Forum de spiritualitate

Subiecte similare
  Ultimele subiecte
  » Mai este cineva pe aici?
  Dum Aug 11, 2013 8:58 am Scris de Tudorel666

  » CRESTINI fara denominatiune
  Sam Mar 09, 2013 7:18 pm Scris de crestinul

  » Cine este in realitate Isus!
  Dum Iul 08, 2012 2:11 pm Scris de Fairy

  » NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE
  Dum Iul 08, 2012 2:06 pm Scris de Fairy

  » Ok
  Mier Iun 16, 2010 11:37 am Scris de Tudorel666

  » ARMONII MAJORE 2010...autor Mihai LEONTE
  Mar Iun 15, 2010 3:42 am Scris de Mihai LEONTE

  » vizitati
  Lun Iun 14, 2010 9:59 am Scris de padawanu

  » REVERII ADVERSE...poezii de Mihai LEONTE
  Joi Iun 10, 2010 4:16 am Scris de Mihai LEONTE

  » SCRIERI INOCENTE...de Mihai LEONTE
  Vin Iun 04, 2010 4:05 pm Scris de Mihai LEONTE

  » Cenzura istoriei!!!
  Joi Iun 03, 2010 6:37 pm Scris de Ancuta

  » Distihurile lui Bujor...autor Mihai LEONTE
  Mar Mai 25, 2010 3:28 am Scris de Mihai LEONTE

  » Despre crestinismul originar
  Lun Mai 24, 2010 11:41 am Scris de Tudorel666

  » Dorurile mele
  Sam Mai 22, 2010 11:39 am Scris de Tudorel666

  » VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE
  Mier Mai 19, 2010 4:24 am Scris de Mihai LEONTE

  » MIRAJELE ALBASTRE...poezii de Mihai LEONTE
  Mier Mai 12, 2010 4:18 pm Scris de Mihai LEONTE

  » APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE
  Dum Mai 09, 2010 7:04 am Scris de Mihai LEONTE

  » RENASTEREA ZAMOLXIANISMULUI RELIGIA STRABUNILOR ROMANILOR
  Mier Mar 24, 2010 12:01 pm Scris de HareKrishna

  » Vishnuism-monoteismul hindus
  Mier Mar 24, 2010 11:59 am Scris de HareKrishna

  » Despre capitalismul salbatic
  Mar Mar 02, 2010 2:54 pm Scris de wima2203

  » Ce nu se spune despre Miscarea Legionara?
  Mar Mar 02, 2010 2:39 pm Scris de wima2203

  » E Omul urmasul lui Adam?
  Dum Ian 31, 2010 9:46 pm Scris de Anticristul01

  » Bine v-am gasit!
  Dum Ian 31, 2010 8:13 pm Scris de Anticristul01

  » POZE USERI
  Joi Ian 28, 2010 3:37 pm Scris de IrinucaM

  » Inaugurarea celei mai inalte cladiri din lume-DUBAI 2009
  Mar Ian 12, 2010 9:06 pm Scris de Anticristul

  » Arte martiale
  Lun Ian 11, 2010 4:00 am Scris de IrinucaM

  » Scrisoare adresata FEDERATIEI RUSE
  Lun Ian 11, 2010 3:19 am Scris de IrinucaM

  Cine este conectat?
  In total sunt 2 utilizatori conectati: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 2 Vizitatori

  Nici unul

  [ Vizualizeaza toata lista ]


  Recordul de utilizatori conectati a fost de 28, Joi Oct 02, 2014 3:20 am
  Cautare
   
   

  Rezultate pe:
   


  Rechercher Cautare avansata


  Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

  Despre IDOLATRIE

  Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

  In jos  Mesaj [Pagina 1 din 2]

  1 Despre IDOLATRIE la data de Dum Mai 18, 2008 1:32 pm

  Idoli contemporani si Invierea zeilor

  Unii autori sustin ca in epoca noastra tehnologica si informationala este inutil sa mai vorbim despre idolatrie. Noi suntem prizonierii faptei, lipsiti total de constiinta istorica; ne inchinam faptei si nu proiectam faptele noastre in Legea morala ultima. Gandirea noastra este incapabila de a mai recunoaste idolatria, de a o mai izola si condamna. Ne inchinam faptelor mai presus de orice!

  MINERVA - zeita intelepciunii - patroneaza idolatria intelectuala si ea are si astazi temple si altare in mai toate orasele lumii. Publicatiile vorbesc despre "altarul stiintei si cunostintei", numind cladirile care adapostesc scoli si facultati "temple" ale cunoasterii.
  Daca a cunoaste inseamna a lua legatura cu realitatea si a o intelege, atunci numai cunoasterea de Dumnezeu si prin Dumnezeu este calea prin care se poate ajunge la ea. Apostolul Pavel ne spune ca oamenii de stiinta si cultura s-au falit, ca sunt intelepti si "au inebunit" (Rom. 1:22).
  Nebunie este "o stare de confuzie generala, in care omul pierde legatura cu realitatea, traind intr-o lume a fantasmelor".
  Nu ne putem baza pe "datele stiintifice"! "Adevarurile" stiintifice se schimba la fiecare cativa ani.

  Oamenii fara Dumnezeu sunt sortiti sa "bajbaie" prin intunerec o realitate din care au alungat "lumina" prezentei lui Dumnezeu: "El (Dumnezeu) a facut ca toti oamenii, iesiti dintr-unul singur, sa locuiasca pe toata fata pamintului; le-a asezat anumite vremuri si a pus anumite hotare locuintei lor, ca ei sa se sileasca sa-l gaseasca! Caci in El avem viata, miscarea si fiinta,… : "Suntem din neamul lui ..." (Fapte 17:26-27).


  Inca de la inceputurile poporului lor, evreii au avut sarcina de a aduce omenirii ideea unui Dumnezeu universal, a unui Dumnezeu al moralitatii.
  In conceptia iudaica, Dumnezeu nu are calitati fizice, este infinit, iar existenta sa nu poate fi nici macar dovedita. Misiunea iudaismului este sa invete omenirea ca, sub un singur Dumnezeu, nu exista decat un singur standard universal de comportament etic si de dreptate.

  Atata timp cat nu cunoastem Cuvantul lui Dumnezeu foarte bine si nu stim ce inseamna cu adevarat caracterul lui Dumnezeu, mintile noastre sunt creatoare de zei! Chiar si printre cei pocaiti sunt multi care aleg din caracterul lui Dumnezeu doar ceea ce le convine, afirmand cu inocenta:”Dumnezeu este Bine! Dumnezeu este Dragoste! Dumnezeu ii iubeste pe toti in mod neconditionat! … etc … etc”. S-a ajuns astazi sa ne concentram asupra "anumitor atribute" ale lui Dumnezeu, fara sa-l luam in seama pe Dumnezeu insusi. Sunt Biserici care accentueaza "credinta" si considera ca aceasta ar putea misca universul. Altii accentueaza "dragostea", ca pe o apa inundind pina la distrugere orice institutie de disciplina a sfinteniei si dreptatii. Exista inca si altii care au ajuns sclavii "bucuriei sfinte", care transforma adunarile in iarmaroacei. Ei uita ca "bucuria Domnului" nu vine niciodata fara decenta si sfintenia prezentei Lui.

  Iertare, dreptate, suveranitate, sfintenie, neprihanire, manie! Toate sunt atribute ale lui Dumnezeu, neexistand o ierarhie a acestora. Acestea sunt interconectate intr-un sistem, fiecare vorbind despre celalalt. Natura lui Dumnezeu este neschimbatoare. Dumnezeu nu ne iubeste in mod neconditionat, ci cere pocainta si credinta in Isus Hristos!

  Conform iudaismului, idolatrie inseamna a considera un lucru ca avand valoare mai mare decat Dumnezeu. O persoana care pune mai mult pret pe bani, obiecte materiale, statut social, putere, munca, prestigiu sau chiar educatie, si le considera a fi de importanta suprema, comite idolatrie. Ei transforma aceste lucruri in "zei".


  Spunem ca orice sau oricine poate fi idol, orice fiinta sau lucru pe care il iubim. Partenerul de viata, mai ales, si vedem cum Adam si Eva s-au subordonat unul altuia, ascultand mai mult unul de altul decat de Creator. Aceasta a fost inainte de caderea in pacat. Dar un aspect mai putin discutat este acela ca si atunci cand ei au ascultat de faptura(sarpe), in loc sa asculta de Facator, ei au practicat idolatria. Din acel moment a inceput discordia dintre Adam si Eva, ura reciproca dintre sexe. Adam acuza pe Eva inaintea lui Dumnezeu, Eva incepe resentimentul fata de stapanirea ei de catre Adam. Se pare ca din acest moment incep toate formele de misoginie si homosexualitate, suficienta fata de ei insisi.

  Homosexualitatea este “o uraciune” (To’Ebah). In Vechiul Testament, acest cuvant desemneaza comportamentul idolatrie, a carui consecinta este moartea. Idolatrie este fapta pentru care i s-a spus fiintei umane ca va muri, inca din Rai. Cand este pervertita lucrarea Creatorului, Adam si Eva se intorc fiecare spre el insusi. Are loc o exagerarea a deosebirii celor doi, pana la discordie si ocultarea acesteia pana la autosuficienta.
  Hristos a inceput restaurarea umanitatii prin restaurarea cuplului heteroxexual, intemeiat pe antinomia persoanelor, “ca ei sa fie unul precum si NOI UNUL suntem”.

  Homosexualitatea, este in contradictie cu actul creator al lui Dumnezeu, este o pervertire a insesi relatiei cu Dumnezeu. Ea “este anticreationala in structura ei, fiindca estompeaza separarile pe care Dumnezeu le-a facut in haosul originar”.
  Inversiunea sexuala ascunde chipul dumnezeiesc treimic, fiind un obstacol in calea asemanarii cu Dumnezeu, impiedicand-o sa se realizeze ca ipostas creat dupa chipul Ipostasului necreat fiindca a slujit idolatriei de sine.

  Orice ocultare a deosebirii existentiale este un pacat, nu numai homosexualitatea.
  Idolatria este originea homosexualitatii, dupa cum arata Sf. Ap. Pavel:”…ca unii pagani, care au preschimbat adevarul lui Dumnezeu in minciuna si s-au inchinat si au slujit fapturii in locul Facatorului..” Idaolatria confunda Creatorul cu creatura si, din acest motiv, ramane inchisa in lumea creatului, care-si este suficienta ei insesi, fara Dumnezeu.

  In prezent, in societatea noastra prolifereaza divorturile, concubinajele si este ridicata in slavi homosexualitatea! In plus, practicile sexuale anormale sunt din nou ridicate la rang de religie. Tinerii, mai ales, indepartati din famile de Cuvantul lui Dumnezeu, urmeaza toate aceste invataturi pagane si le practica!  Cupidon - zeul dragostei si-al pasiunii este viu, de asemeni! Dragostea este o traire minunata, dar sa faci din ea o abandonare sub robia instinctelor primare este o decadenta echivalenta cu inchinare la idoli. Citind cu atentie capitolul 7 din cartea Proverbelor, vom descoperi ceva uitat astazi: dragostea carnala era practicata in vechime sub mantia inchinaciunii: "Eram datoare cu o jertfa de multumire, azi mi-am implinit juruintele" (7:14). Patul este descris metaforic drept un altar: "Mi-am impodobit patul cu invelitori, cu asternuturi de pinzeturi din Egipt; mi-am stropit asternutul cu smirna, aloe si scortisoara. Vino sa ne imbatam de dragoste pina dimineata, sa ne desfatam cu dezmierdari!" (7:16-18 ) . Sfatul dat in finalul capitolului este valabil si astazi: "Sa nu ti se abata inima spre calea unei astfel de femei, nu te rataci pe cararile ei. Caci ea a facut sa cada multe jertfe (jocul de cuvinte este evident) si multi sunt cei pe care i-a ucis ea. Casa ei este drumul spre locuinta mortilor, drumul care coboara spre locasurile mortii" (7:25-27).
  Alaturi de Cupidon, BACHUS - zeul "petrecerilor" si MAMON - ZEUL POSESIUNILOR MATERIALE stau pe tronuri de cinste in zilele noastre.

  Chiar si fara pomenirea lui Bachus, traim intr-o societate care cheltuieste miliarde de dolari ca sa se "imbete" in placeri, ca sa iasa din "terna existenta mecanica a zilelor" si sa se abandoneze in aiurarile visatoare ale unei fantezii bolnave si inrobita de pofte.

  Traim intr-o societate imatura, pacalita cu usurinta de Cel rau cu "jucariile" comfortului contemporan. Fiecare vrem sa adunam mai mult si mai mare. Ne uitam in curtea vecinului si vrem sa avem mai mult ca el.

  Prin contrast cu "petrecaretii", copiii lui Dumnezeu, trebuie sa prefere realitatea in locul iluziei, nu fug intr-o inconstienta dezumanizare, refuza robia poftelor animalice si traiesc frumos "ca in timpul zilei" (caci petrecerile se tineau noaptea, iar imoralitatea astepta de obicei perdeaua intunerecului): "Ajunge, in adevar, ca in trecut ati facut voia Neamurilor si ati trait in desfrinari, in pofte, in betii, in ospete, in chefuri si in slujiri idolesti neingaduite. De aceea se mira ei ca nu alergati impreuna cu ei la acelasi potop de desfriu si va batjocoresc" (1 Petru 4:3-4).

  Inclinarea spre avaritie ne dezechilibreaza launtric si ne face incapabili pentru slujirea lui Dumnezeu: "Nimeni nu poate sluji la doi stapini, caci sau va uri pe unul si va iubi pe celalalt; sau va tinea la unul si va nesocoti pe celalalt: Nu puteti sluji lui Dumnezeu si lui Mamona" (Mat. 6:24).


  Dar idolii nu se sfiesc sa intre si in "curtea Templului." Degeaba i-a asezat Solomon afara din oras, "pe muntele din fata Ierusalimului" (1 Regi 11:7). Idolii s-au strecurat in cetate si au patruns in inimile celor din poporul Domnului.
  Si daca cei de mai sus sunt un pericol evident, de care mai stim si mai vrem sa ne pazim, iata citiva idoli prefacuti, care s-au furisat printre noi, purtind mastile religioase onorabile.

  Vezi profilul utilizatorului

  2 Re: Despre IDOLATRIE la data de Dum Mai 18, 2008 6:29 pm

  No Name


  inger
  Foarte la obiect ,tot ce ai scris ! :arrow:

  Vezi profilul utilizatorului

  3 Re: Despre IDOLATRIE la data de Dum Mai 18, 2008 7:08 pm

  No Name


  inger
  Ce parere aveti despre ultima "carpa sfanta"...pe care o pupa ortodocsi asa zisul "braul Maicii Domnului"...//???

  Vezi profilul utilizatorului

  4 Re: Despre IDOLATRIE la data de Dum Mai 18, 2008 7:20 pm

  The Beast

  avatar
  muritor de rand
  Inca o mostra de irational, de suspendarea volitiva a gandirii.

  Vezi profilul utilizatorului

  5 Re: Despre IDOLATRIE la data de Dum Mai 18, 2008 7:25 pm

  No Name


  inger
  totusi este tot un fel de manipulare demonica ...mai evlavioasa...demoni din sfera joasa a volatilitatii affraid

  Vezi profilul utilizatorului

  6 Re: Despre IDOLATRIE la data de Dum Mai 18, 2008 7:35 pm

  Daca tot il avem pe Anton printre noi, poate faceti o clasificare a diavolilor, ca eu nu prea ii cunosc prea bine! EVIL

  Vezi profilul utilizatorului

  7 Re: Despre IDOLATRIE la data de Dum Mai 18, 2008 8:07 pm

  Lucretia

  avatar
  muritor de rand
  ~
  Intr-adevar, foarte interesant ce ai scris Terro

  No Name a scris:totusi este tot un fel de manipulare demonica ...mai evlavioasa...demoni din sfera joasa a volatilitatii affraid

  Nu stiu daca este o manipulare demonica , insa este o forma de manipulare .

  Totusi haideti sa vedem lucrurile si altfel. Oamenii care se duc acolo au speranta ca o putere divina ii va ajuta . Unii dintre ei nu au mai ramas decat cu speranta. Si uneori aceasta speranta ( mai ales cand credinta ca cineva ii va ajuta se alatura ei), face minuni. Un om care nu mai are nici speranta ramasa, este, dupa parerea mea, pierdut.


  ~

  Vezi profilul utilizatorului

  8 Re: Despre IDOLATRIE la data de Dum Mai 18, 2008 8:15 pm

  No Name


  inger
  Lucretia a scris:~
  Intr-adevar, foarte interesant ce ai scris Terro

  No Name a scris:totusi este tot un fel de manipulare demonica ...mai evlavioasa...demoni din sfera joasa a volatilitatii affraid

  Nu stiu daca este o manipulare demonica , insa este o forma de manipulare .

  Totusi haideti sa vedem lucrurile si altfel. Oamenii care se duc acolo au speranta ca o putere divina ii va ajuta . Unii dintre ei nu au mai ramas decat cu speranta. Si uneori aceasta speranta ( mai ales cand credinta ca cineva ii va ajuta se alatura ei), face minuni. Un om care nu mai are nici speranta ramasa, este, dupa parerea mea, pierdut.


  ~


  hai sa te pun in dificultate ...

  de ce in Moldova ,unde sunt atatea manastiri pe m patrat ,si unde aparent oamenii sunt religiosi si evlaviosi ....exista atata ignoranta si saracie sociala si spirituala ,unde crimele ,betiile ,curviile ,pedofilie ,incest ...sunt la ele acasa...desii pupa duminica crucile ,sticlele mazgalite ,lemne ,cioante de sfinti ,carpe sfintite ...dar ei tot prosti si ignoranti si bolnavi raman ???? affraid

  Vezi profilul utilizatorului

  9 Re: Despre IDOLATRIE la data de Dum Mai 18, 2008 8:54 pm

  Lucretia

  avatar
  muritor de rand
  No Name a scris:

  hai sa te pun in dificultate ...

  de ce in Moldova ,unde sunt atatea manastiri pe m patrat ,si unde aparent oamenii sunt religiosi si evlaviosi ....exista atata ignoranta si saracie sociala si spirituala ,unde crimele ,betiile ,curviile ,pedofilie ,incest ...sunt la ele acasa...desii pupa duminica crucile ,sticlele mazgalite ,lemne ,cioante de sfinti ,carpe sfintite ...dar ei tot prosti si ignoranti si bolnavi raman ???? affraid


  Sunt de acord cu tine.. insa tot sunt de parere ca uneori , mai ales cand un om se simte pierdut, daca faptul ca el se duce la braul acela sau la o icoana il face sa se simta mai bine.. macar asa.. Lumea inca nu este suficient de evoluata , sau mai bine zis.. prea putini sunt atat de evoluati incat sa nu mai simta nevoia sa se uite la un brau sa la vreo cruce ca sa se simta bine si purificat


  ~

  Vezi profilul utilizatorului

  10 Re: Despre IDOLATRIE la data de Dum Mai 18, 2008 8:58 pm

  No Name


  inger
  Lucretia a scris:
  No Name a scris:

  hai sa te pun in dificultate ...

  de ce in Moldova ,unde sunt atatea manastiri pe m patrat ,si unde aparent oamenii sunt religiosi si evlaviosi ....exista atata ignoranta si saracie sociala si spirituala ,unde crimele ,betiile ,curviile ,pedofilie ,incest ...sunt la ele acasa...desii pupa duminica crucile ,sticlele mazgalite ,lemne ,cioante de sfinti ,carpe sfintite ...dar ei tot prosti si ignoranti si bolnavi raman ???? affraid


  Sunt de acord cu tine.. insa tot sunt de parere ca uneori , mai ales cand un om se simte pierdut, daca faptul ca el se duce la braul acela sau la o icoana il face sa se simta mai bine.. macar asa.. Lumea inca nu este suficient de evoluata , sau mai bine zis.. prea putini sunt atat de evoluati incat sa nu mai simta nevoia sa se uite la un brau sa la vreo cruce ca sa se simta bine si purificat


  ~

  pai atunci de ce nu mergem toti la bar ..sa bem un litru de tuica ...sa ne simtim si mai bine ... lol!

  si la sfarsit e acelasi efect ...ca dupa o betie .. king

  Vezi profilul utilizatorului

  11 Re: Despre IDOLATRIE la data de Dum Mai 18, 2008 11:01 pm

  Vizitato


  Vizitator
  No Name a scris:Ce parere aveti despre ultima "carpa sfanta"...pe care o pupa ortodocsi asa zisul "braul Maicii Domnului"...//???
  Alta inventie care prinde la fraieri........ norocul ortodocsilor e ca exista prea multi fraieri usor de inselat si de manipulat. Dupa oase si cadavre au trecut la carpe...... lol!

  12 Re: Despre IDOLATRIE la data de Lun Mai 19, 2008 1:47 pm

  No Name


  inger
  urmeaza ...sandalele MAICII DOMNULUI !!! Basketball

  vina nu o poarta inselatii ...ci INSELATORII!! bounce

  Vezi profilul utilizatorului

  13 Re: Despre IDOLATRIE la data de Lun Mai 19, 2008 4:42 pm

  Inca de la inceputurile poporului lor, evreii au avut sarcina de a aduce omenirii ideea unui Dumnezeu universal, a unui Dumnezeu al moralitatii.
  In conceptia iudaica, Dumnezeu nu are calitati fizice, este infinit, iar existenta sa nu poate fi nici macar dovedita. Misiunea iudaismului este sa invete omenirea ca, sub un singur Dumnezeu, nu exista decat un singur standard universal de comportament etic si de dreptate.


  Conform iudaismului, idolatrie inseamna a considera un lucru ca avand valoare mai mare decat Dumnezeu. O persoana care pune mai mult pret pe bani, obiecte materiale, statut social, putere, munca, prestigiu sau chiar educatie, si le considera a fi de importanta suprema, comite idolatrie. Ei transforma aceste lucruri in "zei".
  Cupidon - zeul dragostei si-al pasiunii este viu, de asemeni! Dragostea este o traire minunata, dar sa faci din ea o abandonare sub robia
  Chiar si fara pomenirea lui Bachus, traim intr-o societate care cheltuieste miliarde de dolari ca sa se "imbete" in placeri, ca sa iasa din "terna existenta mecanica a zilelor" si sa se abandoneze in aiurarile visatoare ale unei fantezii bolnave si inrobita de pofte.


  Buna seara la toti membrii forumului ista.Asta este prima mea intrare si promit ca nu ultima. I-mi permit sa urez forumului sa creeze intelegere intre noi si cei mai destepti sa indrumeze pe cei mai slabi pe drumul bun.
  Am sarit la subiectul ista din intamplare si ce m`a sezizat este spiritul si intentia in ce este scris care fara gresala nu este gandit si scris in adevaratul Crestinism. Crestinismul adevarat este cel care iarta si da al doilea obraz nu cel care aduce ura si prin idei gresite indeparteaza de el oamenii.
  Cand se bazeaza o teza pe temelii gresite, bineinteles ca totul este gresit in continuare. Exact ce s`a intamplat aci. A pretinde ca crestinismul se impotriveste la idoli si la hocus-pocus,asta este pur si simplu neadevarat.
  Neadevarat deoarece crestinii, cel putin majoritatea lor se roaga si inchina la statui si la icoane. Crestinii ,ca evreii cred in Sfanta Biblie si nu ca evreii si in Noul testament. In cele zece porunci care sunt porunci sfante se afla o porunca care opreste a se inchina la statui si alte lucruri. Nu se permite nici o schimbare la textele poruncilor. Explicatia obisnuita ca credinciosi nu se roaga la statui ci la ce reprezinta ele este o replica buna pentru slabi la minte.
  Crestinitatea este religia monoteista cea mai idolista din cele trei religii. Nu la Islam si nu la judaism nu vei gasi in casele de rugaciune nu statui si nu picturi de fintesi nu se saruta mainile preotii si tot felul de relicve ,exact cum li s`a dat ordin.
  Pe mine m`a socat ca evreii,sarmani sunt invinovatiti de idolatrie deoarece , dupa scrisele onoratului ei ca si cum da mai multa importanta banilor si bunulor decat la D-zeu. Eu as pretinde ca asta este cea mai josnica ideie aci, de fapt ANTISEMITISM ambalat in religie crestina dar dupa ce m`am gandit un moment, am ajuns la concluzia ca cele scrise sunt de fapt anticrestine mai mult decat antisemite. Fiecare persoana cu minte si logica va intelege ca tot ce a scris domnul este ca o sabie cu doua taisuri. Valoarea lor pentru crestinitate este negativa. Asta-i parerea mea.

  Vezi profilul utilizatorului

  14 Re: Despre IDOLATRIE la data de Lun Mai 19, 2008 5:06 pm

  Heruer


  inger
  No Name a scris:
  Lucretia a scris:~
  Intr-adevar, foarte interesant ce ai scris Terro

  No Name a scris:totusi este tot un fel de manipulare demonica ...mai evlavioasa...demoni din sfera joasa a volatilitatii affraid

  Nu stiu daca este o manipulare demonica , insa este o forma de manipulare .

  Totusi haideti sa vedem lucrurile si altfel. Oamenii care se duc acolo au speranta ca o putere divina ii va ajuta . Unii dintre ei nu au mai ramas decat cu speranta. Si uneori aceasta speranta ( mai ales cand credinta ca cineva ii va ajuta se alatura ei), face minuni. Un om care nu mai are nici speranta ramasa, este, dupa parerea mea, pierdut.


  ~


  hai sa te pun in dificultate ...

  de ce in Moldova ,unde sunt atatea manastiri pe m patrat ,si unde aparent oamenii sunt religiosi si evlaviosi ....exista atata ignoranta si saracie sociala si spirituala ,unde crimele ,betiile ,curviile ,pedofilie ,incest ...sunt la ele acasa...desii pupa duminica crucile ,sticlele mazgalite ,lemne ,cioante de sfinti ,carpe sfintite ...dar ei tot prosti si ignoranti si bolnavi raman ???? affraid

  no name te rog sa ma scuzi si sa nu te superi. Pana in acest moment am citit toate postarile tale si m-am distrat copios. Probabil acest ras a atras imensa, pantagruelica ineptie pe care ai debitat-o mai sus. Impresia pe care mi-ai creat-o prin postarile tale a fost confirmata de aceasta ultima postare. Ifatuare si infantilism dublate de intoleranta si violenta verbala datorate, probabil si unei culturi precare. Pacat. Daca te rezumai numai la postarile "umoristice" mai era cum mai era, dar asa .... nu stiu, ... voi vedea.

  Vezi profilul utilizatorului

  15 Re: Despre IDOLATRIE la data de Lun Mai 19, 2008 5:22 pm

  No Name


  inger
  bine ai venit sau SHALOM ...sper sa te simti bine pe acest FORUM SPIRIT LIBER !

  EL -GHIBORR sa fie cu tine ! cheers....derbedeule !! :arrow:

  Vezi profilul utilizatorului

  16 Re: Despre IDOLATRIE la data de Lun Mai 19, 2008 5:27 pm

  No Name


  inger
  no name te rog sa ma scuzi si sa nu te superi. Pana in acest moment am citit toate postarile tale si m-am distrat copios. Probabil acest ras a atras imensa, pantagruelica ineptie pe care ai debitat-o mai sus. Impresia pe care mi-ai creat-o prin postarile tale a fost confirmata de aceasta ultima postare. Ifatuare si infantilism dublate de intoleranta si violenta verbala datorate, probabil si unei culturi precare. Pacat. Daca te rezumai numai la postarile "umoristice" mai era cum mai era, dar asa .... nu stiu, ... voi vedea.

  mersi de caracterizare ...si te salut cu PROV 18;1-2 !
  affraid

  Vezi profilul utilizatorului

  17 Re: Despre IDOLATRIE la data de Lun Mai 19, 2008 6:20 pm

  Vizitato


  Vizitator
  No Name a scris:urmeaza ...sandalele MAICII DOMNULUI !!! Basketball

  vina nu o poarta inselatii ...ci INSELATORII!! bounce

  Tare faza cu sandalele... lol! lol! lol! da' poate si chilotii or sa apara cheers cheers cheers sau papucii Laughing Laughing Laughing

  Vina e a inselatilor pentru ca... cred in orice li se zice din lipsa de informare....... inselatorii nu au vina pentru ca ei doar emit "chestiile" nu le si impun..... daca prinde treaba la fraieri, care sunt prea multi din cauza ignorantei, asta e partea a 2. Norocul lor e ca sunt prea multi prosti incat sa creada asemenea tampenii....... auzi.... carpe sau oase care fac minuni..... Laughing Laughing Laughing

  18 Re: Despre IDOLATRIE la data de Lun Mai 19, 2008 6:24 pm

  Principala cauza a suferintei omului este ignoranta!

  Vezi profilul utilizatorului

  19 Re: Despre IDOLATRIE la data de Lun Mai 19, 2008 6:55 pm

  No Name


  inger
  totusi ...viclenia si profitarea de cei naivi ..este o caracteristica a lui LUCIFER ...

  ei s-au nascut in inselaciunea deja infaptuita de mult ///SUNT BOTEZATI SUGARI ...bagati direct pe topoganul religiilor traditionale ...fara sa o stie sau sa o vrea ...MEDITEAZA ..La Vey juniors.

  Vezi profilul utilizatorului

  20 Re: Despre IDOLATRIE la data de Mar Mai 20, 2008 7:00 am

  Domnule Terro, am citit si recitit ce ai scris in deschiderea subiectului si afara de aiureli care dracu stie de unde le-ai pescuit,ai scris lucruri care descopera ca esti stapanit de acea ignoranta ce a facut poporului meu 6 milioane de victime.

  Vreu sa explic ce ai scris:
  Conform iudaismului, idolatrie inseamna a considera un lucru ca avand valoare mai mare decat Dumnezeu. O persoana care pune mai mult pret pe bani, obiecte materiale, statut social, putere, munca, prestigiu sau chiar educatie, si le considera a fi de importanta suprema, comite idolatrie. Ei transforma aceste lucruri in "zei".
  Ce ai scris aci si bineinteles ca gandesti asa, fara a fi psihoanalist pot sa-ti zic ca esti nu numai incult si prostia ta te indeamna sa gasesti tzap induitor care sa-si ia pe el esecurile vietii tale.
  Te asigur ca nici un evreu nu se inchina la bani sau la altele.Nici la D-zeu evreii nu se inchina. Ei numai se roaga din adancul sufletul.
  Adevarat ca evreii dau mare importanta educatiei si pacat ca tu nu dai.
  Nu exista inca un popor in lume din care 67 de oameni au primit premiul Nobel de pace.
  Evreii sunt azi mai destepti ca pe ceilalti oameni ca tine i-au omorat in cursul istoriei.

  Inca un lucru,Judaismul pazeste sa impline toate legile care s`au dat omenirii prin cele 10 porunci, inclusiv ziua de Shabat si altele din VT. TOCMAI CRESTINII SUNT ACEIA CARE CONTINUA CU INCHINAREA LA STATUI,LA ICOANE SI SE STROPESC CU APA "SFANTA".

  INAINTE DE DESCHIZI ASA UN SUBIECT AR FI BINE SA TE INSTRUIESTI PUTIN.

  Vezi profilul utilizatorului

  21 Re: Despre IDOLATRIE la data de Mar Mai 20, 2008 10:31 am

  Vizitato


  Vizitator
  Pai, Der Bedeu, noi, daca nu cunoastem poporul evreu, spunem ce au spus sau scris si altii! EVIL

  Eu stiu ca la iudei IDOLATRIE= INVERSAREA IERARHIILOR. Ex. Punerea lui Isus, care a fost un om, la nivel de Dumnezeu este idolatrie. Am dreptate? Friends

  22 Re: Despre IDOLATRIE la data de Mar Mai 20, 2008 11:39 am

  Rada a scris:Pai, Der Bedeu, noi, daca nu cunoastem poporul evreu, spunem ce au spus sau scris si altii! EVIL

  Eu stiu ca la iudei IDOLATRIE= INVERSAREA IERARHIILOR. Ex. Punerea lui Isus, care a fost un om, la nivel de Dumnezeu este idolatrie. Am dreptate? Friends

  Oameni destepti, daca nu conosc poporul evreu de exemplu,cel mai bine a nu`l baga in discutie.
  La evrei si la musulmani , nu ca la crestini,idolii sunt pagani.Asta cuprinde statui ,icoane si picturi cu oameni si/sau animale. Nu vei gasi in cartile de rugaciune si in sinagogi si moschee poze,statui si icoane. Crestinii ca ei sunt mai isteti,cel putin asa cred, au adoptat in religia lor particularitati din alte religii nu monoteiste.
  Evreii nu cred ca Isus a fost Meshiah si asta este dreptul lor. Crestinii nu implinesc porunca a nu se inchina la statui, si asta este dreptul lor.Musulmanii au vrut si ei un Isus dar nu pe cel a crestinilor si l`au numit Mohamed,si asta este dreptul lor.
  Nu punerea lui Isus de catre crestini la rangul lui D-zeu se crede idolatrie ci inchinarea la statui, la icoane, la picturi si la relicve.
  Ai inteles?

  Vezi profilul utilizatorului

  23 Re: Despre IDOLATRIE la data de Mier Mai 21, 2008 4:44 am

  SAVIN


  vrajitor
  in cele zece porunci scrise pe piatra, aduse de pe muntele sinai, de mose, prima lege spune "eu sant dumnezeu, eu sant SINGURUL SI UNICUL, si sa nu va inchinati la dumnezei facuti din lemn sau piatra ".
  legile date evreilor sant in majoritate legi universale.
  "eu sant singurul", este o declaratie clara si precisa, nu este vorba de nimeni alcineva.
  si un dumnezeu care a creat universul nu are nevoie de miriam (maria), sa-i nasca un copil.
  si miriam nu putea sa fie virgina, ca era casatorita cu iosef.
  si pe urma, lumea se roaga practic vorbind, la o statuie. contra legi numarul unu.
  aicea este buba crestinismului. si atata timp ca lumea in majoritate era analfabeta, nu era o problema. dar este o problema azi, motiv pentru care in vest bisericele raman goale.
  si cine era desteptul, care anuleaza sambata, ca zi de odihna sfanta, cand este clar din vechiul testament, ca este sambata ziua sfintita ca ziua de odihna. ca in ziua a saptea, adica sambata, sa odihnit dumnezeu. mai mult, sambata vine de la cuvantul "savat", care se trage de la cuvantul "lisbot", adica sa opresti lucru. "svita", inseamna greva. deci ivritul "shabat", adica sambata nu este un cuvant intamplator.
  si cum este posibil ca cartea care contine vocea, vorba lui dumnezeu, sa fie numita "VECHIUL" TESTAMENT. cine a avut curajul sau obraznitia, si sant politicos, sa sustina ca vorba lui dumnezeu poate deveni veche ?!
  nu sant anti crestinism, dar sant pentru crestini care gandesc, si gandint, intreaba intrebari, celor care ar trebui sa stie.

  Vezi profilul utilizatorului

  24 Re: Despre IDOLATRIE la data de Mier Mai 21, 2008 6:12 am

  No Name


  inger
  Savin ...

  Si de unde stii care e ziua 7 ...de ex .ptr mine ziua 7 e marti ...a numerotat Dumnezeu zilele ...toate zilele au 24 h ...!

  Eu nu tin duminica zi de odihna ,si toate zilele ptr mine sunt la fel ..au 24 h ...si ma odihnesc in fiecare zi ...si???

  De ce nu scrie in VT ...ca NOE sau AVRAAM ...a tinut SABATUL ...?Sau IOV ?

  Iov era evreu sau nu ?Avrram era evreu sau nu ?

  Vezi profilul utilizatorului

  25 Re: Despre IDOLATRIE la data de Joi Iun 12, 2008 5:59 am

  Lucretia a scris:
  No Name a scris:

  hai sa te pun in dificultate ...

  de ce in Moldova ,unde sunt atatea manastiri pe m patrat ,si unde aparent oamenii sunt religiosi si evlaviosi ....exista atata ignoranta si saracie sociala si spirituala ,unde crimele ,betiile ,curviile ,pedofilie ,incest ...sunt la ele acasa...desii pupa duminica crucile ,sticlele mazgalite ,lemne ,cioante de sfinti ,carpe sfintite ...dar ei tot prosti si ignoranti si bolnavi raman ???? affraid


  Sunt de acord cu tine.. insa tot sunt de parere ca uneori , mai ales cand un om se simte pierdut, daca faptul ca el se duce la braul acela sau la o icoana il face sa se simta mai bine.. macar asa.. Lumea inca nu este suficient de evoluata , sau mai bine zis.. prea putini sunt atat de evoluati incat sa nu mai simta nevoia sa se uite la un brau sa la vreo cruce ca sa se simta bine si purificat


  ~
  Poate pentru ca:
  "Acolo unde e cetatea mai puternica, acolo bate DRACUL razboiul mai tare"
  Cauta totusi si vezi si ce s-a ridicat bun din Moldova.

  Vezi profilul utilizatorului http://www.nitzanconstantin.cabanova.ro

  Continut sponsorizat


  Sus  Mesaj [Pagina 1 din 2]

  Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

  Subiecte similare

  -

  » despre componente

  Permisiunile acestui forum:
  Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum