Forum de spiritualitate

Ultimele subiecte
» Mai este cineva pe aici?
Dum Aug 11, 2013 8:58 am Scris de Tudorel666

» CRESTINI fara denominatiune
Sam Mar 09, 2013 7:18 pm Scris de crestinul

» Cine este in realitate Isus!
Dum Iul 08, 2012 2:11 pm Scris de Fairy

» NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE
Dum Iul 08, 2012 2:06 pm Scris de Fairy

» Ok
Mier Iun 16, 2010 11:37 am Scris de Tudorel666

» ARMONII MAJORE 2010...autor Mihai LEONTE
Mar Iun 15, 2010 3:42 am Scris de Mihai LEONTE

» vizitati
Lun Iun 14, 2010 9:59 am Scris de padawanu

» REVERII ADVERSE...poezii de Mihai LEONTE
Joi Iun 10, 2010 4:16 am Scris de Mihai LEONTE

» SCRIERI INOCENTE...de Mihai LEONTE
Vin Iun 04, 2010 4:05 pm Scris de Mihai LEONTE

» Cenzura istoriei!!!
Joi Iun 03, 2010 6:37 pm Scris de Ancuta

» Distihurile lui Bujor...autor Mihai LEONTE
Mar Mai 25, 2010 3:28 am Scris de Mihai LEONTE

» Despre crestinismul originar
Lun Mai 24, 2010 11:41 am Scris de Tudorel666

» Dorurile mele
Sam Mai 22, 2010 11:39 am Scris de Tudorel666

» VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE
Mier Mai 19, 2010 4:24 am Scris de Mihai LEONTE

» MIRAJELE ALBASTRE...poezii de Mihai LEONTE
Mier Mai 12, 2010 4:18 pm Scris de Mihai LEONTE

» APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE
Dum Mai 09, 2010 7:04 am Scris de Mihai LEONTE

» RENASTEREA ZAMOLXIANISMULUI RELIGIA STRABUNILOR ROMANILOR
Mier Mar 24, 2010 12:01 pm Scris de HareKrishna

» Vishnuism-monoteismul hindus
Mier Mar 24, 2010 11:59 am Scris de HareKrishna

» Despre capitalismul salbatic
Mar Mar 02, 2010 2:54 pm Scris de wima2203

» Ce nu se spune despre Miscarea Legionara?
Mar Mar 02, 2010 2:39 pm Scris de wima2203

» E Omul urmasul lui Adam?
Dum Ian 31, 2010 9:46 pm Scris de Anticristul01

» Bine v-am gasit!
Dum Ian 31, 2010 8:13 pm Scris de Anticristul01

» POZE USERI
Joi Ian 28, 2010 3:37 pm Scris de IrinucaM

» Inaugurarea celei mai inalte cladiri din lume-DUBAI 2009
Mar Ian 12, 2010 9:06 pm Scris de Anticristul

» Arte martiale
Lun Ian 11, 2010 4:00 am Scris de IrinucaM

» Scrisoare adresata FEDERATIEI RUSE
Lun Ian 11, 2010 3:19 am Scris de IrinucaM

Cine este conectat?
In total este 1 utilizator conectat: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 1 Vizitator

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]


Recordul de utilizatori conectati a fost de 28, Joi Oct 02, 2014 3:20 am
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Retete vegetariene

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Retete vegetariene la data de Joi Iun 18, 2009 9:38 am

Alice Bailey

avatar
vrajitor
Dejunul Kollath, un aliment ideal

Stim ca alimentatia ideala ar trebui sa fie cat mai naturala si pe cat posibil cruda. Adesea insa, stomacul celor neobisnuiti cu un regim alimentar natural tolereaza destul de greu cruditatile, mai ales cerealele. Profesorul Werner Kollath (1892-1970), dietetician si doctor in medicina, a descoperit metoda de a face graul integral mult mai usor digestibil, fara nici un fel de fierbere. Prin adaugarea de fructe, seminte, miere si scortisoara, acest dejun dobandeste si un gust placut, care-i completeaza valoarea alimentara exceptionala.

Ingrediente

40-50 g (3-4 linguri) de faina integrala de grau. Pe cat posibil, urmariti ca gaul sa fie organic, netratat chimic. Puteti, de asemenea, macina proaspat graul, folosind o simpla macinatoare de cafea.
Nuci maruntite (alune sau migdale), stafide (curmale, smochine, prune uscate), eventual nuca de cocos rasa.
Mere (banane, portocale, pere, fragi, cirese, capsuni, prune, piersici, caise sau orice fructe de sezon bine coapte).
Miere si scortisoara.

Preparare

Seara, se pune faina integrala de grau intr-un vas din ceramica sau sticla. Se adauga 3-5 linguri de apa. Se amesteca bine continutul si se lasa la temperatura camerei pana a doua zi dimineata. Astfel, toata noaptea, faina va absorbi apa, devenind o pasta. Intre timp, au loc transformari chimice de fermentatie, carora li se poate atribui o buna parte din valoarea dietetica a dejunului, precum si digestibilitatea sa.

Intr-un vas intins, se pun la inmuiat 15-20 g fructe uscate (nuci, smochine, stafide, curmale, prune uscate, seminte de floarea soarelui decojite si neprajite, etc.), maruntite. Minimal, se pot folosi doar cateva nuci.

A doua zi dimineata, continutul celor doua vase se va amesteca, folosindu-se totodata si apa de la inmuierea fructelor. Minimal, se adauga apoi 100 g de mere rase si stafidele. Merele vor fi rase in momentul servirii, pentru a se evita oxidarea. Se pot folosi insa si alte fructe (taiate ori zdrobite), in functie de posibilitati si de inspiratie. Se pudreaza apoi acest amestec cu scortisoara. Se poate adauga miere.

Beneficii

Consumarea regulata a dejunului Kollath asigura urmatoarele efecte:

1. Stare de satietate timp de cel putin 4 ore. Nici un fel de stare de falsa foame dimineata, absenta starii de supraincarcare a stomacului.
2. Reglarea armonioasa a greutatii. Persoanele care doresc sa piarda din greutate nu vor avea senzatia de foame inaintea mesei de pranz si vor suporta chiar o ratie redusa; in schimb, cele care vor sa se implineasca in mod echilibrat, vor constata fiecare functie digestiva mult imbunatatita, iar greutatea va creste.
3. Constipatia, factor principal al autointoxicarii, este eliminata.
4. Avand loc dezintoxicarea, semnele de oboseala si de epuizare, care sunt indiciul unei acumulari de toxine, dispar.
5. Apare o marire a eficientei fizice si intelectuale.
6. Se instaleaza o senzatie de bunastare generalizata, care rezulta dintr-un echilibru biologic mult mai bun.
7. Apare o senzatie de bucurie interioara si o satisfactie care indeparteaza orice dorinta de a mai consuma excitante psihodinamice (cafea, tutun, alcool).
8. Se mareste puterea de concentrare, deoarece aparatul digestiv nu mai este ingreunat de un dejun greu. Stim ca digestia acapareaza in general 70% din energia nervoasa a corpului.
9. Rezulta o mai buna rezistenta la stres sau stari tensionale.
10. Compozitia sanguina se imbunatateste. Prin multiplicarea celulelor dermei, datorate unei mai bune irigatii a tesuturilor subcutanate, tenul devine roz, fara eruptii. Eczemele, furunculele si pecinginile dispar.
11. Parul redevine suplu si plin de vitalitate.
12. Unghiile devin stralucitoare si inceteaza sa se mai rupa.
13. Dentitia se amelioreaza. Dintii care se dezgoleau reintra in alveolele lor.
14. Scheletul este intarit, sutura fiind mai rapida in caz de fracturi.

Preparat cu atentie, acest dejun poate fi considerat o prajitura, in care poate varia la infinit compozitia, dupa inspiratie si in functie de fructele de sezon. Vitaminele complexului B din faina integrala de grau se adauga vitaminelor si mineralelor din fructe. Acizii organici ai fructelor proaspete sunt neutralizati de hidratii de carbon ai graului.
Prepararea este simpla si usoara, fara complicatii sau fierbere. Este avantajoasa mai ales dimineata, cand nu avem mult timp la dispozitie.

Vezi profilul utilizatorului

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum