Forum de spiritualitate

Ultimele subiecte
» Mai este cineva pe aici?
Dum Aug 11, 2013 8:58 am Scris de Tudorel666

» CRESTINI fara denominatiune
Sam Mar 09, 2013 7:18 pm Scris de crestinul

» Cine este in realitate Isus!
Dum Iul 08, 2012 2:11 pm Scris de Fairy

» NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE
Dum Iul 08, 2012 2:06 pm Scris de Fairy

» Ok
Mier Iun 16, 2010 11:37 am Scris de Tudorel666

» ARMONII MAJORE 2010...autor Mihai LEONTE
Mar Iun 15, 2010 3:42 am Scris de Mihai LEONTE

» vizitati
Lun Iun 14, 2010 9:59 am Scris de padawanu

» REVERII ADVERSE...poezii de Mihai LEONTE
Joi Iun 10, 2010 4:16 am Scris de Mihai LEONTE

» SCRIERI INOCENTE...de Mihai LEONTE
Vin Iun 04, 2010 4:05 pm Scris de Mihai LEONTE

» Cenzura istoriei!!!
Joi Iun 03, 2010 6:37 pm Scris de Ancuta

» Distihurile lui Bujor...autor Mihai LEONTE
Mar Mai 25, 2010 3:28 am Scris de Mihai LEONTE

» Despre crestinismul originar
Lun Mai 24, 2010 11:41 am Scris de Tudorel666

» Dorurile mele
Sam Mai 22, 2010 11:39 am Scris de Tudorel666

» VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE
Mier Mai 19, 2010 4:24 am Scris de Mihai LEONTE

» MIRAJELE ALBASTRE...poezii de Mihai LEONTE
Mier Mai 12, 2010 4:18 pm Scris de Mihai LEONTE

» APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE
Dum Mai 09, 2010 7:04 am Scris de Mihai LEONTE

» RENASTEREA ZAMOLXIANISMULUI RELIGIA STRABUNILOR ROMANILOR
Mier Mar 24, 2010 12:01 pm Scris de HareKrishna

» Vishnuism-monoteismul hindus
Mier Mar 24, 2010 11:59 am Scris de HareKrishna

» Despre capitalismul salbatic
Mar Mar 02, 2010 2:54 pm Scris de wima2203

» Ce nu se spune despre Miscarea Legionara?
Mar Mar 02, 2010 2:39 pm Scris de wima2203

» E Omul urmasul lui Adam?
Dum Ian 31, 2010 9:46 pm Scris de Anticristul01

» Bine v-am gasit!
Dum Ian 31, 2010 8:13 pm Scris de Anticristul01

» POZE USERI
Joi Ian 28, 2010 3:37 pm Scris de IrinucaM

» Inaugurarea celei mai inalte cladiri din lume-DUBAI 2009
Mar Ian 12, 2010 9:06 pm Scris de Anticristul

» Arte martiale
Lun Ian 11, 2010 4:00 am Scris de IrinucaM

» Scrisoare adresata FEDERATIEI RUSE
Lun Ian 11, 2010 3:19 am Scris de IrinucaM

Cine este conectat?
In total este 1 utilizator conectat: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 1 Vizitator

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]


Recordul de utilizatori conectati a fost de 28, Joi Oct 02, 2014 3:20 am
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Daca e adevarata povestea... vai de capu' lui ce-a patit...

Mergi la pagina : 1, 2, 3  Urmatorul

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 3]

1 Daca e adevarata povestea... vai de capu' lui ce-a patit... la data de Mier Oct 15, 2008 10:23 am

Vizitato


Vizitator
Pana unde mergea cruzimea romanilor?

Chinurile rastignitilor erau infioratoare. Intre ele, cel mai insuportabil era setea, consecinta inevitabila a obostelii, a febrei si mai ales a pierderii considerabile de sange. Rastignitii erau fixati pe, cruce cu ajutorul cuielor, cate unul pentru fiecare mana si pentru fiecare picior. Adesea, amandoua picioarele erau prinse de lemn cu acelasi cui. Pentru sustinerea greutatii trupului, partea verticala a crucii era prevazuta uneori cu un suport special sau cu un calus care consta dintr-un cui mai mare, infipt in asa fel, incat sa vina intre coapsele victimei. Alte ori, rastignitii erau legati de cruce inainte de pironire.

Cununa de spini si batjocorirea Mantuitorului

Acestea, din partea soldatilor lui Pilat urmeaza indata dupa pronuntarea sentintei de condamnare la moarte prin rastignire (Matei XXVII, 27-31; Marcu XV, 16-21; Ioan XIX, 2-3). Scena se petrece dupa flagelarea sau biciuirea lui Iisus.
Flagelarea era un supliciu oribil si infamant, rezervat numai sclavilor si razvratitilor politici. Era o pedeapsa ingrozitoare. Adesea provoca singura moartea victimelor. Domnul a suferit-o in pretoriu, inainte de pronuntarea sentintei de condamnare la moarte pe Cruce. Apoi ostasii L-au desbracat, L-au imbracat cu o hlamida rosie, cum purtau regii si imparatii orientali, I-au pus pe cap o cununa de spini, I-au dat in mana o trestie drept sceptru si, ingenunchind inaintea Lui, isi bateau joc de El, zicand: "Bucura-Te, imparatul Iudeilor! Si scuipandu-L, au luat trestia si-L bateau peste cap. Si dupa ce L-au batjocorit, L-au desbracat de hlamida si L-au imbracat in nainele Sale si L-au dus sa-L rastigneasca".
Soldatii retinusera bine vina capitala imputata lui Iisus: Se considerase regele Iudeilor. Sf. Evanghelist Ioan noteaza ca, dupa pronuntarea sentintei, Pilat poruncise sa se scrie, pe o tablita, motivul pedepsei: "Iisus Nazarineanul, Regele Iudeilor". Prin aceasta, el ironiza pe aceia care-l silisera oarecum sa condamne un nevinovat.
Simtind afrontul, mai marii preotilor i-au cerut sa schimbe inscriptia. Cererea lor mergea insa prea departe si nu convenea deloc lui Pilat. De aceea el le-a raspuns sec: "Ce am scris, am scris". Pilat porunceste asa dar ostasilor sa execute sentinta, dand pe Domnul spre chinuri si moarte. Iata pentru ce numele lui Pontiu Pilat ramane de-a puruati legat de amintirea Sfintelor Patimi si pentru ce intreaga crestinatate repeta, cu durere ori de cate ori rosteste simbolul credintei: "Si s-a rastignit ptentru noi, in zilele lui Pontiu Pilat, si a patimit si s-a ingropat".
Momentul culminant al activitatii pamantesti a Mantuitorului se apropie. El este precedat de "Drumul Crucii" (Via dolorosa), adica de calea strabatuta de Domnul din pretoriu pana la locul rastignirii. Sf. Matei ii consacra un singur verset: "Si iesind afara, au aflat pe un om din Cirene, cu numele Simon. Pe acela l-au silit sa duca Crucea lui (Iisus) " (XXVII, 32).
Sf. Marcu spune acelasi lucru: "Si dupa ce L-au batjocorit, L-au desbracat de porfira si L-au imbracat cu hainele Sale si L-au dus sa-L rastigneasca. Si au silit pe un trecator care venea din tarina, Simon Cirineanul, tatal lui Alexandru si al lui Ruf, ca sa-I duca Crucea" (XV, 20-21).
Sf. Luca, dupa ce istoriseste aceasta scena in cuvinte asemanatoare, adauga: "Si mergea dupa El multime multa de popor si de femei, care se tanguiati si-L plangeau. Si intorcandu-se catre ele, a zis, Iisus: Fiice ale Ierusalimului, nu Ma plangeti pe Mine, ci pe voi si pe copiii vostru Caci iata vin zile, in care vor zice: Fericite sunt cele sterpe si pantecele care n-au nascut si sanii care n-au alaptat. Atunci vor incepe a zice muntilor: Cadeti peste noi, si dealurilor: Acoperiti-ne! ca de fac acestea cu copacul verde, dar cu cel uscat ce va fi? Si duceau cu El pe doi facatori de rele, ca sa-i rastitgneasca impreuna cu El" (XXIII, 26-32).
Iar Sf. Ioan, care nu vrea sa repete cele scrise mai inainte de catre sinoptici, spune, pe scurt: "Si au luat pe Iisus si L-au dus sa-L rastigneasca. Si ducandu-si Crucea, au iesit la locul ce se cheama al Capatanii, care se zice pe evreeste Golgota" (XIX, 16-17). Acestea sunt toate informatiile evanghelice despre Drumul Crucii.

Traditia crestina, care s-a aplecat cu deosebita evlavie asupra Sfintelor Patimi, imparte Drumul Crucii in douasprezece stari sau trepte, si anume:
1. Domnul este batjocorit si supus chinurilor in pretoriu.
2. Domnul ia Crucea in spate si porneste spre Golgota.
3. Epuizat de chinuri si zdrobit de greutatea Crucii, Domnul cade.
4. Maica Domnului isi face loc prin multime si incearca sa-si ajute Fiul.
5. Simon Cirineul este silit de ostasi sa duca Crucea lui Iisus.
6. Veronica, ofera Mantuitorului o mahrama, ca sa-si stearga fata.
7. Domnul cade din nou, la iesirea din cetate.
8. Spre dealul Golgotei, fiicele Ierusalimului plang pe Domnul.
9. Aproape de locul Rastignirii, Domnul cade pentru a treia oara.
10. La locul Rastignirii, Domnul este desbracat si pregatit pentru crucificare.
11. Domnul este pironit pe Cruce.
12. Domnul isi da viata pentru mantuirea lumii.

Sa facem acum un scurt rezumat al evenimentelor rastignirii, asa cum reiese din relatarile celor patru evanghelisti :

Ora 9 dimineata, vineri, in primavara anului 31 d.Hr. Iisus, epuizat de nesomn, de lunga judecare si de biciuirea salbatica la care a fost supus, ajunge pe Golgota insotit de soldatii romani si de norod. Crucea ii este adusa de un anume Simon din Cirene. Fara sa opuna nici cea mai mica rezistenta, Mantuitorul se intinde de bunavoie pe cruce. Pentru a-l anestezia, I se da sa bea vin amestecat cu fiere, insa El refuza. In timp ce e tintit pe cruce, in dureri cumplite pe care nu le putem intelege, Iisus se roaga pentru calaii Sai: “Tata, iarta-i, caci nu stiu ce fac.”

Hainele Ii sunt impartite de catre soldatii romani care au executat crucificarea, iar deasupra capului Ii este pusa inscriptia :”Iisus, regele iudeilor”, in limbile ebraica, latina si greaca. Urmeaza o avalansa de batjocuri, hule si huiduieli venite din partea conducatorilor religiosi iudei, a trecatorilor si a talharilor rastigniti impreuna cu El.

Probabil, dupa o ora sau doua de la rastignire, are loc convertirea unuia dintre talhari, caruia Domnul ii promite: “Adevarat iti spun astazi, vei fi cu Mine in rai.” Apoi, spre amiaza , Iisus o incredinteaza pe Mama Sa in grija lui Ioan, ucenicul iubit.

La amiaza, ora 12, sau “ceasul al saselea” dupa modul de calculare al timpului la evrei, peste Golgota si peste intreaga tara se asterne intunericul. Acesta dureaza circa trei ore, de la ora 12 la ora 15. In aceste trei ore Iisus trece prin suferinte sufletesti pe care niciodata nu le vom intelege. In acest interval de timp Iisus rosteste ultimele Sale patru cuvinte:
“Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit?”
“Mi-e sete.” Febra, deshidratarea, pierderile de sange faceau ca cel rastignit sa simta o sete ucigatoare. I se da sa bea otet si, dupa ce ia otetul, suferintele Sale fiind pe sfarsite, urmeaza strigatul:
“S-a sfarsit!” Apoi Iosus rosteste ultimele cuvinte:
“Tata, in mainile Tale Imi incredintez duhul”

La ora trei dupa amiaza, adica “ceasul al noualea”, Mantuitorul aduce jertfa suprema. Ca o pecetluire a acestei jertfe, ca un semn ca ea a fost primita de cer, dar si ca un semn al sfasierii inimii Tatalui care-Si vedea Fiul mort, au loc trei evenimente deosebite:
1. Are loc un mare cutremur de pamant
2. Perdeaua din interiorul Templului, cea care despartea Sfanta de Sfanta sfintelor, se sfasie.
3. Se deschid unele morminte ale sfintilor. Apoi urmeaza grabirea mortii celor doi talhari, trupul lui Iisus fiind strapuns in coasta pentru a se verifica daca a murit. .... Sad


Daca povestea asta, care sincer sa fiu e cam lacrimogena si insipira mila, e adevarata..... atunci vai de capu' lu isus ala prin ce a trecut.... ca era infractor, in viziunea lor, o fi adevarat, da sa-l chinuie in asemenea hal....... parca-i film cu sadici! Cred ca daca-l mai citesc odata ma apuca si plansu'..... nasol de el c-a nimerit pe mainile la dobitocii aia.....

PS: Oi fi io satanist da' NU sunt si sadic!

Histrion

avatar
vrajitor
Hi!Hi!Hi! Pai ti-am zis ca e falsa in ce priveste instrumentul. Nu era cruce, era par ascutit la virf.
De ce sa-i crezi pe mincinosii de evangelisti de acum 2000 de ani, si nu pe mine care abia ce am avut revelatia adevarata ?

Vezi profilul utilizatorului

Tudorel666


eliberat
Histrion a scris:Hi!Hi!Hi! Pai ti-am zis ca e falsa in ce priveste instrumentul. Nu era cruce, era par ascutit la virf.
De ce sa-i crezi pe mincinosii de evangelisti de acum 2000 de ani, si nu pe mine care abia ce am avut revelatia adevarata ?

Pentru ca parul ascutit la varf l-a folosit Tepes, pe cate vreme crucificarea era folosita de catre romani. Si cum Tepes nu a cucerit niciodata Ierusalimul, ar fi de presupus ca revelatia domniei tale se refera poate la Zamolxis, in nici un caz la Isus din Nazareth.

Vezi profilul utilizatorului http://lazarmariantudorel.blogsite.ro

Anticristul


eliberat
Credeti ca soldati romani faceau o diferenta intre tilhari si Isus?
Nu i rastigneau la fel pe toti?Suferintele lui Isus erau mai mari ca ale tilharilor?
Romani credeau ca el sa facut imparat,de aceea l-au imbracat in purpura si i au pus coroana pe cap.I-au scris si vina ca sa se stie pentru ce a fost pedepsit.
Evrei nu au i ntrat in curtea lui Pilat si nici nu au stiut ce a scris el pe cruce pina ce l-au rastignit.

Vezi profilul utilizatorului

Histrion

avatar
vrajitor
Tudorel666 a scris:
Histrion a scris:Hi!Hi!Hi! Pai ti-am zis ca e falsa in ce priveste instrumentul. Nu era cruce, era par ascutit la virf.
De ce sa-i crezi pe mincinosii de evangelisti de acum 2000 de ani, si nu pe mine care abia ce am avut revelatia adevarata ?

Pentru ca parul ascutit la varf l-a folosit Tepes, pe cate vreme crucificarea era folosita de catre romani. Si cum Tepes nu a cucerit niciodata Ierusalimul, ar fi de presupus ca revelatia domniei tale se refera poate la Zamolxis, in nici un caz la Isus din Nazareth.
Ce-mi spui mie? Spune-i lui Sf. Duh! Asa mi-a aratat el in revelatie, ca la Ierusalim l-au tras in teapa! Incetisor, a durat pina s-a facut noapte. Pilat o fi avut si el o o revelatie cu ce trebuie sa faca. Ba l-au pus de si-a ascutit singur lemnul, l-a carat pe Golgota si l-a si infipt in pamint, tot singur, sub o spinzuratoare, care era acolo. L-au legat de git cu funia trecuta peste un scripete , si l-au pus deasupra tepei, dupa care au tot dat drumul la funie cite un pic , cite un pic (cite 1-2 cm), de cite ori incepea sa se invineteasca la fata si sa holbeze ochii.

Vezi profilul utilizatorului

Tudorel666


eliberat
Histrion a scris: Ce-mi spui mie? Spune-i lui Sf. Duh! Asa mi-a aratat el in revelatie, ca la Ierusalim l-au tras in teapa! Incetisor, a durat pina s-a facut noapte. Pilat o fi avut si el o o revelatie cu ce trebuie sa faca. Ba l-au pus de si-a ascutit singur lemnul, l-a carat pe Golgota si l-a si infipt in pamint, tot singur, sub o spinzuratoare, care era acolo. L-au legat de git cu funia trecuta peste un scripete , si l-au pus deasupra tepei, dupa care au tot dat drumul la funie cite un pic , cite un pic (cite 1-2 cm), de cite ori incepea sa se invineteasca la fata si sa holbeze ochii.

Sa inteleg, domnule, ca a fost singurul tras in teapa, sau romanii au mai aplicat pedeapsa asta si altora?

Vezi profilul utilizatorului http://lazarmariantudorel.blogsite.ro
Tudorele,
Tu crezi în "adevărurile" lui Histrion?
Miram-aș! hi lol2 fool

Vezi profilul utilizatorului
CALVARUL DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS DESCOPERIT DE INGER SF DIMITRIE AL ROSTOVULUI

1. Hristos Domnul nostru patimind mai inainte de moartea Sa pe cruce , a slobozit 109 suspinuri
din inima .
2. Picaturi de lacrimi la Patimile Sale a varsat de 11 ori cate 103 mii = 1.135.475
3. De perii capului si de barba a fost tras de 78 de ori .
4. S-a poticnit si a cazut la pamant , incepand din Gradina Ghetsimani si pana la Arhiereu de 7 ori .
5. A primit peste fluierele picioarelor 172 lovituri
6. A fost ridicat de parul capului si de funia cu care era legat de grumaz de 23 de ori . Batai
cu palmele peste obraz a suferit de 172 de ori . Sluga arhiereului , Malh cel nemultumit , caruia
i-a vindecat Domnul urechea taiata de Petru , atat de tare L-a lovit pe Iisus peste fata , incat
, s-a auzit in toata curtea arhiereului ; atunci a cazut Domnul la pamanat si i s-au clatinat
dintii din gura si i s-au inchipuit degetele acelei maini , inmanusata metalic , pe fata si mult
sange din gura si din nas i-a iesit .
7. Lovituri peste obraz , peste gura si peste ochi a primit de 128 de ori .
8. Peste grumaz a fost lovit foarte tare de 27 de ori .
9. Peste cap a fost lovit foarte tare de 20 de ori .
10. La stalp a fost legat si atunci a primit odata o lovitura de moarte .
11. A fost trantit la pamanat foarte tare de 3 ori .
12. Cand a fost legat la stalp a fost lovit peste tot trupul cu toiege , cu trestii , cu
biciurile noduroase de porumbel de 6666 de ori . Peste aceste rani i s-au mai adaugat si alte
chinuri si dn cauza acestor suferinte ar fi trebuit sa moara . Dar cu puterea lui Dumnezeuiasca , n-a fost biruit si nici n-a voit a muri , pana nu s-a implinit opera mantuirii noastre si asa s-a
mentinut pana la sfarsit .
13. A avut 1199 de vanatai peste tot trupul .
14. Pe cap a avut intepaturi de spini 1000 . Pentru ca cununa cea de spini I s-a pus si I s-a luat de 50 de ori .
15. Peste cap a fost lovit cu toiege si cu trestiile cu toata puterea ; din cauza acestor
lovituri , au intrat in cap 5 ghimpi pana la creier , iar dupa inviere au mai ramas 3 .
16. Spre Golgota ducandu-si Crucea a cazut de 5 ori foarte greu si atunci a primit de 19 ori
lovituri de moarte .
17. A fost scuipat in fata de 100 de ori .
18 . Peste tot trupul Domnului intins pe Cruce a fost scuipat de 73 de ori .
19. Tras incoace si incolo de nas cu multa ura si dispret si hulit a fost de 20 de ori .
20. De urechi a fost tras si manjit de 30 de ori .
21. Rani multe si silnice lovituri , precum si cemne peste tot trupul a avut atatea cate zile sunt in 14 ani = 5475.
22. A patimit Izbavitorul nostru cu sufletul si cu trupul Sau mantuind pe om din moartea sufleteasca .
23. Cu sufletul a patimit mahnire , intristare , tanguiri si jale ca de moarte . Peste toate
puterile Sale sufletesti si trupesti a patimit , adica : peste minte , peste simtire si peste voie . Iar cu trupul a patimit afara de golatatea Sa , batai , rani , precum si dureri peste toate madularele trupului .
24. Peste cap imboldiri , pe maini si pe picioare rani grele ale cuielor , impunsatura in coasta cu sulita , iar peste grumaz si peste tample scuipari si lovituri .
25. La pipairea trupului batai , la gustare , in setea cea amara a fost adapat cu otet si fiere .
26. Spre mirosire , intru inchisoare puturoasa a fost inchis , la auzire huliri si batjocuri , la
vederea ochilor acoperirea lor , apoi lacrimile celor ce sedeau langa Crucea Sa si-L vedeau ,
plin de rani si de lungi vanatai sangerande .
27. Iar trupul Sau cel golit de haine in fata multimii l-a infasurat Maica Sa Preacurata cu
mahrama capului Ei , cand era Domnul rastignit pe Cruce .
28. Trei mari si iuti dureri a avut Domnul care au fost cele mai grozave in timpul Patimior Sale
sfinte .
29. Intaia durerre a fost cand Domnul a vazut ca nu multe suflete s-au intors la Dumnezeu
parasindu-si pacatele lor , vazand ca in zadar si-a varsat sangele Sau .
30. A doua derere a fost cand a vazut sufletul si inima Maicii Sale patrunse de rana patimirii
Lui .
31. A treia durere a fost cand I S-a pironit trupul Sau pe Cruce , ca asa de tare L-au intins
incat I S-au desfacut incheieturile toate . Atunci s-a implinit proorocia lui David : " Numarat-au toate oasele Mele " .
32. Toate patimile Domnului au fost 100.149
33. In toata vremea patimirii Sale a varsat din ochi 67.200 picaturi , iar picaturi sangerande din ochi si din tot trupul 1.180.225 .
34. Tifle peste obraz , peste gura si intre ochi a primit de 28 de ori .
35. A fost lovit de 102 de ori peste obraz cu palma .
36. La stalp a fost batut cu toiege de spini flenciurosi , biciuri noduroase rau , inveninate si
cu lanturi de fier in muchii ; rani deosebite au fost 5000 .
37. A cazut foarte greu de 4 ori sub povara Crucii . Din cauza multimii torturilor dulcele nostru Mantuitor a slabit adeseori pana la istovire completa , din care cauza ostasii s-au vazut nevoiti a sili pe a Simon Cirineul sa-L ajute a-Si duce Crucea grea pana sus la Gogota .
38. Daca cineva va suferi si va gandi in fiecare zi la aceste patimi ale Lui Iisus si va face rugaciunea Tatal nostru , Crezul , Psalmul 50 si va face 12 metanii in cinstea Sf. Patimi ale Domnului , sau macar o metanie pentru fiecare rana , va avea mare folos . Un mare dascal al
Bisericii a scris : " Daca cugetarea va fi desavarsita si din inima la Ptimile Lui Iisus , se va folosi ca si cum ar posti un an intreg , mancand numai paine si apa sau daca va citi Psaltirea
odata in fiecare zi , cu aceasta va fi egal " .

Vezi profilul utilizatorului

Histrion

avatar
vrajitor
CALVARUL DOMNULUI VOSTRU IISUS HRISTOS DESCOPERIT DE INGER SF HISTRION SECTOR 5.

1. Hristos Domnul nostru patimind mai inainte de moartea Sa in teapa, s-a slobozit de 109 ori.

2. Picaturi la Patimile Sale a scapat de 11 ori cate 103 mii = 1.135.475

3. De perii capului si de ailalti de jos a fost tras de 78 de ori .

4. S-a poticnit si a cazut la pamant , incepand din Gradina Ghetsimani si pana la Arhiereu de 7 ori .

5. A primit sub briu 172 lovituri

6. A fost ridicat de parul capului si de funia cu care era legat de grumaz de 23 de ori . Ochii i-au fost frecati cu ceapa taiata in doua de 172 de ori . Sluga arhiereului , Malh cel multumit , atat de tare L-a lovit pe Iisus peste noada, incat s-a auzit un trosnet in toata curtea arhiereului ; atunci a cazut Domnul la pamanat si i s-au clatinat
matele din el si i s-au inchipuit degetele acelei maini , inmanusata metalic ,sub spinare si mult
sange din toate i-a iesit .

7. La stalp a fost legat si atunci a primit odata o gidilitura de moarte .

8. A fost trantit la pamanat foarte tare de 3 ori si mai usurel de alte 300 de ori, pina s-a facut groapa.

9. Cand a fost bagat pe stalp a fost lovit peste tot trupul cu toiege , cu trestii , cu
biciurile noduroase de porumbel de 6666 de ori . Peste aceste rani i s-au mai adaugat sare , piper, otet si ulei de masline , cit cuprinde si dupa gust.

10. A avut 1199 de vanatai peste tot trupul si 2.876.879.043 in alte parti.

11. Pe cap a avut intepaturi de spini 1000 , toate in acelasi loc. Pentru ca cununa cea de spini I s-a pus si I s-a luat de 1000 de ori , da un spin era prea lung si se tot oprea in el.

12. Peste cap a fost lovit cu toiege si cu trestiile cu toata puterea ; din cauza acestor
lovituri , au intrat in cap 5 ghimpi pana la creier , si au umplut gaurile de le avea din nascare,

13. Spre Golgota ducandu-si Teapa a cazut de 5 ori foarte greu si atunci a primit de 19 ori julituri de moarte .

14. A fost scuipat in fata de 100 de ori si in spate de 15000 de ori.

15 . Peste tot trupul Domnului infipt in Par a fost scuipat de 73 de ori si lins de tot atitea ori.

16. Tras incoace si incolo de nas cu multa ura si dispret si hulit a fost de 290 de ori .

17. De urechi a fost tras si manjit de 30 de ori .

18. De alt membru a fost tras si impins de 3421 ori, pina i s-a muiat de tot


19. A treia durere a fost cand I S-a infipt trupul Sau in teapa, ca asa de tare L-au inpins incat I S-au desfacut sfincterele toate . Atunci s-a implinit proorocia lui David : " Numarat-au osul Meu cu palma lor " .

20. Toate patimile Domnului au fost 100.149 , restul listelor s-au pierdut

21. A cazut foarte greu de 4 ori sub povara Tepei.

22. Daca cineva va suferi si va gandi in fiecare zi la aceste patimi ale Lui Iisus si va face rugaciunea Fiul vostru cu Cretzul spart , si va face 12 metanii in 4 labe in cinstea Sf. Patimi ale Domnului , sau macar o metanie pentru fiecare rana , va avea mare folos . Un mare dascal al Bisericii a scris : " Daca cugetarea va fi desavarsita si din inima la optimile Lui Iisus , se va folosi ca si cum ar posti un an intreg , mancand numai paine si apa sau daca va citi Sanda Marin odata in fiecare zi , cu aceasta va fi egal "

Vezi profilul utilizatorului

Tudorel666


eliberat
Histrion a scris:CALVARUL DOMNULUI VOSTRU IISUS HRISTOS DESCOPERIT DE INGER SF HISTRION SECTOR 5.

1. Hristos Domnul nostru patimind mai inainte de moartea Sa in teapa, s-a slobozit de 109 ori.

2. Picaturi la Patimile Sale a scapat de 11 ori cate 103 mii = 1.135.475

3. De perii capului si de ailalti de jos a fost tras de 78 de ori .

4. S-a poticnit si a cazut la pamant , incepand din Gradina Ghetsimani si pana la Arhiereu de 7 ori .

5. A primit sub briu 172 lovituri

6. A fost ridicat de parul capului si de funia cu care era legat de grumaz de 23 de ori . Ochii i-au fost frecati cu ceapa taiata in doua de 172 de ori . Sluga arhiereului , Malh cel multumit , atat de tare L-a lovit pe Iisus peste noada, incat s-a auzit un trosnet in toata curtea arhiereului ; atunci a cazut Domnul la pamanat si i s-au clatinat
matele din el si i s-au inchipuit degetele acelei maini , inmanusata metalic ,sub spinare si mult
sange din toate i-a iesit .

7. La stalp a fost legat si atunci a primit odata o gidilitura de moarte .

8. A fost trantit la pamanat foarte tare de 3 ori si mai usurel de alte 300 de ori, pina s-a facut groapa.

9. Cand a fost bagat pe stalp a fost lovit peste tot trupul cu toiege , cu trestii , cu
biciurile noduroase de porumbel de 6666 de ori . Peste aceste rani i s-au mai adaugat sare , piper, otet si ulei de masline , cit cuprinde si dupa gust.

10. A avut 1199 de vanatai peste tot trupul si 2.876.879.043 in alte parti.

11. Pe cap a avut intepaturi de spini 1000 , toate in acelasi loc. Pentru ca cununa cea de spini I s-a pus si I s-a luat de 1000 de ori , da un spin era prea lung si se tot oprea in el.

12. Peste cap a fost lovit cu toiege si cu trestiile cu toata puterea ; din cauza acestor
lovituri , au intrat in cap 5 ghimpi pana la creier , si au umplut gaurile de le avea din nascare,

13. Spre Golgota ducandu-si Teapa a cazut de 5 ori foarte greu si atunci a primit de 19 ori julituri de moarte .

14. A fost scuipat in fata de 100 de ori si in spate de 15000 de ori.

15 . Peste tot trupul Domnului infipt in Par a fost scuipat de 73 de ori si lins de tot atitea ori.

16. Tras incoace si incolo de nas cu multa ura si dispret si hulit a fost de 290 de ori .

17. De urechi a fost tras si manjit de 30 de ori .

18. De alt membru a fost tras si impins de 3421 ori, pina i s-a muiat de tot


19. A treia durere a fost cand I S-a infipt trupul Sau in teapa, ca asa de tare L-au inpins incat I S-au desfacut sfincterele toate . Atunci s-a implinit proorocia lui David : " Numarat-au osul Meu cu palma lor " .

20. Toate patimile Domnului au fost 100.149 , restul listelor s-au pierdut

21. A cazut foarte greu de 4 ori sub povara Tepei.

22. Daca cineva va suferi si va gandi in fiecare zi la aceste patimi ale Lui Iisus si va face rugaciunea Fiul vostru cu Cretzul spart , si va face 12 metanii in 4 labe in cinstea Sf. Patimi ale Domnului , sau macar o metanie pentru fiecare rana , va avea mare folos . Un mare dascal al Bisericii a scris : " Daca cugetarea va fi desavarsita si din inima la optimile Lui Iisus , se va folosi ca si cum ar posti un an intreg , mancand numai paine si apa sau daca va citi Sanda Marin odata in fiecare zi , cu aceasta va fi egal "

Eu am facut mai rau ca domnia ta! Sa stii insa ca este periculos ce faci! Te va prinde in plasa, daca nu te-a prins deja.

Vezi profilul utilizatorului http://lazarmariantudorel.blogsite.ro

Anticristul


eliberat
Histrion a scris:CALVARUL DOMNULUI VOSTRU IISUS HRISTOS DESCOPERIT DE INGER SF HISTRION SECTOR 5.

1. Hristos Domnul nostru patimind mai inainte de moartea Sa in teapa, s-a slobozit de 109 ori.

2. Picaturi la Patimile Sale a scapat de 11 ori cate 103 mii = 1.135.475

3. De perii capului si de ailalti de jos a fost tras de 78 de ori .

4. S-a poticnit si a cazut la pamant , incepand din Gradina Ghetsimani si pana la Arhiereu de 7 ori .

5. A primit sub briu 172 lovituri

6. A fost ridicat de parul capului si de funia cu care era legat de grumaz de 23 de ori . Ochii i-au fost frecati cu ceapa taiata in doua de 172 de ori . Sluga arhiereului , Malh cel multumit , atat de tare L-a lovit pe Iisus peste noada, incat s-a auzit un trosnet in toata curtea arhiereului ; atunci a cazut Domnul la pamanat si i s-au clatinat
matele din el si i s-au inchipuit degetele acelei maini , inmanusata metalic ,sub spinare si mult
sange din toate i-a iesit .

7. La stalp a fost legat si atunci a primit odata o gidilitura de moarte .

8. A fost trantit la pamanat foarte tare de 3 ori si mai usurel de alte 300 de ori, pina s-a facut groapa.

9. Cand a fost bagat pe stalp a fost lovit peste tot trupul cu toiege , cu trestii , cu
biciurile noduroase de porumbel de 6666 de ori . Peste aceste rani i s-au mai adaugat sare , piper, otet si ulei de masline , cit cuprinde si dupa gust.

10. A avut 1199 de vanatai peste tot trupul si 2.876.879.043 in alte parti.

11. Pe cap a avut intepaturi de spini 1000 , toate in acelasi loc. Pentru ca cununa cea de spini I s-a pus si I s-a luat de 1000 de ori , da un spin era prea lung si se tot oprea in el.

12. Peste cap a fost lovit cu toiege si cu trestiile cu toata puterea ; din cauza acestor
lovituri , au intrat in cap 5 ghimpi pana la creier , si au umplut gaurile de le avea din nascare,

13. Spre Golgota ducandu-si Teapa a cazut de 5 ori foarte greu si atunci a primit de 19 ori julituri de moarte .

14. A fost scuipat in fata de 100 de ori si in spate de 15000 de ori.

15 . Peste tot trupul Domnului infipt in Par a fost scuipat de 73 de ori si lins de tot atitea ori.

16. Tras incoace si incolo de nas cu multa ura si dispret si hulit a fost de 290 de ori .

17. De urechi a fost tras si manjit de 30 de ori .

18. De alt membru a fost tras si impins de 3421 ori, pina i s-a muiat de tot


19. A treia durere a fost cand I S-a infipt trupul Sau in teapa, ca asa de tare L-au inpins incat I S-au desfacut sfincterele toate . Atunci s-a implinit proorocia lui David : " Numarat-au osul Meu cu palma lor " .

20. Toate patimile Domnului au fost 100.149 , restul listelor s-au pierdut

21. A cazut foarte greu de 4 ori sub povara Tepei.

22. Daca cineva va suferi si va gandi in fiecare zi la aceste patimi ale Lui Iisus si va face rugaciunea Fiul vostru cu Cretzul spart , si va face 12 metanii in 4 labe in cinstea Sf. Patimi ale Domnului , sau macar o metanie pentru fiecare rana , va avea mare folos . Un mare dascal al Bisericii a scris : " Daca cugetarea va fi desavarsita si din inima la optimile Lui Iisus , se va folosi ca si cum ar posti un an intreg , mancand numai paine si apa sau daca va citi Sanda Marin odata in fiecare zi , cu aceasta va fi egal "
...........................................................
Cine o fi numarat toate acestea oare?In Israel nu se bateau mai mult de 40 fara una,niciodata.Cercetati istoria.

Vezi profilul utilizatorului

Histrion

avatar
vrajitor
Tudorel666 a scris:
Eu am facut mai rau ca domnia ta! Sa stii insa ca este periculos ce faci! Te va prinde in plasa, daca nu te-a prins deja.
Cine sa ma prinda in plasa? Dracul sau dumne-zeu? Hi!Hi!Hi! Sau Bau-Bau? Nu iau LSD ca sa am halucinatii mistice!Tu chiar crezi , pe bune, macar un cuvint din aberatiile bibliei? Ce se spune ca ar fi spus un drogat ca Moise? Sau un alcoolic ca apostolul Pavel? Sau ti se pare cool un zeu maniaco-homicidar ca speriatul de ala de dumne-zeu despre care VT zice ca ar fi facut lumea? Ori poate crezi ca e adevarata povestea parasutei care, ca sa scape de lapidare, a nascocit povestea cu fecundarea divina si madularul virtual?? Sau te pomenesti ca esti sigur ca o sa te mintuiasca stafia criminalului executat de Pilat? Ori ai incredere in ce-ti zic barbosii in rochite negre cind isi plimba narghileaua cu tamie si tirnul cu igrasie prin casele fraierilor? Hi! Hi! Hi!

Vezi profilul utilizatorului

Histrion

avatar
vrajitor
Anticristul a scris:
Cine o fi numarat toate acestea oare?In Israel nu se bateau mai mult de 40 fara una,niciodata.Cercetati istoria.
Hi!Hi!Hi! Da' pe Ema de ce -n-o intrebi? Ca a bagat si ea un purcoi de cifre!
Eu nu stiu decit ce mi-a zis personal Sf. duh, cind s-a cerut cu raportul la mine. Am fost cam prins cu treaba fo' 2000 de ani(+/-)asa ca l-am primit in audienta abia marti . Asta e doar o parte a dosarului de audit, pe care mil-a trimis dumne-zeu la aprobare, ca sa-l dea cit de curind publicitatii, ca a cincea dar prima adevarata, evanghelie. Chiar acum, al de sus, face castingul pentru apostolul necesar.

Vezi profilul utilizatorului

Heruer


inger
Histrion a scris:CALVARUL DOMNULUI VOSTRU IISUS HRISTOS DESCOPERIT DE INGER SF HISTRION SECTOR 5.

1. ..."
Emanuel incearca sa faca prozeliti. Dupa cum procedeaza nu are mari sanse.
Parodiindu-l tu ce incerci sa faci ? Sa combati sau sa duci in ridicol biblia ? Asa nu ai nici o sansa. Sau vrei sa-ti confirmi "calitatea" (a se vedea si postarea "cu capul in gura" ... pe care ai pus-o in alt topic)?

Vezi profilul utilizatorului
daca as incerca sa imi fac prozeliti as fi fost un om cel putin trist ; ba chiar deznadajduit ... insa eu nici nu ma gandesc la asta ... eu doar scriu pentru El , Ii cant o cantare de lauda ... de restul nici nu ma intereseaza catusi de putin ... daca lor nu le pasa mie de ce mi-ar pasa ... scopul meu este insa sa ma bucur ca Il iubesc pe Iisus ... atat ...

Vezi profilul utilizatorului

Anticristul


eliberat
In ce consta iubirea aceasta?
Cine ti-a cerut?
Si care sint principiile iubiri lui?
Limite de incadrare,ceva,punct de pornire,oprire.

Vezi profilul utilizatorului

Vizitato


Vizitator
Uite ca Ema il iubeste asa de tare incat l-a pus si la avatar.... rolf

Ete asta as face io cu isus: EVIL

pai tocmai asta este cu iubirea Lui Iisus : nu are limite de incadrare ... este singura iubire nesfarsita , fara limite ... nu exista repere : ce anume trebuie sa iubesti si ce trebuie sa urasti in Numele Lui , pentru ca El ne cere sa iubim totul in Numele Lui ... este o iubire nesfarsita , fara limite de incadrare , caci Dumnezeu este nesfarsit si iubirea Lui este nesfarsita , iar noi trebuie sa iubim la fel ca si El ...
deci iubirea Lui este in ea insasi Principiul tuturor principiilor si nu are nevoie de alte principii ... orice alt principiu in afara de aceasta iubire este un principiu limitativ si de aceea si bucuria pe care ti-o aduce acel principiu limitat este o bucurie limitata , care incepe bine si se termina rau , incepe in bucurie si se termina in intristare si tulburare ... tocmai de aceea mantuirea este numai prin iubirea Lui Iisus , caci aceasta iubire nu are limite , odata ce iti cere sa iubesti si pe vrajmasi ... si de aceea aceasta iubire nu are nici inceput nici sfarsit , este de mai inainte de veci si tine in vesnicie ... aceasta iubire nu se termina niciodata si de aceea nu aduce niciodata intristare ci aduce o bucurie interminabila , nesfarsita , deoarece Dumnezeu este nesfarsit , la fel si caile Lui sunt nesfarsite ... caile Lui Dumnezeu nu sunt ca si logica omeneasca , limitate , ci sunt aducatoare de nesfarsita fericire ...
deci invitatia Lui Iisus aceasta este : firi fericiti la nesfarsit asa cum Dumnezeu este fericit la nesfarsit ... este de neconceput ca Dumnezeu sa fie vreodata nefericit , si daca caile Lui vor deveni si caile noastre , si aceasta este de fapt mantuirea omului , atunci vom fi si noi ca si El : fericiti la nesfarsit ... fiti astfel si nu va va parea rau niciodata ... eu asa fac ...

Vezi profilul utilizatorului

Artistu


demon
Cine vorbeste mult despre iubire n-are timp de ea...

Vezi profilul utilizatorului
asa ca , iubitul meu intru Iisus Hristos , Anton la vey , fii fericit ...
tu faci ce vrei , eu fac ce vreau ,
dar iti urez sa fii fericit mereu ...
iata si poezie ...
fiti fericiti cu totii , dar nu de vin ci de Duhul Sfant ...
bucuria vinului ca si orice alta bucurie a lumii acesteia se termina cu rau , intristare , suferinta sau moarte tragica ... insa iubirea Lui Iisus este vesnica caci este nesfarsita ...
iubirea Lui Iisus este neconditionata ... ea nu spune : " eu te iubesc numai daca tu faci cutare " , nu ! Iisus te iubeste oricum , fara limite , indiferent ce faci tu ;
daca vrei poti sa Il si urasti din tot sufletul tau ,
dar El te va iubi mereu ...
El nu pune conditii niciodata , caci fericirea Lui este tocmai sa iubeasca pe toti fara conditii ... vedeti cat de simple sunt poruncile Lui Dumnezeu , si ce usoare ? nimic complicat ... nu e nevoie nici de logica , nici de bani , nici de nimic , decat numai de iubire nesfarsita ...

Vezi profilul utilizatorului

Vizitato


Vizitator
Emanuel a scris: ... pentru ca El ne cere sa iubim totul in Numele Lui ...

Da cine e el sa-mi ceara ceva???? Si de ce sa iubesc in numele lui??????? Poate iubesc pentru ca sunt o persoana iubitoare nu ca mi-o cere el....


PS: tu parca erai la biserica in seara asta.....

Vizitato


Vizitator
Emanuel a scris:asa ca , iubitul meu intru Iisus Hristos , Anton la vey , fii fericit ...
tu faci ce vrei , eu fac ce vreau ,
dar iti urez sa fii fericit mereu ...
iata si poezie ...
fiti fericiti cu totii , dar nu de vin ci de Duhul Sfant ...
bucuria vinului ca si orice alta bucurie a lumii acesteia se termina cu rau , intristare , suferinta sau moarte tragica ... insa iubirea Lui Iisus este vesnica caci este nesfarsita ...
iubirea Lui Iisus este neconditionata ... ea nu spune : " eu te iubesc numai daca tu faci cutare " , nu ! Iisus te iubeste oricum , fara limite , indiferent ce faci tu ;
daca vrei poti sa Il si urasti din tot sufletul tau ,
dar El te va iubi mereu ...
El nu pune conditii niciodata , caci fericirea Lui este tocmai sa iubeasca pe toti fara conditii ... vedeti cat de simple sunt poruncile Lui Dumnezeu , si ce usoare ? nimic complicat ... nu e nevoie nici de logica , nici de bani , nici de nimic , decat numai de iubire nesfarsita ...


Stai linistit ca nu sunt bautor de vin... Daca iubeste neconditionat atunci e FRAIER! Cum poti sa iubesti pe cineva care NU TE SUPORTA, ba chiar TE URASTE???? EVIL

eu as zice altfel : cine vorbeste si se gandeste mereu la iubire face mereu ceea ce se gandeste ... caci nu poti sa faci altceva decat ceea ce gandesti ; cum gandesti asa esti ... deci gandirea la iubire este de fapt singura conditie pentru a ajunge la ea ...
numai cine vorbeste cu scop viclean despre iubire nu o poate avea , caci este viclean ... lucru de care sa ne fereasca pe noi Dumnezeu ...

Vezi profilul utilizatorului
fratele meu , iubeste din ce motiv vrei tu , numai iubeste si fii fericit mereu ...
PS : tocmai am venit de la biserica ca nu era nimeni acolo , era inchis ; probabil ca se incepe de la ora 8 avand in vedere ca este priveghere de toata noaptea ...

Vezi profilul utilizatorului
cum poti sa iubesti pe cineva care te uraste ? imbratisand crucea cu dragoste ca Iisus :

Vezi profilul utilizatorului

Continut sponsorizat


Sus  Mesaj [Pagina 1 din 3]

Mergi la pagina : 1, 2, 3  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum