Forum de spiritualitate

Ultimele subiecte
» Mai este cineva pe aici?
Dum Aug 11, 2013 8:58 am Scris de Tudorel666

» CRESTINI fara denominatiune
Sam Mar 09, 2013 7:18 pm Scris de crestinul

» Cine este in realitate Isus!
Dum Iul 08, 2012 2:11 pm Scris de Fairy

» NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE
Dum Iul 08, 2012 2:06 pm Scris de Fairy

» Ok
Mier Iun 16, 2010 11:37 am Scris de Tudorel666

» ARMONII MAJORE 2010...autor Mihai LEONTE
Mar Iun 15, 2010 3:42 am Scris de Mihai LEONTE

» vizitati
Lun Iun 14, 2010 9:59 am Scris de padawanu

» REVERII ADVERSE...poezii de Mihai LEONTE
Joi Iun 10, 2010 4:16 am Scris de Mihai LEONTE

» SCRIERI INOCENTE...de Mihai LEONTE
Vin Iun 04, 2010 4:05 pm Scris de Mihai LEONTE

» Cenzura istoriei!!!
Joi Iun 03, 2010 6:37 pm Scris de Ancuta

» Distihurile lui Bujor...autor Mihai LEONTE
Mar Mai 25, 2010 3:28 am Scris de Mihai LEONTE

» Despre crestinismul originar
Lun Mai 24, 2010 11:41 am Scris de Tudorel666

» Dorurile mele
Sam Mai 22, 2010 11:39 am Scris de Tudorel666

» VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE
Mier Mai 19, 2010 4:24 am Scris de Mihai LEONTE

» MIRAJELE ALBASTRE...poezii de Mihai LEONTE
Mier Mai 12, 2010 4:18 pm Scris de Mihai LEONTE

» APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE
Dum Mai 09, 2010 7:04 am Scris de Mihai LEONTE

» RENASTEREA ZAMOLXIANISMULUI RELIGIA STRABUNILOR ROMANILOR
Mier Mar 24, 2010 12:01 pm Scris de HareKrishna

» Vishnuism-monoteismul hindus
Mier Mar 24, 2010 11:59 am Scris de HareKrishna

» Despre capitalismul salbatic
Mar Mar 02, 2010 2:54 pm Scris de wima2203

» Ce nu se spune despre Miscarea Legionara?
Mar Mar 02, 2010 2:39 pm Scris de wima2203

» E Omul urmasul lui Adam?
Dum Ian 31, 2010 9:46 pm Scris de Anticristul01

» Bine v-am gasit!
Dum Ian 31, 2010 8:13 pm Scris de Anticristul01

» POZE USERI
Joi Ian 28, 2010 3:37 pm Scris de IrinucaM

» Inaugurarea celei mai inalte cladiri din lume-DUBAI 2009
Mar Ian 12, 2010 9:06 pm Scris de Anticristul

» Arte martiale
Lun Ian 11, 2010 4:00 am Scris de IrinucaM

» Scrisoare adresata FEDERATIEI RUSE
Lun Ian 11, 2010 3:19 am Scris de IrinucaM

Cine este conectat?
In total este 1 utilizator conectat: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 1 Vizitator

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]


Recordul de utilizatori conectati a fost de 28, Joi Oct 02, 2014 3:20 am
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Islamofobia realitate sau nu?

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Islamofobia realitate sau nu? la data de Mier Mai 21, 2008 10:56 am

Ada_Pal


inger
Nu de multă vreme, rod al manipulărilor mediatice insistente, un nou concept a fost promovat și asimilat în jocul gândirii moderne – islamofobia. Toată lumea își permite să emită judecăți despre Islam, ridicate la rangul de sentințe universal-valabile, dar prea puțini se documentează apelând la sursele islamice originare (Coranul și Sunnah). Orice jurnalist semidoct este incitat să publice nelimitat informații trunchiate și distorsionate despre Islam pentru a crea și consolida un mod de receptare controlat prin fabricarea unei opinii publice negative asupra Islamului și musulmanilor, dar mult prea restrâns este dreptul la replică al celor care au autoritatea și cunoașterea necesară 6 a vorbi despre și în numele Islamului.


Cea mai facilă strategie de a ataca o religie se concretizează în demersurile de denigrare a exponentului său uman; astfel, atât pe vremea Profetului Muhammed (Pacea și binecuvântarea lui Allah / Dumnezeu fie asupra sa!), cât și în zilele noastre, Islamul este persiflat, blamat, asaltat, atacat prin ridiculizarea și discreditarea Profetului său (Pacea și binecuvântarea lui Allah / Dumnezeu fie asupra sa!). Istoria se repetă. Dacă în urmă cu 1400 de ani, Trimisul (Pacea și binecuvântarea lui Allah / Dumnezeu fie asupra sa!) era considerat nebun, poet sau vrăjitor de către cei care erau conștienți de adevărul profeției sale, dar ale căror interese mundane ar fi fost distruse prin recunoașterea și răspândirea ultimei revelații divine autentice, astăzi manipulăm masele ignorante prin informare tendențioasă și caricaturi ofensatoare.


Vezi profilul utilizatorului

2 Re: Islamofobia realitate sau nu? la data de Mier Mai 21, 2008 11:04 am

Ada_Pal


inger
Islamul și valorile musulmanilor

Cel mai grav factor în această ciocnire a culturilor nu îl reprezintă ignoranța, lipsa de comunicare veritabilă și receptivitate, ci aroganța incredibilă a occidentalului care se preface că nu înțelege de ce pretinde „celălalt” că a fost rănit. Se uită, în mod deliberat sau nu, că, așa cum identitatea rasială, în cadrul unui sistem democratic și umanist autentic, nu mai poate constitui subiectul prejudecăților și al discriminărilor înverșunate, nici identitatea religioasă, mult mai profundă, delicată și definitorie pentru individ decât cea rasială, nu poate fi ridiculizată sau atacată.

Vezi profilul utilizatorului

3 Re: Islamofobia realitate sau nu? la data de Mier Mai 21, 2008 12:58 pm

No Name


inger
Ada ...

de ce ISLAMUL ...a dorit sa se extinda in toata lumea prin sabie si razboi ?Nu putem nega factorii istorici !

Evreii niciodata nu au dorit teritoriile altor state ..si nu au dus o lupta de extindere si cucerire !

Vezi profilul utilizatorului

4 Re: Islamofobia realitate sau nu? la data de Mier Mai 21, 2008 1:21 pm

Ada_Pal


inger
No Name a scris:Ada ...

de ce ISLAMUL ...a dorit sa se extinda in toata lumea prin sabie si razboi ?Nu putem nega factorii istorici !!


Citat din Quran dovedeste contrariul:

"Și Allah este Cel care Aude, Atoateștiutor [Sami’, ’Alim].” (2: 256); „Deci îndeamnă! Tu ești numai un îndemnător, Tu nu ai putere asupra lor [ca să-i silești la credință]..” (88: 21-22); „Și de-ar fi voit Domnul tău, toți cei de pe pământ ar fi crezut laolaltă! Și oare tu îi silești pe oameni ca să fie credincioși? Nu poate niciun suflet să creadă decât cu voia lui Allah.” (10: 93); „Spune:Adevărul vine de la Domnul vostru! Cine voiește să creadă și cine voiește să nu creadă!” (18: 29).No Name a scris:Evreii niciodata nu au dorit teritoriile altor state ..si nu au dus o lupta de extindere si cucerire !

Pina in 1948 cind au intrat frumusel pe Marea Mediteraneana cu zecile de vapoare in Palestina ca "OASPETI" iar in citiva anisori au devenit OCUPANTI si de-atunci se chinuie saracii de ei sa-si traseze granitele....insa nu reusesc.............

Dar degeaba,inimioara lor a ramas legata de Rusia,Polonia,Romania,America,Etiopia,Irak si obiceiurile de acolo. De asta e plin forumul de ei,se simt ca la mama lor acasa.


Mai bine sa lasam subiectele politice pt mai tirziu la alt topic.Stiu ca esti nene inteligent si vrei sa fi iarasi offtopic ca de obicei. lol!

Vezi profilul utilizatorului

5 Re: Islamofobia realitate sau nu? la data de Joi Mai 22, 2008 1:41 pm

Ada_Pal


inger
Un impediment major în funcționarea benefică și eficientă a dialogului intercultural și interreligios îl constituie natura coercitivă a modului în care musulmanii sunt determinați să se autodefinească, reacționând la un discurs prestabilit; Foucault ne amintea de relația existentă dintre cei care dețin Puterea și modul în care este construit discursul oficial despre lume, în particular – discursul care definește alteritatea.

Luptăm împotriva terorismului, dar uităm de terorismul intelectual practicat cotidian. Actualmente, cultura occidentală deține puterea și, implicit, autoritatea de a propune un discurs „legitim” în descrierea celorlalți; în acest context, musulmanul este limitat la a se autodefini în mod negativ, prin excluderea a ceea ce nu este, afirmarea pozitivă a propriei identități și stabilirea termenilor „dezbaterii” rămânând apanajul celor puternici.

Nu întâmplător, chiar și atunci când musulmanii sunt chemați „la dialog”, sunt selectați musulmanii „moderați”, adică cei care subscriu tezelor celor care dețin controlul, uitându-se că orice musulman autentic e, prin excelență, un musulman moderat, Islamul în sine fiind o religie a căii de mijloc.
Toleranța promovată în baza principiilor laice, deși proclamă teoretic multiculturalismul, nu poate scăpa de tendințele hegemonice ale imperialismului cultural, practicat și consolidat de-a lungul istoriei; impunerea modelului occidental de cultură și civilizație ca normă și discreditarea sau anularea oricăror altor paradigme (religioase, politice, culturale) nu pare a accepta cu adevărat diferențele, ci a le asimila.

Se dezbate fervent conceptul de euroislam, se dorește fabricarea unui Islam european, asiatic, balcanic etc pentru a îndepărta musulmanul de Islamul originar și autentic; nu se dorește o lume fără musulmani, ci o lume fără Islam; nu se discută despre euro-musulmani, pentru că nu deranjează musulmanul „moderat”, „asimilat”, care nu mai cunoaște Coranul și tradiția profetică, ci musulmanul care respectă fundamentele religiei sale. Un exemplu cotidian, dar elocvent: „musulmanii” acceptați și „lăudați” în societatea occidentală sunt cei care mai merg la o bere, care nu sunt obsedați de rugăciuni și își mai permit o firească escapadă amoroasă... Un musulman cu barbă sau o musulmană care își poartă vălul devin automat fanatici și posibili extremiști. Aproape orice musulman a ajuns să fie identificat cu un potențial terorist, dar hărțuirea zilnică, imprecațiile, ofensele, incriminările, marginalizarea, discriminarea și chiar și aparent inofensivele glume inepuizabile vizând iminența manifestării unui presupus comportament agresiv sau barbar al musulmanului sau musulmancei transformă ceea ce ar trebui să fie o coexistență inteligentă și benefică, în stil islamic și autentic democratic , într-o periculoasă ciocnire și prăbușire a culturilor și civilizațiilor.

Vezi profilul utilizatorului

6 Re: Islamofobia realitate sau nu? la data de Mar Mai 27, 2008 9:06 pm

Hello


muritor de rand
Ada_Pal a scris:Islamul și valorile musulmanilor

Cel mai grav factor în această ciocnire a culturilor nu îl reprezintă ignoranța, lipsa de comunicare veritabilă și receptivitate, ci aroganța incredibilă a occidentalului care se preface că nu înțelege de ce pretinde „celălalt” că a fost rănit. Se uită, în mod deliberat sau nu, că, așa cum identitatea rasială, în cadrul unui sistem democratic și umanist autentic, nu mai poate constitui subiectul prejudecăților și al discriminărilor înverșunate, nici identitatea religioasă, mult mai profundă, delicată și definitorie pentru individ decât cea rasială, nu poate fi ridiculizată sau atacată.

Ai dreptate... occidentul face confuzie intre "toleranta" si "ignoranta" lasandu-va sa va imprastiati religia bolnava de care multi fug din tarile musulmane...si culmea in loc sa isi stearga picioarele de pres la intrare isi aduc noroiul cu ei...

Uite ce se intampla cand se aduna mai multi musulmani la gramada

" Islamizarea apare cand suficienti musulmani intr-o tara sa agite ala numitele "drepturi religioase"

Cand Corectitudinea politica si culturala a diverselor societati sunt de acord sa acorde drepturi pentru "rezonabilii" musulmani pentru drpeutrile religioase, ei isi iau si alte componente pe sub masa.

Atata timp cat populatia musulmana ramane in jurul procentului de 1% din orice tara ei vor fi priviti ca iubitori de pace minoritara si nu este nici o amnitare pentru nimeni. De fapt ei pot afisa articole, filme, stereotipuri din unicitatea lor colorata:

Statele Unite 1% musulmani
Canada 1,9% musulmani
Australia 1,5% musulmani
Italia -1,5 %musulmani
Norvegia 1,8 % musulmani


la 2% si 3% ei incep sa faca prozeritism la alte etnii si minoritati si grupuri dezafectate majoritatea recrutarilor facandu-le in inchsori si gastile stradale:

Danemarca- 2 % musulmani
Germania 3,7% musulmani
UK 2,7% musulmani
Spania 4% musulmani
Tailanda 4,6%musulmani

De la 5% exercita o influenta semnificativa asupra populatiei. Ei impun introducerea mancarii halal (curata dupa standardele islamice), asigurand slujbe de prepare a hranei mentru musulmani. Ei vor impune o presiune crescuta pe piata a produselor musulmane

Franta 8% musulmani
Filipine 5%musulmani
Suedia 5% musulmani
Netherland 5,5% musulmani
TrinidD&tOBAGO 5,6 %MUSULMANI

La acest punct ei vor lucra pentru a prelua puterea guvernamentala pentru a le permite sa se conduca singuri dupa legea Sharia, legea islamica. Ultimul scop al islamului nu este de a conduce lumea ci de a impune intregii lumi legea islamica.

Cand musulmanii ajung 10% din populatie, ei vor mari ilegalitatea ca nemultumire a conditiei lor (Paris- arderea masinilor). Orice actiune non musulmana jigneste islamul ca resultat amenintarile si revoltele (Amsterdam -caricaturile lui Mohamed)


Guyana -- Muslim 10%
India -- Muslim 13.4%
Israel -- Muslim 16%
Kenya -- Muslim 10%
Russia -- Muslim 10-15%

Dupa ce ajung 20% incep revoltele, formatiile de militia a jihadului, numeroase ucideri si distruger ide biserici si sinagogi.

Etiopia 32,8%

La 40% vei intalni raspandite masacre, acacuri crenice ale terorii si militia razboiului

Bosnia -- Muslim 40%
Chad -- Muslim 53.1%
Lebanon -- Muslim 59.7%


De la 60% te poti astepta la persecutii dezlantuite ale necredinciosilor si altor religii, genocid etnic sporadnic, folosirea legii Sharia ca arpa si taxa Jizya, taxa perceputa necredinciosilor.

Albania -- Muslim 70%
Malaysia -- Muslim 60.4%
Qatar -- Muslim 77.5%
Sudan -- Muslim 70%

Dupa 80% te astepti la curatire etnica si genocid:


Bangladesh -- Muslim 83%
Egypt -- Muslim 90%
Gaza -- Muslim 98.7%
Indonesia -- Muslim 86.1%
Iran -- Muslim 98% *
Iraq -- Muslim 97%
Jordan -- Muslim 92%
Morocco -- Muslim 98.7%
Pakistan -- Muslim 97%
Palestine -- Muslim 99%
Syria -- Muslim 90%
Tajikistan -- Muslim 90%
Turkey -- Muslim 99.8%
United Arab Emirates -- Muslim 96%

Oficialitatile in Iran- sustin ca sunt 1 milion de iranieni care s-au convertit de la Islam la crestinism- descris de guvernamantul iranian ca "exod in masa de la islam". Aceste conversiuni sunt considerate ilegale- discutiile au avut lor in parlamentul iranian - sa introduca penalitatea cu moartea oricarui nascut musulmani care s-a convertit la crestinism. Daca va fi legiferata, vom fi matori uciderii crestinilor cu proportia unui genocid in masa.

100% musulmani va fi anuntata pacea 'Dar-es-Salaam' - casa islamica a pacii care ar fi presupus sa fie pace pentru ca toti sunt musulmani

Afghanistan -- Muslim 100%
Saudi Arabia -- Muslim 100%
Somalia -- Muslim 100%
Yemen -- Muslim 99.9%

Bineineles ca nu este cazul. Pentru a satisface pofta de sange, musulmanii vor incepe sa sa ucida intre ei din diferite motive.

Este bine de reamintit ca in multe, multe tari ca Franta, populatia musulmana este centrata in ghetouri pe etnii. Musulmanii nu se integreaza largii comunitati. Asadar, ei exercita mai multa putere decat procentul natiunii o indica."

http://frontpagemagazine.com/Articles/Read...E2-75683AEED74D

Vezi profilul utilizatorului

7 Re: Islamofobia realitate sau nu? la data de Sam Mai 31, 2008 12:40 pm

Ada_Pal


inger
De citeva zile ,Palestina a sarbatorit Ziua de doliu -60 de ani de la Nakbe=Exodul palestinienilor din tara lor la care au contribuit marile puteri ale lumii actuale prin insamintarea statului cel mai tinar din lume,Israel.
Israelul sarbatorea 60 de ani de la infiintarea statului .....................
Cine, dacă nu niște criminali, sărbătorește o crimă? (de Raja Chemayel)

Sărbătorirea celor 60 de ani.
Ce e de sărbătorit aici?
Cele 6 războaie?
Cele 4 milioane de refugiați?
Cele 3 milioane sub ocupație?
Cei un milion și jumătate de ostateci?
Cei 245 km de Zid al Apartheidului?
Cele 562 de umilitoare puncte de control
Cei 20.000 de prizonieri politici?
Cei 468.831 noi coloniști pe pământurile ocupate?
Dispariția Palestinei?
Negarea tuturor drepturilor omului
Tuturor drepturilor naționale,
Tuturor drepturilor istorice,
Oricăror drepturi politice ale palestinienilor??

Importul celor patru milioane de impostori
Pe un pământ furat, care nu a fost niciodată al lor??

Cei 60 de ani de mizerie,
De privațiuni și de purificare etnică?

Ce sărbătoresc ei??
Evenimentul unei Rezoluții a Națiunilor Unite
Care nu reprezenta o obligație, care le permitea să rămână
Sau
Refuzul următoarelor 40 de Rezoluții
Care reprezentau niște obligații,
Dar le cereau să plece?

Ce sărbătoresc ei?
Masacrele din
Deir Yassin,
Sabra și Șatila,
Jenin și Gaza?

Cine, dacă nu niște criminali, sărbătorește o crimă?

60 de ani de crimă constantă,
Nu este un motiv să sărbătorești
Ci mai degrabă unul să-ți fie rușine
Și să te căiești.

În urmă cu 60 de ani,
Eram fermieri, profesori, muncitori,
Prăvăliași, dulgheri, șoferi și poeți...
Acum ei ne-au transformat în “teroriști”.
Dar cel puțin, noi, “teroristii”, luptăm împotriva unei crime
În timp ce toți zioniștii cu ochi albaștri sunt, ei înșiși, crima,
O Crimă bătrână de 60 de ani!


Astfel se nasc asa zisi "teroristi"dornici de libertate si viata ca tot omul normal al zilelor noastre.

Vezi profilul utilizatorului

8 Re: Islamofobia realitate sau nu? la data de Sam Mai 31, 2008 12:52 pm

Ada_Pal


inger

Methodically and gradually destroyed
[Palestinians stock up on fuel in Egypt's Arish. Picture by Fida Qishta]
Pina azi Gaza este complet inchisa de anul trecut din iunie fiind pedepsiti in urma alegerilor libere la care a participat insusi Gimmi Carter.Nu intra nici un fel de combustibil ,gaz,ciment,decit prosduse alimentare. Inchisoarea celor 1.3 milioane de oameni...It was then that I met a pair of young boys, 9 and 10, who curiously peered over the fence beyond the wall, into Egypt. In hushed whispers, and innocent giggles they pondered what life was like outside of Gaza and then asked me: Have you ever seen an Egyptian? What do they look like? They had never left Rafah in their lives.

Vezi profilul utilizatorului

9 Re: Islamofobia realitate sau nu? la data de Dum Iun 01, 2008 7:52 am

SAVIN


vrajitor
este extrem de curios cum la subiectul ISLAMOFOBIA, scumpa noastra ADA PAL ne scrie despre ANTISEMITISMUL ARAB.
piesa ei literala, luata direct din cartea propagandei islamice, care este contra tot cea ce nu este islamic,referinduse la sarbatoria celor 60 de ani de existenta a israelului, reflecta lipsa totala de educatie, ignoranta istorica, sau pur si simplu un talent de a minti in public.
dar scumpa noastra ADA PAL are noroc sa dea de mine. evreu, israelian, fost membru de kibut, mebru a fortelor armate a israelului (aviatia), educat printre altele in istorie, filozofie si studi judaice.
am fost implicat in razboiul de 6 zile, si in razboiul de yom kipur.
cea ce urmeaza nu este bazat pe inchipuiri, propaganda goala, vise neimplinite, ura, ignoranta si antisemitism.
cea ce urmeaza este bazat pe documentatie publica, biblie, carti de istorie si vizualizatie personala la fata locului.
am vizita doua tari islamice, egyptul si tunis.
oare ai vizitat tu israelul ?
vorbesc in afara de romana, engleza, franceza si ivritul.

cei sai faci, familia nu ti-o alegi, realitatea este ca noi evrei si arabi santem frati prin tata. tatal fiins avraham. deci de fapt, ADA PAL , daca sar fi nascut ca o etnie araba, ar fi sora mea, prin tata. bine inteles ne referim la un tata stramosesc, avraham, care a avut fiul ISMAEL, din care sa developat poporul arab, si ITHAC, din care sa developat poporul evreiesc.
toate astea scrie in biblie. tot in biblie scrie ca avraham sa circumzis, la circumzis pe ithac la 8 zile dupa nastere, si pe ismael, cred ca era la 12 sau 13 ani. dupa ordinea lui dumnezeu.
deci, din totdeauna,de atunci, arabi isi circumzeaza baieti la varsta de 12 sau 13ani. deci si ei si noi avem un contract prin sange cu dumnezeu. si acealasi tata stramos.
de ce arabi fac cele de mai sus ?....pentru ca arabi recunosc biblia, ca fara biblie arabi nu au radacini, motiv pentru care au botezat pe evrei POPORUL CARTI.in plus numai in biblie este de gasit creatia universului si a omului.
in acelasi pagini in care gasim paragraful circumzitiei, gasim si faptul ca dumnezeu le da viitoarelor generati de evrei o tara, un pamant. este de alfel singurul popor care primeste o tara specifica de la creator.
si dumnezeu specifica marimea si locul tari, si citez din biblie DE LA NILUS LA EUFRATI.referinduse la cele doua mari fluvi.
priviti voi toti o harta, comparati israelul de azi, cu o geografie care se intinde intre nilus si eufrati.
deci dreptul evreilor la acest teren, ca teren primit direct de la dumnezeu, este de gasit in cel mai bun document posibil ,document recunoscut de arabi si de crestini, adica vechiul testament, specifil cele 5 carti ale lui moshe, sau in ivrit tanah (torah).
si intradevar ,cu peste o mie de ani inainte de primi musulmani sau nascut, evrei au stabilit un stat, cu regi recunoscuti de istorie, ca regele SOLOMON SI DAVID SI HEROLD.
si aceasta carte recunoscuta de musulmani si crestini, biblia, ne povesteste in amanunte istorice, subliniate de gasirile arheologice astazi, despre aceste sute de ani in care evrei isi traiau viata in israel.cu capitala sfanta, yerushalaim, unde evrei au condtruit un loc unde dumknezeu poate cobora intre oameni, asa cum au ceruto, si ma refer la primul si al doilea templu.
nume cunoscute si astazi sant gasite in biblie, ca beth lehem, yerushalaim, iaffo, askelon, beer sheba, etc.
dar, inainte cu cca 2000 de ani, imperia romana a distrus yerushalaim, si au imprastiat pe evrei in toata lumea sub controlul roman.
in roma veche, pe un arc de triumf a lui titus, se poate vedea un basrelief in care se vad sclavi evrei adusi la roma carand cele jefuite din templu, ca menora, lampa cu 7 brate facuta din aur pur, si alte obiecte.
pentru inca 600 de ani de la aceste evenimente, israelul, care a fost renumit de roma palestina,amintind dusmani israelului din trecut, filistini (origina greaca) a stat gol. pana cand hordele islamice pornite de a cuceri lumea si de a impoza religia islamica tuturor, au trecut prin israel in drum spre europa, care nu stia ce o asteapta.arabi sau oprit si si-au facut casa in toate meleagurile cucerite, inclusiv israel. dar nici o data nu au intemeiat un stat politic. si aceau ocazia, daca era de interes.
in timpul asta crestinismul se developa in europa. si acest crestinism a hotarat sa cucereaca israelul, ca socoteau israelul ca o tara sfanta lor. pentru crestin arabi musulmani erau socotiti ca niste paganisti (parere gresita), iar islamul vedea pe crestini ca niste infideli.
israelul sa gasit ocupat si eliberat si iar ocupat de multe ori. in timpurile moderne era ocupat de imperia otomana, de turci, si dupa primul razboi mondial de englezi.
nu existau atunci tari cu nume de liban, siria jordania sau israel. dar spre sfarsitul mandatului, franta si anglia au format tari si granite diverse peste tot. nu aveau pe cine sa intrebe ca arabi or erau nomazi, or erau organizati in mici sate agriculturale.nu exista nici o organizatie politica.
deci franta a format siria si liban, iar englezi au impartit tereniul lor, 80% arabilor, si 20% evreilor.aceasta impartire a fost aprobata si de evrei si de arabi care se aflau pe teritoriul asta.
cand israel a fost declarat noul stat in 1948, statele arabe vecine ,plus irakul au pornito la razboi contra noului israel.
ese vorba de razboiul de independenta. in cursul acestui razboi, in care israelul a fost atacat, israelul si-a marit terenul, ajungand pana la marea rosie, preluand galiuleul de vest, si jumate din yerushalaim. din pacate, yeriushalaimul vechi si istoric a ramas in mana jordaniei.
deci sa fim clar ca nu vorbim de ceva care nu exista si anume de palestinieni sau de teritoare palestiniene. cititi ziarele din perioada aia, si pur si simplu termi nu existau.
in timpul razboiului de independenta, tarile arabe vecine au cerut populatiei arabe sa parasesca satele lor, numai pentru cateva zile, ca sa le fie mai usor sa-i curete pe evrei.
dar israelul a fost victorios. cei care nu au plecat, au devenit cetateni israelieni de drepturi egale. ei sant reprezentati de 4 partide politice in parlementul israelian, si ai toate drepturile ca toti cetateni, minus o obligatie....aranbi nu sant luati la armata, din motive evidente.
in 1967, abdul nater, prezidentul egyptului, ordona trupele lui onu sa parasesca peninsula de sinai, si inchide intrareea /iesirea din marea rosie, blocand vapoarele israeliene. este razboi, in care egypt, siria, jordanul si irakul ataca israelul. cel putin asta era planul. israelul a facut un atac preventiv, neutralizand toate aviatele dusmane in 24 de ore.. in 6 zile, armata israeliana ocupa tot sinaiul, muntele golan si toata parte de vest a jordaniei. deasemenea elibereaza yerusalaim, carre devine iar un oras intreg si unifiat.
dar inca nu exista palestinieni sau terirori palestiniene.
si uite ca un erab de origina egyptiana, creaza un grup de tineri dintre refugiati, in jordania, si isi dau numele de PLO, organizatia de liberare a PALESTINIA. unde este palestina ? palestina este israelul. de ce liberarea palestinei ? pentru ca acesti oameni zic ca ei nu recunosc israelul ca stat, si deci ei cauta ca toti evrei sa cada in mare si tara sa fie a lor.
de ce israelul, camd ei detin 80% din teritoriu? nu este jordania tara lor data de englezi ?si ce cauta un egyptean in capul acestui grup.
intrebarile astea baga frica in conducerea jordaniana, si ei, neceremorios, impacheteaza acest grup cu arafat cu tot, si le trimite in liban.
in plus, regele jordaniei, declara, si fara sa aibe control sau drept, ca el renunta la teritoriul cucerit in razboi de israel, si ca acest teritoriu, dupa el, sa fie folosit ca un STAT PALESTINIAN. de ce ? ca el nu vroia pe frati lor arabi la el acasa.avea de ajuns.
si uita cum peste noapte, prin ani 1970, un teriroriu cucerit de israel de la jordania, devine in lexiconul arabesc TERITOARELE OCUPATE "PALESTINIENE".nu este adevarat, nu este corect, dar cine se ocupa de adevar sau de amanunte istorice.
intre timp, arafat si grupa sa devin un motiv a unui razboi civil in liban, crestini cer ajuror israelului, israel intra si ajunge pana in beirut, unde arafat si clica sa sant impachetati si trimisi in algiria. LA REVEDERE.
asta este momentul in care arafat a inceput sa stranga bani de la tarile pline de bani de la petrol, si pune bani primiti direct in bancile elvetiene pe contul sau,. cand a murit, se cautat cca. cateva sute de miliarde de dolari ascunsi in bancile elvetiene..
cand israelul a semnat pacea cu egyptul, egyptul a hotarat ca nu mai este interesat in soarta celor cateva milioane de arabi din gaza, si a declarat ca renunta la acest teritoriu sa fie pastrat ca viitor teren pentru un eventuala tara palestiniana.
si uite cum, iar , peste noapte, un teritoriu egyptiamn, cucerit in tazboi, devine un alt teritoriu ocupat palestinien.
israelul putea anexa teritoarele, dar marele numar de arabi in el facea acesta propozitie nepractica.
arafat, care zacea in algiria, incepe sa cante cantece de pace. or, el nu mai putea sa faca razboi din tunisia.
niste intelectali israelieni, ajung la un acord cu oameni lui arafat in oslo, fac presiune asepra guvernului de coalitie, si uite cum se creaza conferinta de la oslo, care da voie (greseala imensa) lui arafat si grupul sau sa revina in israel, si el isi face un fel de capitala in ramle, in fostele teritori jordaniene.
jocurile politice sant multiple, dar motivele sant aceleasi...petrolul. si arabi inteleg ca europeeni au devenit prizonieri lor prin petrol. si lui arafat, acest om stropit din cap si pana la picioare cu sange, devine lauriat premiliu nobel pentry pace. o comedie tragica.
dupa ce arafat a refuzat sa creieze un stat care trebuia sa contina 98% din teritoriu luat de la jordania si 100% gaza, avand documentele gata de semnat la camp david, in usa, in fata lui carter si primul ministru israelian, arafat nu semneaza de frica sa nu fie eliminat de cei care nici o data nu au vrut sa exista un stat palestinian DEMOCRATIC, lanseaza 3 INTIFADAH, revolte populare, care au inceput cu pietre si bolovani si sau terminat cu sinusigasi care explodeau in cafenele si restaurante, in autobuse si centre comerciale, pe strada si in hoteluri, omorand si ranind NUMAI NEVINOVATI, batrani, copi, femei.
atuncea, guvernul israelian, a hotasrat ca masura de aparare, sa desparta terirorile in care locuiesc arabi de teritorile in care locuiesc evrei, CONSTRUIND UN ZID DE SEPARATIE DE 8 METRI INALTIME DEALUNGUL GRANITELOR INTRE ISRAEL SI TERITORILE ARABE.
intre timp, in tarile vecine si numai, arabi plecati din israel in 1948, a patra generatiei deja, traiau in mare mizerie , primind ajutor timp de 60 de ani de la uno, in term de mancare. si altele. nici una din aceste tari musulmane nu au ridicat un singur deget sa-i integreze.
in acelasi timp noul israel a integrat un milion de evrei refugiati, originari din tarile arabe, de unde au fost alungati.
cu alte cuvinte, arabi aveau refugiati, dar si evrei aveau refugiati. evrei au rezolvat problema si arabi se folosesc de a patra generatie deja ca articol de propaganda.rusine, rusine. sa bata mai putin capul cu dragostea care se scurge din koran, cand faptele arata ca de frati lor nu au avut grije.si nu le pasa nici pana acuma.
si sa nu uitam ca nici una din aceste tari arabe nu sant democratice, israelul fiind singura democratie acolo.
au trecut 60 de ani de la infintarea israelului, si in timp ce israelieni au creat o tara de succes, fiind acolo unde dumnezeu lea zis sa fie, refugiati arabi mai manaca orez donat de onu.
si cu toate ca toata lumea se zbate cu terorismul islamic care ameninta peste tot, scumpa noasta ADA PAL a gasit de rigoare sa zica ca israelul este o tara de criminali.
deci, in conluzie, POPORUL PALESTINIAN NU EXISTA FIIND O INVENTIE DE MEDIA ARABA cu ajutorul intereselor politice care nu ajuta cu nimic arabului de pe strada,, TARA PALESTINA ESTE ISRAELUL, SA ELIBERAM PALESTINA INSEAMNA SA ELIMINAM ISRAELUL, TERITORILE OCUPATE "PALESTINIENE", SANT DE FAPT TERITORILE CUCERITE IN RAZBOI DE LA JORDANIA SI EGYPT, DREPTUL EVREILOR DE A FI IN ISRAEL ESTE UN DREPT PRIMIT DE LA DUMNEZEU, SI INSEMNAT PENTRU TOTI SA VADA, IN BIBLIE, ISRAELUL A TRECUT PRIN MULTE RAZBOAIE PROVOCATE DE ARABI CARE SE OFTICA CU IDEIA CA EXISTA O TARA DE MARIMEA UNUI TIMBRU CARE NU ESTE MUSULMANA, IAR PALESTINIENI, CAUZA LOR ETC, SANT NUMAI MINGI POLITICE UTILIZATE DE TARILE CARE PREFERA SA BATA ACEASTA TOBA, IN LOC SA AIBE GRIJA DE SARACIA LOR MORALA, SI ECONOMICA, EXEPTIE DE SEICHI MULTI MILIARDERI CARE SE INVART PRIN CAZINOURILE EUROPEI VAZUTI SI IN EGYPT).
iar scumpa noastra ADA PAL, sa mai studieze istoria, inainte de ne bate capul cu propaganda ignorantilor,
care si-a insusit-o.
CE DRACU, SANTEM FAMILIE....

Vezi profilul utilizatorului

10 Re: Islamofobia realitate sau nu? la data de Dum Iun 01, 2008 8:29 am

Ada_Pal


inger
Asa dupa cum declara istoricii si oamenii politici ai lumii ,Palestina si Orientul Mijlociu sunt prcatic "BURICUL PAMINTULUI",cauza tuturor problemelor mondiale intr-o mica sau mare influenta..............de aici si Islamofobia aparuta dupa caderea comunismului .

In Palestina se nasc acei "teroristi"care lupta pt eliberarea statului lor .
Israelul este in razboi de cind s-a infiripat pe acest pamint sfint si pina azi nu si-a delimitat granitele cu vecinii.
Jerusalemul este orasul celor 3 religii sfinte :evrei,crestini si islamici.
Dumnezeu a promis Canaanul si spatiul de care vorbeat in Biblie in NT si VT semintiei lui Avram....adica fiilor si nepotilor lui din Ismael,Isaak +ceilalti 5 copii pe care i-a avut cu Chetah.
Evreii si musulmanii traiesc din cele mai vechi timpuri impreuna in tari arabe cum ar fi Yemen,Irak,Egipt,Liban,Tunisia pina in 1948 cind au ocupat un teritoriu care nu le apartine doar lor.

Dumnezeu nu a acerut niciodata unui neam sa ocupe un pamint ucigind si umilind poporul ce se afla acolo cu statut d eproprietar.
Fiecare a citit istoria lui insa Istoria omenirii si Cuvintul celui Atotputernic nu iarta umilinta sau injustitia.

O zi buna,vere evreu!

Vezi profilul utilizatorului

11 Re: Islamofobia realitate sau nu? la data de Dum Iun 01, 2008 8:46 am

pentru savin
amice tu confunzi evreii de azi cu beni israel . vezi ca exista un topic despre evreii khazari

pentru ada pal

imi pare rau sa te contrazic dar in vt sint versete care spun ca anumite cetati sa fie trecute prin sabie 4: 31
1. Apoi a grăit Domnul cu Moise și a zis:
2. "Răzbună pe fiii lui Israel împotriva Madianiților, și apoi te vei adăuga la poporul tău".
3. Iar Moise a grăit poporului și a zis: "Înarmați dintre voi oameni pentru război, ca să meargă împotriva Madianiților și să săvârșească răzbunarea Domnului asupra Madianiților.
4. Din toate semințiile fiilor lui Israel să trimiteți la război, câte o mie din fiecare seminție".
5. Și și-au ales din miile lui Israel, câte o mie din fiecare seminție, adică douăsprezece mii de oameni, înarmați pentru război.
6. Pe aceștia i-a trimis Moise la război, câte o mie din fiecare seminție; și cu ei a trimis la război pe Finees, fiul preotului Eleazar, fiul lui Aaron; și acesta avea în mâinile sale vasele sfinte și trâmbițele de strigare.
7. Și au lovit ei pe Madian, cum poruncise Domnul lui Moise, și au ucis pe toți cei de parte bărbătească.
8. Împreună cu ucișii lor au căzut și regii madianiți: Evi, Rechem, Țur, Hur și Reba - cinci regi madianiți - și Valaam, fiul lui Beor, a căzut de sabie, împreună cu ucișii acelora.
9. Iar pe femeile Madianiților și pe copiii lor le-au luat fiii lui Israel în robie; și toate vitele lor, toate turmele lor și toate avuțiile lor le-au luat pradă.
10. Toate cetățile lor din ținuturile lor cu toate satele lor le-au ars cu foc.
11. Toată prada și tot ce-au apucat de la om până la dobitoc au luat cu ei.
12. Robii, prada și cele apucate le-au dus la Moise, la preotul Eleazar și la obștea fiilor lui Israel, în tabăra din șesul Moabului, care este lângă Iordan, în fața Ierihonului.
13. În întâmpinarea lor au ieșit din tabără Moise, Eleazar preotul și toate căpeteniile obștii.
14. Atunci s-a mâniat Moise pe căpeteniile oștirii, pe căpeteniile miilor și pe sutașii care se întorseseră de la război, și le-a zis Moise:
15. "Pentru ce ați lăsat vii toate femeile?
16. Căci ele, după sfatul lui Valaam, au făcut pe fiii lui Israel să se abată de la cuvântul Domnului, pentru Peor, pentru care a venit pedeapsă asupra obștii Domnului.
17. Ucideți dar toți copiii de parte bărbătească și toate femeile ce-au cunoscut bărbat, ucideți-le.
18. Iar pe fetele care n-au cunoscut bărbat, lăsați-le pe toate vii pentru voi.
19. Și să ședeți afară din tabără șapte zile; toți cei ce ați ucis om și v-ați atins de om ucis să vă curățiți în ziua a treia și în ziua a șaptea, și voi și robii voștri.
20. Toate hainele, toate lucrurile de piele, tot ce este făcut din păr de capră și toate vasele de lemn să le curățiți".


so cum e si mai sunt si alte versete

Vezi profilul utilizatorului

12 Re: Islamofobia realitate sau nu? la data de Dum Iun 01, 2008 10:21 am

Ada_Pal


inger
Multumesc Yahia de completare si corectare..................adaug la citat deci..............

Dumnezeu nu a acerut niciodata unui neam sa ocupe un pamint ucigind si umilind poporul ce se afla acolo cu statut de proprietar .... DECIT IN CAZUL CIND ACESTIA ERAU PEDEPSITI PENTRU PACAT

Vezi profilul utilizatorului

13 Re: Islamofobia realitate sau nu? la data de Dum Iun 08, 2008 10:44 am

SAVIN


vrajitor
este citatul de unde ?

Vezi profilul utilizatorului

14 Re: Islamofobia realitate sau nu? la data de Dum Iun 08, 2008 11:49 am

Eu daca vreau sa vad lucrurile din punct de vedere ateist chiar nici nu stiu ce sa mai spun. Religiosii se tem ei intre ei de pacea pe care le-o da religia. De la distanta mie mi se pare amuzant dar nu as vrea sa fiu printre ei. Poate uneori m-as mai putea distra travestindu-ma un pic si ingenunchind si rugandu-ma. Dar daca as fi luat in suturi pentru ca nu ma rog la ce trebuie, asta parca nu ar fi asa de distractiv. Deci imi cam este si mi-e frica cumva.
stop

Vezi profilul utilizatorului http://win9x.forum-free.org/

15 Re: Islamofobia realitate sau nu? la data de Dum Iun 08, 2008 1:10 pm

Pai niciodata nu au fost cucerite pamanturi ci doar a fost pedepsit pacatul.
Valeeeu! Cum de nu mi-am dat eu seama pana acum?
doh

Vezi profilul utilizatorului http://win9x.forum-free.org/

16 Re: Islamofobia realitate sau nu? la data de Dum Iun 22, 2008 9:09 am

Am și eu o întrebare!

Care a fost punctul de pornire al Islamofobiei?

Vezi profilul utilizatorului http://win9x.forum-free.org/

17 Re: Islamofobia realitate sau nu? la data de Dum Iun 22, 2008 9:25 am

Ada_Pal


inger
Tinind cont de momentul in care pui intrebarea si contextul....BANUIESC...ca Islamofobia poate sa inceapa atunci cind cineva -ti atrage atentia ca te-ai putea afla pe un drum gresit in ciuda inteligentei si manierelor alese de care dai dovada in postarile tale.
Asta nu inseamna ca ai fi mai putin de apreciat , din contra te consider un exemplu pentru multi .

Stii Remuse....islamicii sunt invidiati in general pentru convingerea lor de nestramutat in credinta lor ;sunt insa si persoane care inteleg gresit Islamul si actioneaza la fel ceea ce determina "islamofobia"raspindita mai mult ca propaganda dupa 11 Sept.

Vezi profilul utilizatorului

18 Re: Islamofobia realitate sau nu? la data de Dum Iun 22, 2008 7:13 pm

Maturitatea este capacitatea de ați asuma răspunderea pentru comportamentele cât mai multor oameni.
Exact asta se întâmplă în relația dintre un părinte și un copil de exemplu!
Dacă copilului i se întâmplă ceva rău atunci părintele este vinovat.

Cum anume ar trebui se raporteaze islamistul față de acest principiu al maturității în problema islamofobiei?

Mie Ada_Pal nu poți să-mi spui că singura soluție ar fi întoarcerea timpului înapoi.

Vezi profilul utilizatorului http://win9x.forum-free.org/

19 Re: Islamofobia realitate sau nu? la data de Dum Iun 22, 2008 7:32 pm

Ada_Pal


inger
Doar timpul iti va dovedi ca Islamofobia actuala este de fapt o inventie a Vestului ce au interes in acele tari islamice.
Conjunctura politica -sociala actuala nu te poate convinge pina nu vei face o vizita intr-o tara islamica sa te convingi personala de CAUZELE CE DETERMINA IMPOSIBILITATEA ACTIONARII CU MATURITATE A UNOR OAMENI SUBJUGATI DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE. Sad

Vezi profilul utilizatorului

Continut sponsorizat


Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum