeasca daca nu cumva chiar a existat acel dezastru ...

Urmeaza apoi tot felul de demonstratii din ce in ce mai chinuite de care nu merita sa mai amintim . La final , citeaza ei un specialist , Thomas Paine .

Individul asta a fost un soi de revolutionar de profesie , participand si la cea americana si la cea franceza . Deºi nu cunoºtea bine limba francezã, a fost ales membru al Adunãrii Naþionale Franceze în 1792 . De ce ? Deoarece era o marioneta de prim rang a iluminatilor . Asadar vorbim despre NOUA ORDINE MONDIALA si malefica ei doctrina , abolirea religiilor , a patriotismului si a familiei traditionale . Si intelegem astfel de ce individul este atat de pornit impotriva crestinismului . Deoarece religia iluminatilor ( si a gradelor superioare ale masoneriei , dupa unirea acestora cu iluminatii la congresul de la Wilhelmsbaden ) era ritul palladin , adicã închinarea la Lucifer . Albert Pike, a formulat dogma divinitãþii lui Lucifer în "Morals and Dogma" : "Lucifer, Zeul Luminii, lupta împotriva lui Adonai, Zeul Bibliei; da, Lucifer e Dumnezeu". Si incepem astfel sa ne dumirim ce vrea acest Joseph cu acest film ...


Referitor la urmatoarele parti ale filmului , ele sunt aproximativ corecte , dar cu mari omisiuni la ultima parte , dar vom vedea si de ce .


PARTEA 2 )

Despre 11.09 s-a tot vorbit , nu intru in detalii acum , merita vazuta .


PARTEA 3 )

E corecta dar are mari omisiuni . Cronologic , face o scurta si insuficienta referire la inceputurile greilor din finante-banci , trecand apoi direct la prima parte a secolului 20 . Ca institutii si personaje , vorbeste preponderent despre Federal Reserve , Rockefeller , JP Morgan . De parca acestia ar fi aparut din neant si peste noapte si nesustinuti de nimeni ar fi pus mana pe fraiele SUA si apoi ale planetei . Dar daca luam in considerare atacul crancen asupra crestinismului si amiratia fata de Thomas Paine intelegem de ce nu vorbeste acest Joseph despre secolul 19 si inceputurile PAPUSARIEI din secolul 18 . Anume , protejarea iluminatilor . De aceea nici despre familia Rotschild nu vorbeste , caci precum stim , sub conducerea familiei Rotschild, cu sprijinul altor familii de evrei germani bogati - Wessely, Moses, Mendelsson - si a unor bancheri (Itzig, Friedlander) -, Weishaupt fondeaza in secret societatea "Vechii cautatori de lumina din Bavaria", care va deveni mai cunoscuta sub denumirea "Ordinul Iluminatilor" in sec. 18 . Ba mai mult , Familia Rothschild a finantat si inscaunat dinastii financiare ca Rockefeller (monopolul petrolului), Carnegie (monopolul otelului), Harriman (caile ferate). Casatorinduse intre ei, acestia formeaza de acum o unitate atat biologica, cat si financiara.

Mai zic ei in film despre relatiile de afaceri dintre Standard Oil ( Rockefeller ) si IG Farber ( german ) din timpul celui de-al doilea razboi mondial . Corect , dar omit a spune ceva despre cel ce l-a influentat cel mai mult pe Hitler , Albrecht Georg Haushofer , pe jumatate evreu ! Mai mult , tatal acestuia , Karl Haushofer, prin intermediul lui Rudolf Hess sau direct , l-a influentat si el pe Hitler si nazismul & Acest Haushofer a fost initiat de lama tibetani in ratacirile lor , inclusiv malefica Shambala . Si astfel ne amintim ca cercetatori nazisti faceau studii in Tibet si-si cautau originile arienilor acolo . Astfel , influenta malefica a Shambalei a dus la dezastrul pe care-l stim cu totii . Dar sa nu ne miram . Iluminatii se inchina lui lucifer si au planuit inca din sec. 18 necesitatea producerii a trei razboaie mondiale pentru a pune lucrurile pe fagasul dorit de ei . Doua deja au fost & Indiferent de tipul de criza mondiala generata de PAPUSARI , razboi sau economica , ei s-au superimbogatit ( asta se spune si in film ) si de fiecare data au mai facut un pas major spre Noua Ordine Mondiala ( dar asta nu se mai spune in film ) .


In concluzie , partile 2 ) si 3 ) merita vazute , dar trebuie atras atentia asupra a ceea ce doreste producatorul Joseph cu el : atacul impotriva crestinismului , unul din cele mai importante puncte ale doctrinei iluminatilor . Si face aceasta profitand ca au aparut foarte multe materiale ce vorbesc de PAPUSARI . Astfel , constient de faptul ca teoriile conspiratiei au inceput sa prinda la public , intre doua adevaruri , baga si o mare minciuna . Si merge la mai multe capete :

Sau crestinii , vazand aberatiile partii 1) nu le cred nici pe celelalte , caz in care sforarii au de castigat

sau cei slabi in credinta vazand corectitudinea ultimelor parti o vor considera aidoma si pe prima si iar sforarii au de castigat

sau printre necrestini induce sentimentul de frica paralizanta si iar sforarii au de castigat .


In film se vorbeste spre final de cipurile pentru controlul populatiei fara de care nu vei putea nici vinde si nici cumpara ceva pentru nevoile zilnice . Unul din planurile lui Rockefeller si prietenii . Dar asta a profetit si Sfantul Ioan in Apocalipsa . Si multi alti prooroci de-a lungul timpului .

Deci ce observam ?

Pe de o parte cei ce urasc crestinismul ( si o dovedesc din plin in tot ceea ce fac ) si care conduc real lumea doresc sa ne implanteze cipuri .

Pe de alta parte , crestinismul spune de 2000 de ani de NOUL BABILON ( structuri megastatale de tipul celor enumerate in film , uniunea europeana si cea nord americana ) pe care il mai numeste si DESFRANATA ( si vedem bine explozia de sexualitate si cel mai grav , promovarea homosexualitatii ce o practica ele precum si incurajarea uciderii de prunci nenascuti ) . Si tot crestinismul spune de semnul fiarei de pe frunte sau mana dreapta , fara de care nici nu poti cumpara si nici nu poti vinde ...

Vezi profilul utilizatorului

29 Re: Cine este in realitate Isus! la data de Mier Iul 09, 2008 10:29 pm

minciuni : Dumnezeu nu a avut niciodata nici un trup duhovnicesc inainte de a avea Iisus trupul sau pamantesc ; Dumnezeu este Duh , este Lumina nesfarsita si nu a avut nici un fel de trup , El este netrupesc si nelimitat ...
in plus El nu a platit nici un fel de pret fata de Tatal ca sa ne rascumpere pe noi ... El s-a lasat rastignit pentru ca a vazut ca desi a facut cele mai mari minuni oamenii nu au inteles nimic si nu au crezut in El cu adevarat ... de aceea El a trebuit sa moara pe cruce ca mai apoi sa invie , facand astfel cea mai mare minune si astfel sa convinga pe oameni ca are putere asupra mortii si vietii si deci ca este Dumnezeu ... in plus a murit pe cruce ca sa isi arate dragostea sa desavarsita fata de noi , caci nici la asa chin nu a urat pe nimeni ...

Vezi profilul utilizatorului

30 Re: Cine este in realitate Isus! la data de Mier Iul 09, 2008 10:41 pm

acei soldati care au facut asemenea fapte nu au fost ortodocsi deloc ; cei care fac asemenea fapte sunt automat exclusi din biserica ortodoxa care interzice total asemenea crime ... ortodocsii nu au voie sa omoare pe nimeni nici pentru credinta , iar cei care fac asa ceva sunt exclusi din biserica ... deci soldatii aceia au facut acele nebunii ori din proprie initiativa , ori din ordinul stapanirii comuniste , care sa nu uitam , a persecutat si biserica ortodoxa la fel de mult ca si pe evrei ; stapanirea comunista nu a avut nimic in comun cu ortodoxia ci a omorat multi preoti si credinciosi ortodocsi ( numai in rusia comunismul in 60 de ani a omorat 60 de MILIOANE de ortodocsi , triplul cat populatia romaniei !!!! ) ...

Vezi profilul utilizatorului

31 Re: Cine este in realitate Isus! la data de Mier Iul 09, 2008 11:30 pm

si daca vreti sa vedeti ca toate dovezile pe care le-a adus filmul zeitgeist impotriva crestinismului sunt numai niste minciuni sfruntate urmariti filmul zeitgeist refuted de la adresa :

http://video.google.com/videoplay?docid=7572663630528394775

aici se demostreaza ca filmul zeitgeist se bazeaza pe cartile unor masoni , carti in care au fost spuse multe minciuni care nu au nici o treaba cu istoria ... de exemplu in filmul zeitgeist refuted se arata ca daca se cerceteaza istoria la origini se va vedea ca TOATE asemanarile dintre Iisus cu orice alta zeitate dinaintea si de dupa El sunt numai niste inventii de ale masonilor care au scris cartile pe care s-a bazat filmul zeitgeist ... de exemplu daca vei cerceta istoria lui krisna in cartile indiene , istoria lui dionisie in cartile grecilor , istoria lui horus in desenele si cartile egiptene etc , vei vedea ca ceea ce au scris masonii aceia in cartile lor au fost numai inventii de ale lor care au contrafacut total istoria ... deci asemanarile enumerate in filmul zeitgeist intre Iisus cu alte zeitati sunt fictive ...

Vezi profilul utilizatorului

32 Re: Cine este in realitate Isus! la data de Joi Iul 10, 2008 8:22 am

Azazel


demon
5.DUMNEZEU CREATORUL EXISTA -RESTUL SUNT POVESTI cu zine si feti frumosi

Vezi profilul utilizatorului

33 Re: Cine este in realitate Isus! la data de Joi Iul 10, 2008 8:32 am

Azazel


demon
6.OMUL este una din creatia lui DUMNEZEU aparuta pe o scara a timpului in ultimile minute,si nu suntem nici pe departe buricul universului ,asa cum isi inchipuie uni si nici asa de importanti ,sa-si sacrifice propriul fiu
7.Pe DUMNEZEU CREATORUL il caracterizeaza diversitatea ,si perfectiunea ,probabil ca are create o multime de fiinte si entitati de diferite tipuri ,cand se va plictisi de noi mai mult ca sigur ca ne va sterge cu buretele si va crea alceva mai interesant si mai perfectionat -studiati cu atentie tot ce a creat si ve-ti intelege,probabil

Vezi profilul utilizatorului

34 Re: Cine este in realitate Isus! la data de Joi Iul 10, 2008 11:18 am

nu Dumnezeu si-a sacrificat propriul sau Fiu ... asta este o bazaconie catolica sau protestanta ... ortodocsii nu cred asa ... NOI oamenii L-am omorat , noi suntem de vina ...

Vezi profilul utilizatorului

35 Re: Cine este in realitate Isus! la data de Joi Iul 10, 2008 12:38 pm

No Name


inger
Emanuel a scris:nu Dumnezeu si-a sacrificat propriul sau Fiu ... asta este o bazaconie catolica sau protestanta ... ortodocsii nu cred asa ... NOI oamenii L-am omorat , noi suntem de vina ...


16. Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.
17. Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.IOAN 3.

17. Tatăl Mă iubește, pentru că Îmi dau viața, ca iarăși s-o iau.
18. Nimeni nu Mi-o ia cu sila, ci o dau Eu de la Mine. Am putere s-o dau, și am putere s-o iau iarăși: aceasta este porunca, pe care am primit-o de la Tatăl Meu.”

affraid

Vezi profilul utilizatorului

36 Re: Cine este in realitate Isus! la data de Joi Iul 10, 2008 4:01 pm

Heruer


inger
Emanuel a scris:nu Dumnezeu si-a sacrificat propriul sau Fiu ... asta este o bazaconie catolica sau protestanta ... ortodocsii nu cred asa ... NOI oamenii L-am omorat , noi suntem de vina ...
Blasfemie. Insinuezi ca Dumnezeu nu avea habar sau era asa de ramolit ca nu stia unde merge fiu'su, ce are de facut si ce va pati dupa ce va face ce avea de facut ?

Vezi profilul utilizatorului

37 Re: Cine este in realitate Isus! la data de Joi Iul 10, 2008 4:39 pm

Vizitato


Vizitator
Heruer a scris:
Emanuel a scris:nu Dumnezeu si-a sacrificat propriul sau Fiu ... asta este o bazaconie catolica sau protestanta ... ortodocsii nu cred asa ... NOI oamenii L-am omorat , noi suntem de vina ...
Blasfemie. Insinuezi ca Dumnezeu nu avea habar sau era asa de ramolit ca nu stia unde merge fiu'su, ce are de facut si ce va pati dupa ce va face ce avea de facut ?

Imi pare rau baiete, dar daca e s-o iau crestineste, cu toate ca io nu sunt crestin, Emanuel are dreptate! Studiaza bine biblia si povestea lui isus ala si o sa vesi ca asa e! Daca a existat, oamenii l-au terminat! ... sau cumva iudeii sau romanii, ca nu mai stiu ce dracu erau, aia nu erau oameni? ...... affraid ... gandeste-te bine! Io stiu cum e povestea tipului ala, am vazut si filmul, deci oameni erau si aia care l-au judecat si l-au eliminat!!! Stai linistit ca, daca a existat, isus a fost on om oarecare ca mine si ca tine... nu un dumnezeu... sau poate asa i-l vedeau aia atunci...

38 Re: Cine este in realitate Isus! la data de Joi Iul 10, 2008 6:04 pm

Heruer


inger
Anton_LaVey a scris: ... Imi pare rau baiete, dar daca e s-o iau crestineste, cu toate ca io nu sunt crestin, Emanuel are dreptate! Studiaza bine biblia si povestea lui isus ala si o sa vesi ca asa e! Daca a existat, oamenii l-au terminat! ... sau cumva iudeii sau romanii, ca nu mai stiu ce dracu erau, aia nu erau oameni? ...... affraid ... gandeste-te bine! Io stiu cum e povestea tipului ala, am vazut si filmul, deci oameni erau si aia care l-au judecat si l-au eliminat!!! Stai linistit ca, daca a existat, isus a fost on om oarecare ca mine si ca tine... nu un dumnezeu... sau poate asa i-l vedeau aia atunci...
Nuuuu cred ca Dumnezeu omnipotent, omniprezent si omniscient poate face asa ceva. Cred ca vorbiti de vreun "zeulet" de pe la periferia ... ??!! cam nataflet ... care incearca sa-si faca prozeliti prin mici si rasuflate artificii.

Vezi profilul utilizatorului

39 Re: Cine este in realitate Isus! la data de Joi Iul 10, 2008 6:09 pm

Vizitato


Vizitator
Heruer a scris:
Anton_LaVey a scris: ... Imi pare rau baiete, dar daca e s-o iau crestineste, cu toate ca io nu sunt crestin, Emanuel are dreptate! Studiaza bine biblia si povestea lui isus ala si o sa vesi ca asa e! Daca a existat, oamenii l-au terminat! ... sau cumva iudeii sau romanii, ca nu mai stiu ce dracu erau, aia nu erau oameni? ...... affraid ... gandeste-te bine! Io stiu cum e povestea tipului ala, am vazut si filmul, deci oameni erau si aia care l-au judecat si l-au eliminat!!! Stai linistit ca, daca a existat, isus a fost on om oarecare ca mine si ca tine... nu un dumnezeu... sau poate asa i-l vedeau aia atunci...
Nuuuu cred ca Dumnezeu omnipotent, omniprezent si omniscient poate face asa ceva. Cred ca vorbiti de vreun "zeulet" de pe la periferia ... ??!! cam nataflet ... care incearca sa-si faca prozeliti prin mici si rasuflate artificii.
Si daca e sa afirm conceptia ta..... DE CE UN TATA AR FACE RAU FIULUI SAU???????

40 Re: Cine este in realitate Isus! la data de Vin Iul 11, 2008 8:48 am

Azazel


demon
PAI VEDETI CA NU ARE LOGICA VENIREA LUI ISUS

Vezi profilul utilizatorului

41 Re: Cine este in realitate Isus! la data de Vin Iul 11, 2008 9:14 am

Cactus

avatar
inger
Azazel a scris:6.OMUL este una din creatia lui DUMNEZEU aparuta pe o scara a timpului in ultimile minute,si nu suntem nici pe departe buricul universului ,asa cum isi inchipuie uni si nici asa de importanti ,sa-si sacrifice propriul fiu
7.Pe DUMNEZEU CREATORUL il caracterizeaza diversitatea ,si perfectiunea ,probabil ca are create o multime de fiinte si entitati de diferite tipuri ,cand se va plictisi de noi mai mult ca sigur ca ne va sterge cu buretele si va crea alceva mai interesant si mai perfectionat -studiati cu atentie tot ce a creat si ve-ti intelege,probabil


Just...

la pct 7 s-ar mai putea divaga in sensul ca , acceptand ca pamantul, ca planeta, traieste, atunci sa ne gandim de cate ori nu am stors de puroi un cosh aparut pe fatza sau ne-am spalat dupa ce am lucrat in gradina; in ambele cazuri, am facut-o ca sa scapam de murdarie, de o infectzie, fara ca prin aceasta sa devenim curatzi de totului tot sau chiar sterili; ceva tot a mai ramas. Asha si Pamantul - din cand in cand trebuie sa scape de microbii de pe suprafatza lui. Nu va scapa de absolut totzi dar daca insista, se poate curatza si daca ne gandim ca pentru planeta, oamenii sunt cei mai periculosi microbi, n-ar fi de mirare ca sa se intample cat de curand. Cum ? Habar n-am; a existat un diluviu; a existat un meteorit care a distrus dinozaurii si a adus o era glaciara; poate ca a existat si foc; acuma trebe sa se produca altceva. Deci, pana acuma pamantul s-a spalat cu Palmolive, acuma se va spala cu Protex impotriva germenilor. Poate ca nu degeaba polul nord magnetic se deplaseaza spre Siberia (?) cu aprox 25 km pe an - asta au vazut-o si satelitzii . Deci, poate ca Dumnezeu s-a plicti de noi si vrea ceva nou, care sa corespunda unor criterii numai de el stiute...


EDIT - si la pct 5 a lui Azazel - este si parerea mea...

Shefuuuu - tzine mai mult optiunea edit...


_________________

Nu e nimic mai trist decât tristețea unui om vesel. (Armando Palacio Valdes)
Luzerii nu moare niciodata, de nici un fel, never, nicicand; Eu ieste unu' dantri iei. (Cactus Perfectus)
Vezi profilul utilizatorului

42 Re: Cine este in realitate Isus! la data de Vin Iul 11, 2008 6:30 pm

Heruer


inger
Anton_LaVey a scris:
Heruer a scris:
Anton_LaVey a scris: ... Imi pare rau baiete, dar daca e s-o iau crestineste, cu toate ca io nu sunt crestin, Emanuel are dreptate! Studiaza bine biblia si povestea lui isus ala si o sa vesi ca asa e! Daca a existat, oamenii l-au terminat! ... sau cumva iudeii sau romanii, ca nu mai stiu ce dracu erau, aia nu erau oameni? ...... affraid ... gandeste-te bine! Io stiu cum e povestea tipului ala, am vazut si filmul, deci oameni erau si aia care l-au judecat si l-au eliminat!!! Stai linistit ca, daca a existat, isus a fost on om oarecare ca mine si ca tine... nu un dumnezeu... sau poate asa i-l vedeau aia atunci...
Nuuuu cred ca Dumnezeu omnipotent, omniprezent si omniscient poate face asa ceva. Cred ca vorbiti de vreun "zeulet" de pe la periferia ... ??!! cam nataflet ... care incearca sa-si faca prozeliti prin mici si rasuflate artificii.
Si daca e sa afirm conceptia ta..... DE CE UN TATA AR FACE RAU FIULUI SAU???????
Am incercat sa exprim convingerea mea ca viziunea religioasa, indiferent de confesiune, in ceea ce priveste "Divinitatea Suprema si Unica" este incompleta si deformata. Adeptii religiilor actuale, in covarsitoarea lor majoritate, se inchina (fapt de care Divinitatea suprema nu are nevoie) la entitati asemeni lor, doar ceva mai evoluate.

Vezi profilul utilizatorului

43 Re: Cine este in realitate Isus! la data de Vin Iul 11, 2008 7:27 pm

asa este ... Dumnezeu nu ar fi facut nici un rau Fiului sau ... insa , bineinteles , textele indicate de noname se interpreteaza in sensul ca Dumnezeu Tatal a ingaduit ca Fiul sau sa fie rastingjnit , caci daca nu ingaduia El nu se facea asta chiar de s-ar fi adunat si toata armata romana sa Il rastigneasca p Iisus ... deci oamenii L-au rastignit , iar Tatal a ingaduit ... si a ingaduit aceasta pentru a-i atrage pe oameni prin iubirea si blandetea Lui si nu prin forta ... caci forta nu este proprie dumnezeirii ... si daca Iisus nu ar fi murit nu se putea arata minunea invierii din morti ceea ce ar fi fost o mare lipsa , caci nu se arata ca Dumnezeu are putere si asupra mortii ... si atunci cum am mai fi crezut noi ca Iisus ar avea putere sa ingvie oamenii la sfarsitul veacurilor ?

Vezi profilul utilizatorului

44 Re: Cine este in realitate Isus! la data de Sam Iul 12, 2008 3:01 pm

Heruer


inger
Rationamentele vehiculate in acest topic, dar si in altele se bazeaza pe premisa, falsa d.p.m.d.v. ca Dumnezeu are nevoi : sa-i atraga pe oameni prin iubire si blandete, sa nu foloseasca forta pentru a-i atrage pe oameni, sa arate oamenilor minunea invierii din morti, sa-si arate puterea asupra mortii , sa credem ca Isus poate ...
Dumnezeu nu are nici un fel de nevoi si nu-I pasa de oameni sau de orice altceva/altcineva, in sensul uman al verbului a pasa [cuiva de cineva/ceva.].

Vezi profilul utilizatorului

45 Re: Cine este in realitate Isus! la data de Dum Iul 13, 2008 11:53 am

frate , Dumnezeu nu are nici un fel de nevoie de oameni sau de altceva ... este cu totul independent de ce fac oamenii sau ce zic ei sau ce cred ... insa Dumnezeu isi iubeste creatia si daca creatura lui , omul are nevoie de salvare , Dumnezeu se coboara la nevoia fapturii , la nivelul ei de intelegere , ca sa o poata ajuta ... deci aceste nevoi nu sunt ale lui Dumnezeu ci ale omului care are nevoie de ajutorul lui Dumnezeu ; iar Dumnezeu este IUBIRE si de aceea il ajuta pe om ... Dumnezeu daca nu ar fi fost iubire nu ar fi fost un Dumnezeu desavarsit ci unul care avea El insusi nevoie de mantuire si de ajutor ... un dumnezeu nepasator ar fi fost un dumnezeu pacatos ... iar daca dumnezeu nu ar fi fost iubire , nu ar fi avut iubire nici intre persoanele treimii , si deci aceste trei persoane s-ar fi urat intre ele si atunci nu ar mai fi fost fericite ... iar daca dumnezeu nu ar fi fost trei persoane si nu ar fi fost iubire nu avea nici motiv sa creeze omul , decat doar pentru a se distra , iar un dumnezeu care are nevoie sa se distreze si pentru distractia lui are nevoie de oameni , este un dumnezeu fals care are nevoi , deci nedesavarsit ... insa un Dumnezeu care din iubire il ajuta pe om , nu este un Dumnezeu care face aceasta pentru sine , ci pentru omul pe care il iubeste , deci nu este un Dumnezeu supus nevoii ... iubirea este singura scapare de relativism ...

Vezi profilul utilizatorului

46 Re: Cine este in realitate Isus! la data de Dum Iul 13, 2008 12:16 pm

Azazel


demon
Emanuel ai spus ca DUMNEZEU este iubire,si ca il ajuta pe om-unde cand si cum -pentru ca eu vad numai dezastre ,razboaie si boli ,foamete si asupriri pe nevinovati -unde este iubirea lui dumnezeu -probabil in rai ca pe pamint este sublima dar lipseste cu desavirsire
PS .Hai sa-ti spun un secret DUMNEZEU nu-l iubeste pe om ,chiar a vrut sa-l distruga de tot prin potop,si ne v- a distruge in viitorul apropriat

Vezi profilul utilizatorului

47 Re: Cine este in realitate Isus! la data de Dum Iul 13, 2008 12:27 pm

Azazel


demon
Pamintul a supravietuit 4 miliarde de ani pina sa -l creeze pe om ,se pare ca creeind omul a cam gresit pentru ca acesta distruge tot inclusiv planeta pe care locuieste asa de inconstienti sunt oameni,de ce i-ar iubi,din contra abia asteapta sa scape de noi,de fapt a mai incercat el ,vezi potopul ,SODOMA si GOMORA,NINIVE,il mai apuca citeodata furia ,asa demult ne iubeste.

Vezi profilul utilizatorului

48 Re: Cine este in realitate Isus! la data de Dum Iul 13, 2008 3:58 pm

Heruer


inger
Cred ca nu-ti este clar sensul expresiei "a avea nevoie de ceva". A face este rezultatul unei motivatii dictate de o nevoie. Absenta nevoii inseamna absenta lui a face, ramanand numai a fi (ceea ce de fapt si este Dumnezeu). Cand spui :
Emanuel a scris:... Dumnezeu isi iubeste creatia si daca creatura lui , omul are nevoie de salvare , Dumnezeu se coboara la nevoia fapturii , la nivelul ei de intelegere , ca sa o poata ajuta ...
(bolduirile imi apartin)
toate bolduirile sunt actiuni = a face si sunt rezultatul unei nevoi (nevoia de a iubi pe cineva/ceva , nevoia de a cobora la nivelul de intelegere a cuiva, nevoia de a ajuta pe cineva/ceva ... Dumnezeu nu iubeste pe nimeni/nimic, nu coboara/urca la nivelul nimanui, nu ajuta pe nimeni/nimic. Coborand stacheta la nivelul exprimarii umane, Dumnezeu este, in egala masura, iubire si ura, prietenie si dusmanie, interes si nepasare, etc. El este orice concept ne poate trece noua prin minte.El numai este.
Noi oamenii avem nevioe de certitudinea unui sprijin, atunci cand nimeni, de natura noastra, nu ne poate ajuta si am inventat zei binevoitori (exista si motive pentru care am inventat zei rauvoitori). Este posibil ca la baza acestor inventii sa stea influente de natura extraterestra, dar nu numai. Toate insa sunt "jocuri", pentru ca totul este o iluzie (f.f.f.f.f.f. sofisticata si peste orice putere de intelegere umana) dar o iluzie. Singura certitudine este Dumnezeu = Tot Ceea Ce Exista si Tot Ceea Ce Nu Exista (ceva ce nu vom putea intelege niciodata, dar in nici un caz acel mosnegut, cu barba alba, uneori simpatic si indatoritor, alteori razbunator si terorizant). Zei si Dumnezei exista, dar sunt la fel de iluzorii ca tot ceea ce noi numim exista. Apropo, nici nu putem defini notiunea de existenta/a exista, incearca si vei vedea ca am dreptate.

Vezi profilul utilizatorului

49 Re: Cine este in realitate Isus! la data de Dum Iul 13, 2008 9:53 pm

iubirea lui Dumnezeu fata de om este nesfarsita si El nu are nevoie sa iubeasca pe oameni ci oamenii au nevoie de iubirea Lui ... deci iubirea Lui Dumnezeu nu arata nici o limitare in El caci nu El are nevoie sa ne iubeasca ci noi avem nevoie de iubirea Lui ... pe cand un Dumnezeu care este tot ceea ce exista si ura si iubire , este un Dumnezeu limitat , caci daca El uraste inseamna ca se simte jenat de oameni , ceea ce Il arata vulnerabil ... Dumnez in realitate nu uraste pe nimeni caci nu are de ce sa urasca , dar ne iubeste neconditionat deoarece noi avem nevoie de iubirea Lui ... ia-o si altfel : dumnezeul tau nu cumva are nevoie sa fie tot ceea e exista ? deci si el are nevoi ... insa iubirea Lui Dumnezeu este infinita ceea ce arata nelimitarea si libertatea Lui absoluta ...

Vezi profilul utilizatorului

50 Re: Cine este in realitate Isus! la data de Lun Iul 14, 2008 5:33 am

Heruer


inger
Emanuel a scris:iubirea lui Dumnezeu fata de om este nesfarsita si El nu are nevoie sa iubeasca pe oameni ci oamenii au nevoie de iubirea Lui ... deci iubirea Lui Dumnezeu nu arata nici o limitare in El caci nu El are nevoie sa ne iubeasca ci noi avem nevoie de iubirea Lui ... pe cand un Dumnezeu care este tot ceea ce exista si ura si iubire , este un Dumnezeu limitat , caci daca El uraste inseamna ca se simte jenat de oameni , ceea ce Il arata vulnerabil ... Dumnez in realitate nu uraste pe nimeni caci nu are de ce sa urasca , dar ne iubeste neconditionat deoarece noi avem nevoie de iubirea Lui ... ia-o si altfel : dumnezeul tau nu cumva are nevoie sa fie tot ceea e exista ? deci si el are nevoi ... insa iubirea Lui Dumnezeu este infinita ceea ce arata nelimitarea si libertatea Lui absoluta ...
Mda ... m-am lamurit ... multumesc.

Vezi profilul utilizatorului

Continut sponsorizat


Sus  Mesaj [Pagina 2 din 19]

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 10 ... 19  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum