Forum de spiritualitate

Ultimele subiecte
» Mai este cineva pe aici?
Dum Aug 11, 2013 8:58 am Scris de Tudorel666

» CRESTINI fara denominatiune
Sam Mar 09, 2013 7:18 pm Scris de crestinul

» Cine este in realitate Isus!
Dum Iul 08, 2012 2:11 pm Scris de Fairy

» NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE
Dum Iul 08, 2012 2:06 pm Scris de Fairy

» Ok
Mier Iun 16, 2010 11:37 am Scris de Tudorel666

» ARMONII MAJORE 2010...autor Mihai LEONTE
Mar Iun 15, 2010 3:42 am Scris de Mihai LEONTE

» vizitati
Lun Iun 14, 2010 9:59 am Scris de padawanu

» REVERII ADVERSE...poezii de Mihai LEONTE
Joi Iun 10, 2010 4:16 am Scris de Mihai LEONTE

» SCRIERI INOCENTE...de Mihai LEONTE
Vin Iun 04, 2010 4:05 pm Scris de Mihai LEONTE

» Cenzura istoriei!!!
Joi Iun 03, 2010 6:37 pm Scris de Ancuta

» Distihurile lui Bujor...autor Mihai LEONTE
Mar Mai 25, 2010 3:28 am Scris de Mihai LEONTE

» Despre crestinismul originar
Lun Mai 24, 2010 11:41 am Scris de Tudorel666

» Dorurile mele
Sam Mai 22, 2010 11:39 am Scris de Tudorel666

» VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE
Mier Mai 19, 2010 4:24 am Scris de Mihai LEONTE

» MIRAJELE ALBASTRE...poezii de Mihai LEONTE
Mier Mai 12, 2010 4:18 pm Scris de Mihai LEONTE

» APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE
Dum Mai 09, 2010 7:04 am Scris de Mihai LEONTE

» RENASTEREA ZAMOLXIANISMULUI RELIGIA STRABUNILOR ROMANILOR
Mier Mar 24, 2010 12:01 pm Scris de HareKrishna

» Vishnuism-monoteismul hindus
Mier Mar 24, 2010 11:59 am Scris de HareKrishna

» Despre capitalismul salbatic
Mar Mar 02, 2010 2:54 pm Scris de wima2203

» Ce nu se spune despre Miscarea Legionara?
Mar Mar 02, 2010 2:39 pm Scris de wima2203

» E Omul urmasul lui Adam?
Dum Ian 31, 2010 9:46 pm Scris de Anticristul01

» Bine v-am gasit!
Dum Ian 31, 2010 8:13 pm Scris de Anticristul01

» POZE USERI
Joi Ian 28, 2010 3:37 pm Scris de IrinucaM

» Inaugurarea celei mai inalte cladiri din lume-DUBAI 2009
Mar Ian 12, 2010 9:06 pm Scris de Anticristul

» Arte martiale
Lun Ian 11, 2010 4:00 am Scris de IrinucaM

» Scrisoare adresata FEDERATIEI RUSE
Lun Ian 11, 2010 3:19 am Scris de IrinucaM

Cine este conectat?
In total este 1 utilizator conectat: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 1 Vizitator

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]


Recordul de utilizatori conectati a fost de 28, Joi Oct 02, 2014 3:20 am
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Biblia-Tanah si Cabala

Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 2]

1 Re: Biblia-Tanah si Cabala la data de Mar Aug 05, 2008 4:52 pm

Adi Baruch


muritor de rand
cartile originale de kabbala au fost scrise de cei care au atins cele mai inalte starii spirituale si de acolo au scris cartile Zohar si Talmudul celor 10 sfere.De aceea numai cine trece pragul spiritual poate intelege aceste carti in adancul lor.Noi studiam impreuna cu Rav Michael Laitman.Rav Laitman a fost un prim student al lui Ashlag, propriul asistent și este recunoscut ca fiind succesorul metodei de învățare a Rabinului.
Rabinul este fiul prim născut și succesorul celui mai mare Cabalist al secolului 20, Rabbi Yehuda Leib HaLevi Ashlag. Rabbi Yehuda Ashlag este autorul celui mai imperios și mai cuprinzător comentariu a Cărții lui Zohar , Comentariul Sulam ( Comentariul Scării), primul care dezvăluie metoda completă pentru ascensiunea spirituală. De aici și epitetul pentru Ashlag, Baal HaSulam ( Proprietarul Scării).
In privinta Vechiului Testament ai dreptate tot ce scrie acolo este istorie ,lupte samd dar mesajul ei este cu totul si cu totul altul.Intelepciunea Cabala este codul acestei carti.Nu este nevoie sa crezi sau eu sa iti demonstrez lucrul acesta.Lucrul acesta nu este imoprtant.Important este sa intelegem ca lumea spirituala nu o gasim in exteriorul nostru si absolut nimic in aceasta realitate ne poate ajuta sa trecem pragul spiritual.Interpretarea Torei legat de lumea aceasta este o mare greseala pe care lumea o platesete pana in zilele de azi.ATAT TIMP CAT NU VOM REALIZA CA SCHIMBAREA VINE DIN INTERIORUL NOSTRU aceasta lumee se duce spre imense dezastre ecologice si fara indoiala ne indrepatam cu pasi repezi spre razboiul al treilea si al patrulea mondialScopul Creatiei este de a se bucura de Lumina daruita de Creator.Pt a ne bucura de ea noi trebuie mai intai sa alegem aceasta lumina ca placere in locul egoismului nostru.ATATA TIMP cat nu o facem lumina ne va reamintii acest lucru prin intelegerea faptului ca noi suntem opoziti calitatii ei.
De aceea suferintele se intensifica pe zii ce trece si ''palmele primite de la Creator'' cresc de fiecare data cand noi ne indepartam de la Directia scopului Creatiei noastre.
Inca o data pt a fii inteles ceea ce scriu trebuie studiat putin structura lumiilor spirituale si a intelege drumul parcurs de noi pana cand am ajuns in aceasta realitate.o DATA ce intelegem unde suntem,incotro mergem si care este scopul existentei noastre atunci suferinta isi va pierde din valoare deorece unirea cu lumina eterna isi are locul.dar acest lucru are loc numai cand decidem ca cutia de chibrituri in care ne aflam cu cele 5 simturi ale noastre nu este de ajuns pt a ne satiface dorintele interioare si astfel vom avea o noua dorinta si vom cere dezvoltarea celui de-al 6 lea simt si anume acelui spiritual

Cu respect ADRIAN

Vezi profilul utilizatorului

2 Re: Biblia-Tanah si Cabala la data de Mar Aug 05, 2008 7:22 pm

Adi Baruch


muritor de rand
Moise - păstorul credincios
Moise simbolizează puterea spirituală,Faraon simbolizează puterea egoismul. Povestea ieșirii din Egipt este mult mai mult decât istorie, este povestea luptei dintre întuneric și lumină.

Lior Gur

E noapte în Egipt. În casele evreilor este liniște. Doar orăcăitul broaștelor din Nil tulbură câte-odată liniștea. Lumina se aprinde în coliba lui Amram și Ioheved din tribul Levi. Dacă ne vom apropia puțin vom putea auzi plânset de copil. Ioheved acoperă cu mâna gura micuțului pentru ca plânsul să nu fie auzit. Amram stă lângă ei cu fața împietrită. Cei mici Miriam și Aharon ,s-au trezit speriați și s-au lipit de șorțul mamei lor ,Ioheved. Faraon regele Egiptului a dat ordin ca toți băieții care se nasc să fie înecați în Nil. Trimișii lui se învârt printre case și trag cu urechea la orice șoaptă. De vreo trei luni micuțul Moise este ținut ascuns în coliba părinților săi ,însă nu se mai poate continua astfel. Mâine se va duce Miriam la Nil și îl va pune pe Moise într-un coșuleț de papirus pe marginea râului. Se va uita printre trestii la ce se va întâmpla și va spera să fie bine.

Astfel, din întuneric și incertitudine se dezvăluie punctul luminos cel mai mare din istoria poporului Israel. Moise patriarhul nostru,este fără îndoială conducătorul cel mai important al poporului evreu din toate timpurile: el i-a scos pe fiii lui Israel din Egipt și i-a adus până la intrarea în Israel și datorită lui am primit cele zece porunci .

Conform înțelepciunii cabalei, povestea vieții lui Moise are o însemnătate profundă si fascinantă. “Moise “ simbolizează puterea spirituală care există în fiecare din noi, Faraon , simbolizează puterea egoismului care îl stăpânește pe om și îi descurajează voința pentru spiritualitate.
Cabala descrie lupta dintre Faraon și Moise ca o luptă internă care are loc în om. Aceasta este o luptă puternică între voința pentru spiritualitate care s-a trezit deodata în om și evoluează încet încet, și între egoismul crud și distrugător care descurajează de fiecare dată voința pentru spiritualitate .

Lupta dintre aceste două puteri ,”Moise și Faraon “ este lupta din om, lupta pentru punctul care se numește “Israel” care se află în fiecare dintre noi , luptă care va hotări pentru ce scop va trăi omul. Dacă va alege să-și trăiască viața pentru a obține mijloace materiale sau corporale pe lumea asta, sau va evolua și va descoperi lumea spirituală.
Cât timp conduce mâna lui Faraon, omul rămâne în Egipt, însă când puterea lui Moise crește, omul reușește să se elibereze.
Ieșirea din Egipt simbolizează eliberarea de sub asuprirea egoismului.

A declara război egoismului
Prima stație din viața lui Moise este palatul lui Faraon. Patruzeci de ani trăiește Moise în casa regelui Egiptului ca fiul adoptiv al Batiei, fiica lui Faraon.
Ca prinț al egiptului, Moise a avut parte de toată cinstea cuvenită fiilor de regi.
Cei mai aleși dintre înțelepții Egiptului l-au învățat toate științele lumii, mâncarea și băutura nu au lipsit de pe masa lui și avea tot ce un om și-ar putea dori.
Astfel a decurs viața lui Moise în palatul lui Faraon, până a apărut în el voința pentru spiritualitate, iar din acest moment viața lui s-a schimbat total.
Ceva inezplicabil l-a împins să iasă din palat și să-și caute frații.

Povestea cabalei ne învață că în momentul în care se trezește punctul spiritual în om ,el nu mai poate rămâne în continuare în locul în care domnește egoismul. Acesta este motivul din care Moise a simțit nevoia să iasă din palat.

Atunci când Moise vede că un egiptean lovește un evreu, îl ucide pe egiptean. Uciderea egipteanului simbolizează o noua etapă în lupta internă dintre Moise și Faraon . După ce punctul “Moise“ se trezește în om ,el nu mai suportă să mai fie stăpânit în continuare de egoismul care îi descurajează înaintarea spirituală. Uciderea egipteanului semnifică declarare de război forței generale a egoismului.
Pâna la 120
Zvonul despre uciderea egipteanului ajunge la Faraon si ca reacție, acesta poruncește ca Moise să fie omorât. Moise, neavând încotro, fuge în Madian.
Nici în Madian Moise nu-și găsește liniștea. Dorința pentru spiritualitate continuă sa crească în el. Itro, preotul Madianului a aflat de însușirile ieșite din comun ale lui Moise,l-a invitat în cortul lui și i-a dat-o de sotie pe fiica sa , Țipora.
În Madian Moise își dezvoltă voința pentru spiritualitate , și se pregătește pentru lupta față în față cu Faraon. Când va termina perioada de pregătire se va întoarce în Egipt și-i va salva pe fiii lui Israel din robie.

Procesul evoluării spirituale înaintează tot timpul în cicluri. Fiecare ciclu de acest fel este numit în limbajul cabalei “40 de ani”. Cifra 40 are o semnificație speciala în limbajul cabalei. În numerologie ,40 are aceiași valoare cu litera ebraică “mem - M”. Litera “M – mem” simbolizează sfirat habina. Nu este vorba aici de “anii” pe care îi cunoaștem noi, ci fiecare “an” este un semn al unei trepte spirituale pe care omul o dobândește.

De aceea ,cei 120 de ani ai lui Moise descriu treapta superioară completă la care a ajuns în trei faze.

-“40 de ani” a trăit Moise în casa lui Faraon până s-a dezvăluit în el dorința pentru spiritualitate.
- “40 de ani” a dezvoltat Moise în Madian această dorință pâna a devenit destul de puternic pentru a se confrunta cu Faraon - “egoismul”
-“40 de ani” i-a condus Moise pe fiii lui Israel în deșert pentru a ajunge în Israel.
Moise a complectat toate cele 120 de trepte spirituale. Aceasta este și originea cunoscutei urări “ad mea ve esrim” “pâna la 120”, pe care ne-o urăm unul celuilalt, pentru ca fiecare să ajungă la nivelul la care a ajuns Moise.
Punctul culminanat în lupta dintre puteri.
Ați ajuns exact la timp. Tensiunea este mare. În colțul din dreapta stă Moise, cel mai mare dintre conducătorii tuturor timpurilor, în colțul din stânga stă Faraon cel rău.
Lovitura a noua : “întuneric în Egipt”
Moise și Aharon stau încă o data și de data asta pentru ultima dată, în fața lui Faraon, și îi cer : “Trimite poporul meu !”
De data asta regele Egiptului fierbea de furie. “ferește-te!” a strigat la Moise , “pleacă și nu te mai întoarce, dacă te vei întoarce în palat vei muri !”

Moise și Aharon nu se vor mai întoarce la palat.
A doua zi, avându-l pe Creator de partea lui, Moise unește poporul , Egiptul este lovit cu moartea întâilor născuți, Faraon este învins și fiii lui Israel ies în libertate.

Neasemănându-se cu “punctul Moise” care deja era “copt”, restul voințelor erau încă stăpânite de egoism, de aceea, în momentul în care poporul a fost gata să-l urmeze pe Moise, ieșirea de sub asuprirea egoismului s-a produs imediat. Din acest motiv noi spunem că ieșirea din sclavie în libertate s-a facut repede.
Moise este singura voință care simte și cunoaște drumul. Datorită legăturii lui cu Creatorul , el conduce restul voințelor să iasa din Egipt. Deși toate voințele omului sunt gata să iasă de sub asuprirea lui Faraon, egoismul nu le slăbește si le urmarește până în ultima clipă.
Când sosește momentul mult dorit în care omul se eliberează de asuprirea egoismului, se umple de bucurie și fericire pentru că în sfârșit pornește în călătoria spre lumea superioară.
Un bilet de intrare în spiritualitate
Cabaliștii ne povestesc că biletul de intrare în spiritualitate este puterea de a-ți iubi semenii. În ziua de azi ,noi trăim într-o lume materialistă și competitivă, lume în care om pentru om e lup.
De fapt, realitatea în care trăim, accentuează mai mult ca niciodată nevoia pentru unificare. Exact acest moment l-au așteptat marii cabaliști timp de mii de ani.
Timp de mii de ani, cabaliștii au dezvoltat pe ascuns înțelepciunea cabalei pentru a o potrivi generației noastre. Astăzi, când înțelepciunea cabalei este descoperită de majoritatea poporului ca fiind metoda de unificare, tot ceea ce trebuie să facem este doar să dezvoltăm voința pentru spiritualitate care se află în fiecare dintre noi și să ne folosim de metoda care ne-au lăsat-o cabaliștii pentru corectarea egoismului. Realitatea spirituală totală și eternă este mai aproape ca niciodată și se află la-ndemâna oricui.

Cine este Moise în zilele noastre ?

Noi, poporul Israel, fiecare dintre noi și toți împreună. De această dată, dorința pentru spiritualitate si iubirea semenilor se trezește în poporul întreg si nu numai înr-un singur conducător. În fiecare dintre noi există această dorință care se numește “Moise”. Avem șansa de a o asculta și de a da deoparte celelalte dorințe, pentru a-l lăsa pe Moise să ne conducă spre Israelul spiritual, spre lumea spirituală, spre lumină.
În momentul în care vom face acest lucru, vom descoperi o realitate spirituală absolută și eternă.

Să avem parte de abundență infinită și de fericirea omenirii dincolo de orice imaginație

cu respect Adrian

Vezi profilul utilizatorului

3 Re: Biblia-Tanah si Cabala la data de Mier Aug 06, 2008 11:21 am

Domnule Adrian. Tu ai hotarat sa te asezi dur pe vinele noastre cu prostiile care le scri.
Vine Cerbu si iti explica ca in TORA SUNT SCRISE RD DATE LOCURI SI PERSOANE CARE AU EXISTAT PE TIMPURI SI LOCALITATI CARE EXISTA SI AZI. NU SIMBOALE SI AIURELI CUM SCRI TU. CABALAUA NU ESTE STINTA SI NU INTELEPCIUNE. CABALAUA ESTE O INCERCARE A INTELEGE CUM SI DECE S`A SCRIS TORAUA CUM S`A SCRIS. NU MAI MULT.
AU LUAT CABALAUA LUNATICI CA DUMNEATA SI ATI FACUT DIN EA APROAPE O RELIGIE.
DIN CAND IN CAND REUSITI SA PESCUITI INCA UN PROST CARE ESTE IN STARE SI ARE RABDARE SA CITEASCA TOATE BALIVERNELE CA SCRI ACI.
DUMNEATA NUMAI PREDICI. NU DISCUTI. ASA TI S`A ORDONAT LA BISERICA.

Vezi profilul utilizatorului

4 Re: Biblia-Tanah si Cabala la data de Mier Aug 06, 2008 7:50 pm

Adi Baruch


muritor de rand
inrebari domnului DER BEDEU:
1 CINE este CERBu>?
2 De cand se duce un evreu la biserica?
3 DACA NU VA PLACE CE SCRIU DE CE CITITI?
4 nu incerc sa adun pe nimeni am mai scris de vreo 3 ori in acest forum acest lucru dumneavoastra.Ca sa intrii in Academia unde studiez eu trebuie sa fii cineva cu dorinta unica pt spiritualitate si trebuie sa treci prin multe faze ca sa poti fii primit in clasa de dimineata unde studiam noi impreuna cu peste 4000 de studenti din peste 40 de tarii ale lumii.Eu ti-am mai recomandat sa intrii pe blogul nostru si sa te documentezi inainte de a te enerva de jeaba.Dar daca asta iti face placere nu am nimic impotriva

www.kabbalah.info sau www.kab.co.il (presupun ca stii ebrraica esti din Israel am observat)

Vezi profilul utilizatorului

5 Re: Biblia-Tanah si Cabala la data de Mier Aug 06, 2008 8:28 pm

Adi Baruch


muritor de rand
5 Things You Should Know About The Zohar
1) What Is The Zohar?

The Zohar is a collection of commentaries on the Torah, intended to guide people who have already achieved high spiritual degrees to the root (origin) of their souls.
The Zohar contains all the spiritual states that people experience as their souls evolve. At the end of the process, the souls achieve what the Kabbalists refer to as “the end of correction,” the highest level of spiritual wholeness.

To those without spiritual attainment, The Zohar reads like a collection of allegories and legends that can be interpreted and perceived differently by each individual. But to those with spiritual attainment, i.e. Kabbalists, The Zohar is a practical guide to inner actions that one performs in order to discover deeper, higher states of perception and sensation.


2) Who Is The Zohar For?

As mentioned in answer no. 1, The Zohar was written for people who have already achieved spiritual perception. It contains the depictions of Rabbi Shimon Bar Yochai (Rashbi), who attained all 125 degrees of the spiritual ladder of degrees. Rashbi expressed the entire spiritual path and titled it Zohar (“radiance” in Hebrew).

The Zohar is built so that only those who achieve a certain spiritual level can benefit from what they read in it. Prior to studying The Zohar, one needs to study other texts that teach how to properly understand the text in The Zohar.


3) Who Wrote The Zohar, & When?

According to all Kabbalists, and as the beginning of the book writes, The Zohar was written by Rabbi Shimon Bar Yochai (Rashbi), who lived in the 2nd and 3rd centuries CE. There are views in scholastic circles stating that The Zohar was written in the 11th century by Kabbalist Rabbi Moshe de Leon. This view was contradicted by Rabbi Moshe de Leon himself, who said that the book was written by Rashbi.

In the Kabbalistic approach, the question of why The Zohar was written is far more important than the question of who actually wrote it. The purpose of The Zohar is to be a guide for people to attain the origin of their souls.

This path to the origin of one’s soul consists of 125 stages. Rabbi Yehuda Ashlag writes that a Kabbalist who has passed these stages and shares the same perception as that of the book’s author, sees that its author could be none other than Rashbi.


4) Why Was The Zohar Hidden For So Long?

The Zohar was kept hidden for 900 years, between the 2nd and the 11th centuries CE, since those who possessed its wisdom understood that at the time, people did not need it and would misunderstand its contents.

Only in the 16th century CE did a Kabbalist arise who explained the fundamentals of Kabbalah - The Holy Ari, Rabbi Isaac Luria (1534-1572). The Ari stated that from his time on, the wisdom of Kabbalah was ready to be opened to everyone.

Commentaries on the works of the Ari and The Zohar appeared only in the 20th century - the century that saw the fiercest outburst of human desires in history. During this period, a unique soul appeared - that of Rabbi Yehuda Ashlag (Baal HaSulam). Baal HaSulam explained the wisdom of Kabbalah in a way our generation could understand. Moreover, Baal HaSulam was the only Kabbalist in the 20th century who wrote commentaries on The Zohar and on the works of the Ari.

This does not mean that there were no great Kabbalists before him, but only that their works are not easily understood by contemporary students. Today’s popularity and high demand for Kabbalah testify to our generation’s readiness to absorb its universal message, and to comprehend the authentic texts that speak of the root of our lives and how to attain it.

Cu respect ADRIAN

Vezi profilul utilizatorului

6 Re: Biblia-Tanah si Cabala la data de Mier Aug 06, 2008 10:33 pm

SAVIN


vrajitor
in arheologie, cand se sapa, se gasesc strate diferite, care reprezinta diferitele perioade in trecut.
in sapaturile arheologice din irak si iran, este o intrerupere intre strate, cam in timpul in care biblia povesteste de povestea lui noah.
de remarcat ca acest eveniment nu a atins israelul, deci nu este vorba de un eveniment mondial.
asta inseamna ca evenimentul a luat loc, si pe mine nu ma deranjeaza daca este ilustrat in mai multe literaturi vechi.
deci inundatia efectiv nu este imaginara, dar nu pot sa stiu cat de adevarata este povestea lui noah....exept ca pe muntele ararat din armenia sa gasit cea ce oameni de stiinta si arheologi sustin ca poate sa fie corabia lui noah.
deci si la nivelul asta, biblia se dovedeste o carte istorica.

cerbu = savin. materialele de la judaism sant pregatite de mine.

Vezi profilul utilizatorului

7 Re: Biblia-Tanah si Cabala la data de Joi Aug 07, 2008 5:52 am

Heruer


inger
Adi Baruch a scris:5 Things You Should Know About The Zohar
1) What Is The Zohar?....
Cu respect ADRIAN
Felicitari pentru cunostintele tale lingvistice, dar in studiile si lectiile tale/la care participi, pe langa atatea cunostinte nu ai aflat si faprul ca o minima dovada de respect (fata de tine insuti, in primul rand si fata de forumisti, dupa cum afirmi in semnatura) este ca pe un forum preponderent de limba romana sa prezinti si traducerea postarilor tale facute in alte limbi ?

Vezi profilul utilizatorului

8 Re: Biblia-Tanah si Cabala la data de Joi Aug 07, 2008 5:59 am

Adi Baruch


muritor de rand
Prima dată când omenirea a început să pună întrebarea pentru ce trăiește a afost în perioada Babilonului antic.
Tora ne povestește, că această civilizație mică care a existat în Babilonul antic,a început deodată să simtă o voință mare-“egoismul care a erupt în ea” și după cum e povestit în Tora, sub o formă alegorică, ei au vrut să construiască un turn care să ajungă până la cer și să cucerească toată natura. (după cum am amintit natura si D-zeu au aceeiasi valoare numerică in limba ebraică).
Printre ei era un om, idolatru (slujitor de idoli), Avraam, care împreună cu tatăl său Terah făceau statui și le vindeau. Ei au avut mare succes, devenind preoții acelui popor Babilonian.
Avraam care era un om foarte deștept și înțelegea aceste lucruri, a început să cerceteze natura. Acesta este un lucru foarte mare și sunt multe studii care arată cât de mult se ocupau oamenii cu asta și voiau să cunoască natura și felul în care omul poate fi în relație cu ea.
Și această cercetare cu aceeiași întrebare “pentru ce și de ce, l-a adus pe Avraam la descoperirea unei metode care se numește înțelepciunea cabalei.Și atunci el a început să răspândească această înțelepciune poporului Babilonian,care era singura civilizație de atunci, dar ei nu au vrut să o recunoască, căci la urma urmei egoismul i-a împins să cucerească lumea din ce în ce mai mult și să construiască ceva pentru ei.
După cum vedem, de-a lungul istoriei noi sântem împinși să construim diferite sisteme în jurul nostru, în societate, in cultură, în educație..în dezvoltarea agriculturii...și deodată din cauza egoismului, oamenii au încetat să se mai înțeleagă unii cu altii, de aceea au început să se dezvolte limbile.
Ei și-au construit sisteme politice, sisteme sociale, au început să-și clădească o lume artificială și toate astea, pentru a “umple “, pentru a satisface acel egoism care era în permanentă creștere.
Și Avraam a spus: ”Nu...noi nu trebuie să mergem pe acest drum, ci tocmai invers... egoismul care se mărește în noi ne poate ajuta...haide să ne înălțăm deasupra lui și să fim din nou o familie cum am fost înainte,înainte de eruperea egoismului în noi și tocmai prin dragostea dintre noi vom urca pe o altă treaptă de existență vom începe să simțim natura și forțele care acționează din spatele ei.”
Avraam a notat aceste lucruri în cunoscuta carte “Sefer Haiețira” Cartea Creației.
El a strâns un grup mic de elevi,care si-au pus și ei aceeași întrebare și care nu se mulțumeau doar cu existența lor, deoarece egoismul îi împingea să cerceteze, și cu ei a format primul grup de cabaliști.Acel grup a început să se lărgească și să se dezvolte până a ajuns la dimensiunile poporului Israel.
Asta înseamnă că după originea noastră noi suntem, de fapt, acel popor Babilonian. Noi nu suntem cu nimic diferiți de ei în afară de faptul că noi am fost stăpânii unei metode speciale, de cunoaștere a legilor generale ale realității. Prin aceste legi omul simte cum există întreaga realitate și nu doar această lume, pe care noi o simțim cu cele cinci simțuri ci omul începe să simtă puterile care acționează din spatele materiei, se identifică cu aceste puteri și începe să le înțeleagă. Din momentul in care vede cum aceste puteri acționează în realitatea noastră, el va putea, în relație și în contact cu ele, să-și conducă viața, căci noi suntem absolut dirijați în această lume.
Nici un om nu are alegere liberă. Noi nu ne naștem din alegerea noastră, noi nu ne alegem familia perioada sau locul,nici calitățile și nici sexul.Noi nu alegem nimic,nici măcar educația pe care o primim și nici societatea în care ne trezim deodată. Și omul care a crescut și a devenit un om distins, să spunem la vârsta de 15-20 de ani, nu are nimic din ceea ce și-ar fi ales el însuși, din alegerea lui, să fie a lui.Ci el a primit totul deja de la naștere sau de la procesul educativ pe care l-a trecut.Și în funcție de asta el își începe viața, și de fapt nu ai ce să-i ceri sau să-l întrebi, căci nici un lucru pe care îl face acum nu-l face din libertate.Deasemenea și natura care se află în jurul lui îl influențează și-i cere să reacționeze.Dacă am fi știut toată structura omului, am fi putut ști dinainte reacțiile lui și am fi putut spune cum va face el un lucru sau altul, corespunzător lucrurilor care se întâmplă și a celora care îl influențează.
Asta înseamnă că în cadrul acestei lumi noi nu putem alege absolut nimic. De aceea se trezește întrebarea: oare asta să fie toată existența noastră? pentru asta suntem deștepți, inteligenți, mari și în continuă dezvoltare?
Și asta ne-a explicat Avraam, că dacă omul se înalță deasupra materiei și începe să simtă puterile care acționează asupra naturii noastre, asupra lumii noastre, atunci prin aceste puteri va avea alegerea de a-și conduce viața si de a fi liber.Va cunoaște cum se reincarnează sufletul dintr-o generație într-alta, în ce formă se îmbracă într-un corp oarecare și trece prin viață și de ce viața lui arată tocmai așa.
Această metodă a fost păstrată de ei mii de ani. Avraam a spus că trebuie să o ascundă deoarece omenirea a început deja să se dezvolte potrivit voinței egoiste și nu vor recunoaște că trebuie să se înalțe deasupra acestei voințe.Ei deja nu vor mai asculta.
Dar va veni un timp...după mulți ani... și cabaliștii au stabilit anul 1995..ca fiind timpulîn care omenirea va ajunge la sfârșitul perioadei de dezvoltare egoistă,perioadă în care omul va recunoaște efectiv că nu mai poate ajunge la satisfacție pe această lume.
Cu fiecare generație noi credem că copiii vor fi mai reușiți, că viața va fi mai bună, că lumea va fi mai bună, că ziua de mâine va fi mai bună decât ziua de ieri,însă astăzi am ajuns în situația în care nu mai gândim așa.
Omenirea este disperată,fără nici o speranță ...depresia fiind boala care ocupă primul loc in lume. Milioane de folosesc droguri, în familie omul nu mai este în stare să-și suporte partenerul și divorțează.Acest fenomen nu exista acum câteva zeci de ani, omul nici măcar nu se mai poate suporta pe el însuși, el trebuie să se calmeze tot timpul.
Într-adevăr egoismul nostru, după cum au spus cabaliștii, a ajuns la situația în care omul simte că pe lumea asta nu-l mai satisface nimic. Și acum se naste aceeiași întrebare pe care a pus-o Avraam - ”care este rostul vieții”?
Și Baal Hasulam, în principala lui carte “Talmud eser hasfirot” “Studiul celor zece sfirot” explică - întreaga realitate precum și omul, ca parte din ea, și modul în care ne putem conduce viața, atât în cadrul în care existăm și pe care îl cunoaștem, cât și într-un spațiu mai mare, în care intrăm într-o realitate care se numește lumea cealaltă.El ne spune că la cabala vin tocmai cei care au ajuns la întrebarea “care este rostul vieții”. Și când există o astfel de întrebare, nu o mai poți rezolva cu diferite obiceiuri sau datini și atunci omul nu are încotro și e obligat să deschidă înțelepciunea cabalei,ca prin asta să ajute poporului Israel și întregii omeniri, să găsească un alt stadiu de existență, căci stadiul în care ne aflăm se va termina în curând.
Dezastrele ecologice și tragediile din societatea umană ne vor presa atât de mult, încât vom fi nevoiți să găsim mijloace pentru a ne salva.
Și asta depinde în special de poporul Israel, pentru că el este acel grup de cabaliști pe care l-a întemeiat Avraam și ei trebuie să aplice din nou asupra lor această metodă și după aceea să o aducă întregii omeniri ca ‘’lumină popoarelor”
Și din aceste lucruri noi învățăm care este originea antisemitismului.
Dacă vrem sau nu, toată omenirea crede că noi suntem speciali și nu vor să accepte faptul că suntem la fel ca ei. Ei ne urăsc pentru că au o presimțire că noi ascundem ceva, că noi conducem lumea, că noi suntem originea răului din lume....și ăsta e adevărul. Căci la noi se află cheia fericirii și chiar și noi profund, în interiorul nostru suntem de acord că noi suntem vinovați cu ceva...că noi avem o obligație față de ei.
Reiese că înțelepciunea cabalei, care trebuie dezvăluită în aceste timpuri, va ridica poporul Israel la nivelul de “învățători spirituali” ai întregii omeniri.Întreaga omenire ne va accepta și vom avea parte de existența noastră în Israel ca popor întreg.Și după socoteală,căci în cabala sunt multe socoteli,numerologie și altele...totul trebuie să se întâmple acum în vremurile noastre, de-a lungul următorilor zece ani.
Baal Hasulam spune că nu mai avem mult timp.Avem două drumuri . Ori vom intra din nou într-un ciclu care nu va fi de loc bun, în care forțele naturii prin puterea lor cumplită ne vor împinge la îndeplinire menirii noastre, ori vom purcede la răspândirea și publicarea înțelepciunii cabalei. Acesta fiind mijlocul cel mai simplu și mai ușor de a urca la nivelul uman și a începe să conducem lumea prin acele puteri care înconjoară tot universul,după cum ne explică înțelepciunea cabalei, iar în momentul în care vom fi în legătură cu aceste puteri ne vom putea conduce destinul nostru.
De aceea ne vom bucura să vă vedem la cursurile noastre, pentru a vă explica ce este această înțelepciune și cum putem prin intermediul ei să ajungem la fericire,la unificare,securitate, prosperitate și la ori ce lucru la care vrem să ajungem, însă vedem că nu reușim.Și într-adevăr nu reușim pentru că nu ne folosim de mijloacele corecte.
Acesta este de fapt unul dintre motivele pentru care deschidem centrul de” Cabala pentru națiune”.
Adevărul este…Cabaliștii au început asta de mult. În anii 40 Baal Hasulam a scos la lumină ziarul “Națiunea” și la fel ca el și noi astăzi am început să edităm un ziar.El a vrut ca prin acest ziar să explice publicului larg ce este înțelepciunea cabalei, pentru că a vrut prin asta să-i oprească pe naziști și să schimbe holocaustul care se apropia.Tensiune mare era și în Palestina de atunci,ca nu cumva Romel și toată armata lui să vină aici din Egipt.
Sunt multe povesti despre cât s-a chinuit Baal Hasulam și despre cât l-au împiedicat “oamenii buni”, din sânul “evreilor buni”, într-atât încât nu a putut opri toate aceste lucruri.
Avem o arhivă mare cu toate scrierile lui Baal Hasulam,din care noi vedem , cum prin puteri speciale, în adunări speciale cu elevii lui, au oprit forțele germane care erau deja la granița Palestinei de atunci, granița Israelului.

puteti gasi continuarea articolului in linkul romanesc de cabala pe www.kabbalah.info

Cu respect,Adrian

Vezi profilul utilizatorului

9 Re: Biblia-Tanah si Cabala la data de Joi Aug 07, 2008 6:02 am

Adi Baruch


muritor de rand
Dl Heruer imi cer scuze ca am scris articolul in engleza.Dar am gasit pe acest forum multi vorbitori de limba engleza si am gasit mai usor scrierea acestui articol.Am sa va trimit in limba romana Introducerea Cartii Zohar pe ''privat'' la dorinta dumnv.

cu respect Adrian

Vezi profilul utilizatorului

10 Re: Biblia-Tanah si Cabala la data de Joi Aug 07, 2008 1:03 pm

Adi Baruch a scris:inrebari domnului DER BEDEU:
1 CINE este CERBu>?
2 De cand se duce un evreu la biserica?
3 DACA NU VA PLACE CE SCRIU DE CE CITITI?
4 nu incerc sa adun pe nimeni am mai scris de vreo 3 ori in acest forum acest lucru dumneavoastra.Ca sa intrii in Academia unde studiez eu trebuie sa fii cineva cu dorinta unica pt spiritualitate si trebuie sa treci prin multe faze ca sa poti fii primit in clasa de dimineata unde studiam noi impreuna cu peste 4000 de studenti din peste 40 de tarii ale lumii.Eu ti-am mai recomandat sa intrii pe blogul nostru si sa te documentezi inainte de a te enerva de jeaba.Dar daca asta iti face placere nu am nimic impotriva

www.kabbalah.info sau www.kab.co.il (presupun ca stii ebrraica esti din Israel am observat)

1.Dece nu il intrebi pe el cine este?
2.Un evreu care scrie ca tine merge la biserica si daca nu merge ar fi trebuit sa mearga .
3.Nu i-mi place ce scri ca dupa parerea mea, cobori calitatea forumului si il prefaci la un forum neserios.
4.Nu incerci nimica dar in fiecare replica speli creierul la oameni cu prostiile fara folos si nu uiti sa-i trimeti si la altr situri anormale.

Spiritul dumneatale de observatie este demn de mentionat. Cum ai inteles ca sunt din Israel? Poate fara sa observi ai citit ca sunt din Israel aci la forum?

Vezi profilul utilizatorului

11 Re: Biblia-Tanah si Cabala la data de Joi Aug 07, 2008 6:13 pm

Păi stimate Adi Baruch

Tu folosești cuvântul egoism aici de foarte multe ori dar nu te-ai ocupat deloc și de ce înseamnă. Doar spui cum că egoismul e așa și pe dincolo dar nu spui și ce este.

Scopul pentru care noi dăm o definiție este pentru ca să nu se confunde unul și același lucru cu altceva în mai multe situații diferite.

Încearcă să faci un subiect undeva în care să te ocupi numai de egoism.

Uite la psihilogie poate.

Vezi profilul utilizatorului http://win9x.forum-free.org/

12 Re: Biblia-Tanah si Cabala la data de Joi Aug 07, 2008 7:07 pm

Adi Baruch


muritor de rand
Dl DER BEDEU A SCRIS:.Nu i-mi place ce scri ca dupa parerea mea, cobori calitatea forumului si il prefaci la un forum neserios.
4.Nu incerci nimica dar in fiecare replica speli creierul la oameni cu prostiile fara folos si nu uiti sa-i trimeti si la altr situri anormale.

vreau sa va reamintesc ca nu sunt eu acela care aduc jigniri personale la fiecare articol pe care tu il scrii.Deci eu nu cobor acest forum ca in calitate ci dumnv.
Nu inteleg cum numai eu spal creierii altora,sunt aici sute de articole diferite cu diferite subiecte ciudate si interesante,cum numai eu spal altora creierii si de ce numai dumnv apreciati acest lucru.Daca existenta mea in acest forum este una daunatoare am sa ma retrag imediat fara mari regrete,asa ca la uramtorul dumnv atac asupra exitentei mele pe acest forum explicati-mi cum sa o fac,domnule Der Bedeu
Shalom ham mi Adrian

Vezi profilul utilizatorului

13 Re: Biblia-Tanah si Cabala la data de Joi Aug 07, 2008 7:13 pm

Delta

avatar
demon
Adi Baruch a scris:Am sa va trimit in limba romana Introducerea Cartii Zohar pe ''privat'' la dorinta dumnv.
De la ce este abreviere dumnv?
Că pe un forum plin de monoteiști poate fi și de la "Dumnezeu nevăzut"...

P.S. Pe un forum unde nu sunt oameni obsedați de religie, Dvs. este abrevierea cuvântului "Dumneavoastră"... Wink

Vezi profilul utilizatorului

14 Re: Biblia-Tanah si Cabala la data de Joi Aug 07, 2008 7:16 pm

Adi Baruch


muritor de rand
pt Remussatala

ai perfecta dreptate.Ar trebuie sa si explic ce inseamna acest cuvant egoism in textele pe care eu le transmit tot timpul.E putin cam complicat pt ca va trebuii sa explic formarea lumiilor spirituale si felul cum s-a format acest egoism in structura lor/De fapt egoism in Cabala inseamna doritna Creatului de a Darui Creatorului.Dar aceasta dorinta in realitatea in care suntem noi este complect opozita si astfel tot lucrul nostru interior este de a tranforma dorinta noastra de a primii pt binele nostru in dorinta pt a darui celui care ne-a CREAT.greu de inteles?te cred.O data ce nu studiezi este foarte greu de inteles ce explic eu acuma.In sfarsit daca doresti mai multe informatii in privinta asta te poti duce pe linkul www.kabbalah.info unde sunt lectii scurte pt incepatori si patrunzatoare

o seara placuta,adrian

Vezi profilul utilizatorului

15 Re: Biblia-Tanah si Cabala la data de Vin Aug 08, 2008 1:43 am

Adi Baruch a scris:De fapt egoism in Cabala inseamna doritna Creatului de a Darui Creatorului.
Asta e pentru prima dată când aud așa ceva!
Mă cam speriați domnule Adi Baruch!
Cum adică egoism să însemne dorință de a dărui?
În DEX zice cum că egoism înseamnă "Atitudine de exagerată preocupare pentru interesele personale și de nesocotire a intereselor altora.".

Oricum. Fie!

Dar dorința de a dărui Creatorului să mai fie și cauza primordială sau de bază a răului?
OZN

Vezi profilul utilizatorului http://win9x.forum-free.org/

16 Re: Biblia-Tanah si Cabala la data de Vin Aug 08, 2008 5:11 am

Adi Baruch


muritor de rand
aici am facut o greseala,Remussatala Aceea doritna a Creatului de a darui Creatorului are loc in lumea spirituala nu in realitatea aceasta.Dar pt a fii indeplinit acest lucru a trebuit sa fim adusi in faza opusa si anume de a dori pt a dori.Uf vad ca ma complic si par si mai anormal.Este foarte important sa cunosti cele 4 faze ale Creatiei si pt a explica acest lucru imi este imposibil sa o fac acuma.
Intelege ca Creatorul ne-a dat lumina infinita si ca noi sa o simtim ni s-a implantat aceasta calitate de a dori(eu vorbesc de lumea spirituala - de procesul drumului pana in realitatea noastra) Deci noi putem avem nimica fara ca sa sdorim acel lucru
deci am fost in lumina infinita la inceput si eram complect inconstienti de lucrul acesta dar uniti intr-in singur suflet
pt ca noi sa fiim constienti de aceast lucru a trebuit sa trecem printr-un proces de descreste-re a luminiii pana cand am cazut in lumea aceasta opozita ei.(gandeste-te ca noi percem numai 0.000000000001% din capacitatea ei!!!Aici in lumea aceasta(realitatea pe care o percem cu cele 5 sensuri)noi trebuie sa realizam ca suntem opoziti ei si astfel sa o alegem prin pura noastra alegere.
de aceea eu vorbesc tot timpul de transforamarea egoismului.de transformarea calitatii de a primii pt a primii cum am fost nascuti in calitatea de a primii pt a darui(faza finala a corectarii sufletului nostru)
Remussatala tu cunosti lb engleza?

Vezi profilul utilizatorului

17 Re: Biblia-Tanah si Cabala la data de Vin Aug 08, 2008 8:58 pm

Pai ce este aceea o "lume spirituala" si ce legatura are lumea asta cu ea?

Vezi profilul utilizatorului http://win9x.forum-free.org/

18 Re: Biblia-Tanah si Cabala la data de Sam Aug 09, 2008 6:18 am

Adi Baruch


muritor de rand
Buna Remussutala

Lumea spirituala este lumea pe care noi nu o percepem cu cele 5 simturi ale noastre.Lumea spirituala este complect diferita de realitatea(de la cea mai mica molecula pana la ultima stea din univers) pe care o percem noi acuma si perceperea acestei lumi se face numai si numai prin efortul nostru personal,interior.Faptul ca noi nu percem aceasta ''lume'' asta nu inseamna ca nu exista sau mai mult ca noi nu aflam in ea.Legatura intre lumea spirituala si lumea aceasta este ca noi ne aflam exact in mijlocul ei,dar fara putere de percepere al ei.
noi trebuie sa studiăm ce trebuie să facem pentru a intra într-o structură tainică: spiritualitatea. Noi studiăm cum putem să ne înălțăm dincolo de lumea noastră, în domeniul guvernator.

Noi percepem lumea ca fiind în interiorul nostru. Cele cinci simțuri ale noastre primesc un stimul extern și îl transmit la creier, unde el este prelucrat formând o imagine a lumii, și noi nu percepem nimic din exteriorul aceastei imagini.

Lumea pe care "noi o cunoaștem" este rezultatul reacțiilor noastre la influențele externe. Lumea "în sine" este necunoscută. De exemplu, dacă timpanul meu este lezat, eu nu aud și pentru mine sunetul nu există. Eu percep numai în domeniul la care simțul este acordat.

Percepția lumii noastre este în întregime subiectivă; ea nu spune nimic despre ce se întâmplă în afara noastră. Noi înțelegem reacțiile noastre proprii la ceva care se presupune că se desfășoară în exteriorul nostru, dar oare se întâmplă ceva într-adevăr acolo afară?

Multe teorii discută asta. Teoria lui Newton a stabilit că există o realitate obiectivă, că lumea este așa cum o vedem și că ea există indiferent de propria noastră existență. Mai târziu Einstein a formulat teoria după care percepția realității depinde de legătura între viteza observatorului și viteza celui observat. Cu alte cuvinte, schimbând viteza noastră față de un obiect, noi îl observăm în întregime diferit: spațiul devine curbat, compresat sau extins, și timpul se modifică.

Alte teorii, ca de exemplu principiul incertitudinii al lui Heisenberg, propun o relație de reciprocitate între individ și lumea în care el se află. Cu alte cuvinte, percepția realității este un rezultat al influenței mele asupra lumii și al influenței ei asupra mea.

Știința Cabalei explică faptul că nu există deloc o realitate perceptibilă în exteriorul nostru. Noi nu influențăm nimic în exteriorul nostru deoarece noi nu percepem nimic în afara noastră. În afara noastră se află numai Lumina Superioară constantă și neschimbătoare. Lumea întreagă este înăuntrul nostru, și noi simțim că suntem influențați din exterior deoarece așa am fost creați.

Dacă ieșim din lumea noastră, atunci începem să vedem cum Lumina Superioară dă naștere în interiorul nostru la imagini mereu reînoite ale lumii. Această lume întreagă devine după aceea mică și limitată. Noi vedem cum Lumina Superioară determină felul în care ne percepem atât pe noi cât și mediul înconjurător, și noi începem în cele din urmă să controlăm acest proces.
Noi începem să înțelegem că motivul pentru care aptitudinile noastre sunt limitate se află în noi. Dacă egalăm însușirile noastre interioare cu însușirile Luminii Superioare, vom ajunge la nivelul de perfecțiune și eternitate numit "Lumea Infinitului" - viață nesfârșită și realizare absolută.

Toate acestea depind în exclusivitate de schimbarea calităților noastre interne. Din cauza asta știința Cabalei își propune să ne arate că schimbându-ne (și făcând asta repede, în decurs de o singură viață) noi începem să trecem dincolo de această existență pământească. Corpurile noastre rămân în această existență și noi continuăm să trăim viețile noastre obișnuite, cu familii, copii, lumea și societatea. Dar noi primim un supliment la toate acestea – Realitatea Superioară – acolo unde trăim în ''organul senzorial ceresc'',in unitate perfecta cu Creatorul

Sper ca am reusit cat de cat sa iti dau un raspuns cat de cat intelegator,dar stiu ca ti se pare totul confuz la inceput.Crede-ma ca o data ce incepi sa si studiezi structura lumiilor spirituale cum au fost create,drumul de la CREATOR pana la formarea lumii acesteia samd.,vei fii si mai confuz decat acuma.Cu putina rabdare si daruire pt cunoasterea lumii spirituale si totodata a realitatii in care traim noi vei avea o imagine din ce in ce mai clara,a locului unde te afli,cauza existentei tale si scopul ei

Cu respect Adrian

ps ai dreptate am probleme cu lb romana.sunt plecat de 14 ani din Romania si nici la liceul de avioane din Craiova nu prea eram eu asa bun la materia asta Rolling Eyes

Vezi profilul utilizatorului

19 Re: Biblia-Tanah si Cabala la data de Dum Aug 10, 2008 2:52 am

Păi stimate Adi Baruch

Eu zic că nu contează ce și cât percepem ci ce și cât controlăm.

Păi de câte simțuri putem avea noi nevoie pentru a apăsa pe un buton care să declanșeze un mecanism care face automat ce vrem noi?

Din acest punct de vedere simțurile mai mult încurcă și ele sunt mai mult un deranj, o hărțuire, o sâcâială, tachinare sau cicălire.

Programarea calculatoarelor de exemplu a evoluat prin ridicarea nivelului de abstractizare și nu prin ascuțirea simțurilor.

Contează cel mai mult numai ceea ce poate controla cât mai evicient opțiunile de viitor la un nivel cât mai înalt de abstractizare.

Păi ce ar fi dacă noi am simți toate lucrurile care sunt pe lumea asta?
Eu cred că am duce cea mai nefericită viață.

Tehnologia trebuie programată să simtă ea ceea ce trebuie pentru ca noi doar să apăsăm un buton și să se întâmple tot ce vrem noi.

Nu contrează ce simți și cât simți ci ce contrlezi și cât controlezi.

Vezi profilul utilizatorului http://win9x.forum-free.org/

20 Re: Biblia-Tanah si Cabala la data de Mier Aug 13, 2008 9:54 pm

Adi Baruch


muritor de rand
Ce este controlul?
Problema noastră este aceea că nu cunoaștem această putere care este în om, care este numită om. Și nu știm nici forțele care acționează asupra noastră, asupra acestei ființe lăuntrice care este în interiorul nostru- nu știm. Deoarece când ne referim la lumea realității noastre înconjurătoare, ne referim la lucrurile esențiale- la inanimat, la vegetativ, la viu. Nu ne referim la forțele care acționează.

Cel care se ridică la nivelul de a vedea forțele în realitate și forțele în oameni, el sau ea are controlul. Omul nu poate controla nimic. Hai să nu ne înșelăm singuri. Nici gândurile noastre, nici sentimentele noastre- nimic. Dacă o persoană încearcă sa controleze un lucru atunci se dovedește că o face cu prețul a altceva. Asta nu se cheamă control.
Ce este controlul? Vreau să aud de la voi că a bea acest soi de apă este mai sănătos și mai benefic decât celălalt soi de apă. Așa că încep, însemnând că aleg unul în defavoarea celuilalt. Acesta se cheamă că eu controlez. Eu controlez o dorință. Iau în locul ei o altă dorință și o folosesc pe aia.
Acesta nu este control. Adevăratul control este că eu, din nou, că eu ajung în lumea spirituală, o lume superioară,un nivel superior, deasupra realității mele. Eu observ realitatea de acolo și apoi aleg ce este bine. Acesta poate fi numit control.
Uite, oricât am dezvălui din Natură, prin toate cercetările noastre și prin orice fel de știință, noi descoperim doar un singur lucru, că totul se comportă în conformitate cu un set de legi precise, predeterminate, absolute care nu se schimbă niciodată. Totul funcționează conform legii cauzei și efectului. Totul e organizat după niste tipare.
Deci, ce avem de gând să schimbăm? Unde vrei să pătrunzi și să determini ceva- și conform cărei inteligențe? Nu, nici eu nu înțeleg aceasta. E imposibil..Spune-mi, este ceva în viețile noastre, chiar și la nivel omenesc, gânduri, dorinti, hormoni, gene, sau în legile fizicii cuantice, n-are importanță care, unde putem schimba ceva?
Noi studiem doar calea care există, deoarece o schimbare nu e posibilă decât de la rădădcină, unde sunt toate rezultatele din lumea asta . Ele sunt la început, unde toate lucrurile se nasc, unde există un nivel cauzal. Dacă intri acolo- dacă poți să fii acolo, doar apoi poți determina o schimbare.
De ce toată lumea aleargă după guvernare? Deoarece de acolo vei determina ce se va întâmpla mai târziu în teren. Asta e! Asta trebuie să obținem. Dacă punctul din inimă a fost deschis pentru cineva și dacă el sau ea simte că ei au o oarecare conexiune, un impuls pentru ceva mai mult, ceva ușor mai înalt, o stare mai înaltă, asta înseamnă că persoana poate să ajungă la ea.

Este semnul că tu poți fi ales pentru guvernare- e un fel de a spune- să faci regulile, să schimbi situația. Asta trebuie să obținem. Toate dezastrele și necazurile, toate lucrurile care ni se întâmplă, într-un fel sau altul, care ne determină să fim nesatisfăcuți de viață, sunt toate acolo pentru a ne împinge să ne înălțăm puțin și să controlăm realitatea.
Acestea sunt mesaje care vor să ne trezească asfel încât să avem nevoie de acest control și omul trebuie să-l obțină și înțelepciunea Cabala spune că fiecare dintre noi îl va obține în final.

Cu respect,Adrian

Vezi profilul utilizatorului

21 Re: Biblia-Tanah si Cabala la data de Joi Aug 14, 2008 4:45 pm

Adi Baruch


muritor de rand
Dl Remussulata

Ai dreptate Egiptenii si-au creat un Dumnezeu al lor si anume IDOLII in care credeau si se rugau.Nu vad mare diferenta in ziua de azi cand lumea la fel se roaga la ''idoli'' si cred inca ca in realitatea pe care o percepem noi exista solutia starii noastre dezastruoase in care ne aflam.Mai multe nu pot comenta pt moment...
o seara placuta in continuare,Adrian

Vezi profilul utilizatorului

22 Re: Biblia-Tanah si Cabala la data de Vin Aug 15, 2008 5:32 am

Părerea mea despre univers este că are la bază două componente de bază și anume spațiul și materia.

Deosebirea dintre spațiu și materie este reversibilitatea și ireversibilitatea lucrurilor când interacționează.

Ex.: noi nu putem tăia șin destăia coșa de pe un cartof la fel cum înșiribăm și deșurubăm o piuliță. Nu putem înpușca și despușca cu aceeaș pușcă pe cineva la fel cum ne ducem și ne întoarcem cu un taxi de la gată la piață și invers.

Spațiul se deosebește de materie deci prin faptul că atunci când se interacționează cu el nu este influențată starea materiei.

Materia se deosebește de spațiu prin ireversibilitatea modificării stării a ceea ce interacționează cu ea, iar aceste forme de ireversibilitate sunt niște legi stabile in timp cărora noi le spunem cauzalitate.

Eu nu cred că trebuie să percepem toată materia din univers pentru ca să fim "informați" ci trebuie să cunoaștem doar ceea ce ne poate fi de folos pentru a putea controla fenomenele care ne interesează.

Vezi profilul utilizatorului http://win9x.forum-free.org/

23 Re: Biblia-Tanah si Cabala la data de Vin Aug 15, 2008 7:06 am

Adi Baruch


muritor de rand
Buna Remussatala,

Ma bucura foarte mult raspunsurile tale si mai ales felul cum privesti lucrurile in general.
Iti dau drepatate din nou si asta pt ca a studia universul in primul rand este o pierdere de timp.Ce se afla acolo nu este nici mai mult si nici mai putin decat o adunatura de peitre care ca voaloare sau influenta asupra omului in ordinea in care Cabala le aranjeaza este cea mai joasa.Ordinea ar fii asa Domem(statator) tzomeah (vegetarian) hai (animalic) si vorbitor (adica noi oameni)si Spiritual Noi deocamdata stapanim domem si tzomeah si hai(nu in totalitate).Deci daca te uiti la cantitate pietrele din univers sunt de trilioane de ori mai grele decat plantele de pe acesta pamant,la fel plantele sunt mult mai grele decat cantinttea de animale de pe pamant samd.Dar dpdv calitativ si productiv omul e pe primul loc,hai al doile samd.Aceasta da dovada ca noi in loc sa stuiam interiorul nostru cel care are solutia suferintei nostre in aceasta realitate,cheltuim miliarde de dolari ca sa trimitem un robot pe marte care sa ne zica ca este o balta acolo cu apa care probabil in cateva miliarde de ani ne vom permite sa ajungem la ea si sa ne scaldam si sa zicem vai ce fericiti suntem.In sfarsit nu vreau iarasi sa te confund dar... asa cum ai spus Ex.: noi nu putem tăia șin destăia coșa de pe un cartof la fel cum înșiribăm și deșurubăm o piuliță. Nu putem înpușca și despușca cu aceeaș pușcă pe cineva la fel cum ne ducem și ne întoarcem cu un taxi de la gată la piață și invers.In lumea asta nu putem schimba absolut nimic si nici tranforma nimic.Natura are grija sa isi faca datoria ei pt acest lucru.De fapt in Cabala spune clar ca sunt o parte de ''dorinte'' care nu se pot modifica numite in limbaj cabalistic lev haeven adica inima de piatra.Deci nimeni cine vrea sa studieze lumea spirituala nu are de a face cu aceasta lume.Aceasta lume pe care o percem cu cele 5 sensuri va ramane aceasi ca intodeauna cu legile ei fizice,chimice,biologice fixe pe care le are.Exact aceleasi legi fixe clare exista si in lumea spirituala pe care noi nu o percepem momentan din cauza lipsei celui de-al 6 lea simt si anume cel spiritual
Probabil ca trebuie sa iti reamintesc ca Spiritualitatea nu are legatura cu realitatea aceasta pe care noi o percem de la cea mai mica molecula pana la ultima stea din univers.Aici este marea greseala ce se produce astazi in lume si anume crederea faptului ca se poate ajunge in lumea spirituala cu ajutorul unui obiect sau actiunii luate in aceasta realitate.Lumea spirituala este ceva pe care noi trebuie sa o descoperim noi cu ''vasul'' nostru spiritual prin fortele noastre propii.De ce?Pt ca se afla in interiorul nostru.Acum studiul pe care il face Cabala este drumul parcurs de la Creator,formarea
''vasului spiritual'' umplerea lui cu lumina infinita ,restringerea ei intentionata fata de noi si astfel formarea celor 5 lumii spirituale care sunt ca niste filtre aflate intre realitatea noastra si lumea infinita si in cele din urma realitatea aceasta opusa lumii spirituale care contine o cantitate infima din aceea lumina care sa tina tot universul asta cu noi in viata.Paradoxul vine aici prin faptul ca noi ne aflam exact in mijlocul acestei luminii infinite exact in centrul ei(vasului spiritual).Problema este ca noi nu o percepem si tot ceea ce te invata Intelepciunea Cabala este cum putem percem aceasta lumina si treptat trepatat sa intram in totalitate in ea,exact cum treptat treptat am fost indepartati de ea.Datorita faptului ca noi toti suntem un singur suflet si aceast suflet trebuie corectat,nimeni nu poate ajunge in starea finala a corectarii personale si a atingerii lumii infinite pana cand ultima persoana din lume o va face la fel ca si ceilalti.Concluzie:Nici o persoana pana in ziua de azi nu a atins acesta lume infinita nici cei mai mari dintre intelepti cu toate ca ei au trecut pragul spiritual al lumii acesteia si au atins cele mai inalte trepte spirituale.
De ce exista respingerea aceasta fata de lumii spiritualitatii?Deoarece nu poti credea in ceva pe care nu simti.Si este perfect normal.Faptul ca tu sau altcineva nu mai intelege din ''prima'' ce scriu si cred ca sunt nebun de legat este foarte normal.Stii de exemplu daca tu de duci la Ravul meu si ii spui ca,crezi in Dumnezeu te va face nebun.Pt ca nu poti credea in ceva ce nu il percepi.Adevarat?Perceperea Creatorului este un proces nu lung dar foarte greu de trecut la inceput.de ce?in primul rand iti trebuie sa ai in tine dorinta pt acest lucru.Daca nu ai aceasta dorinta nu poti face nici macar un mmmmm de pas chiar daca eu iti scriu pagini de teorii si explicatii care pana la urma sa zicem ti se vor parea logice dptdv.si nici daca iti voi trage o mama de bataie(scuza-mi expresia) nu vei avea aceasta dorinta.Asta dovedeste inca o data ca a cucerii lumea spirituala inseamna sa ai tu aceasta alegere pura care sa vina din interiorul tau si anume alegerea contopirii cu Creatorul cu calitatii LUI DE A DARUI.Daca aceasta alegere nu este libera niciodata nu se poate indeplinii.De aceea niciodata cineva trebuie sa fie fortat in drumul lui spiritual.Fiecare dintre noi ne aflam in aceast drum dar la un nivel diferit de percepere a lumii infinte pe care ne aflam in deja.
acum cei ce studiaza Cabala au o viata foarte normala si sunt obligati sa se casatoreasca sa isi construiasca familie sa munceasca sa isi indeplineasca toate legiile lumii acesteia.In paralel cu acest lucru trebuie sa isi dedice minimum 2-3 ore de studiu pe zi pt a putea progresa in spiritualitate.Asa cum in lumea aceasta 1+1 face 2 si trebuie respectat acest lucru asa si in lumea spirituala 1+1 face 2 si trebuie reaspectat.Deci de fapt ceea ce Cabala te invata este balanta perfecta dintre viata de zi cu zi si lumea spirituala.Nu EXISTA asa ceva ca eu sunt spiritual si ca lumea(cetatenii) aceasta este fara importatna in ochiii mei si ei nespirituali.Ex.:Vezi Doamne eu sunt spiritual si astia de langa mine sunt niste nimicuri oameni indepartati de Dumnezeu,asa cum din pacate asa zisii oamni spirituali ai acestei lumii se cred din pacate.Ma refer la ''oameni spirituali'' din toate neamurile fara nici o exeptie, sa nu ma fac gresit inteles ca iau partea unuia sau altuia.Singurul lucru iesit din comun aici ca pt a studia si progresa spritualitate trebuie sa o faci numai cu cei care au aceieasi dorinta ca si tine si astfel ajutand unul pe celalalt in progresul spiritual pt ca asa cum am mai scris mai sus Singur niciodata nu poti progresa spiritual.Urcarea pe treptele spirituale se face pe linia de mijloc si anume tranformarea dorintelor noastre egoiste(cu care am fost nascuti) in altruiste

Ok vad ca iarasi m-am lungit la vorba si nu te las sa analizezi ce-am scris
Dar te-as ruga un lucru daca se poate...eu iti pot trimite cartea Dezvaluirea Intelepciunii Cabala care este scrisa la un nivel care oricine in poate intelege nefiind multi termeni cabalisti in ea si in nr redus de pagin 140.In aceasta carte poti avea explicat mai pe larg cam tot eu incerc sa iti explic in cateva randuri, lucru imposibil de altfel.Aceasta carte o poti copia de linkul romanesc de kabbala ce e atasat numelui meu sau ti-o pot trimite pe adresa ta personala in caz de vei dori sa o copiezi la xeros pt a nu o citi prin calculator...
Ramane la alegera ta bineneteles...
O zi frumoasa in continuare si un weekend placut

Cu respect,Adrian

Vezi profilul utilizatorului

24 Re: Biblia-Tanah si Cabala la data de Vin Aug 15, 2008 7:27 am

Fresh


muritor de rand
Adi Baruch, incearca sa dai replici mai scurte si sa te incadrezi in subiect si in forum. Pentru mesaje personale exista Mess, chat si MP.

Vezi profilul utilizatorului

25 Re: Biblia-Tanah si Cabala la data de Vin Aug 15, 2008 8:14 am

Adi Baruch


muritor de rand
ok

Vezi profilul utilizatorului

Continut sponsorizat


Sus  Mesaj [Pagina 1 din 2]

Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum